Söndag. + filmrapport

Regnat större delen av gårdagen och jag var på jobbet. Hoppade lite småhinder med Mr D igårkväll och jag är mycket nöjd med honom. Lade in volter och bommar!

Jag var lite (väldigt trött). Har varit fullt ös minst sagt hela veckan och jag har inte kommit till sängs innan kl 1 en enda natt. Full fart!

Jag har precis ätit frukost och ska nu ta det lite lugnare. Har en del uppgifter som ska lämnas in också, så ska ta tag det med!

Såhär såg det ut för oss idag!  Comments?Hallå! :)

vad tysta ni är..

Vilka är ni som läser? Jag har ändå flera återkommande läsare och jag vet inte vilka alla är. Vore kul att veta. Kom igen! :)

Skriv ner eran ålder och lite om er. Rider ni, egen häst, medryttarhäst, ridskola? Om ni har en blogg så kan ni gärna länka så jag har möjlighet att läsa era bloggar :)

Sen så är det bara att fråga om ni undrar något. Så länge ni inte är anonyma så svarar jag på allt!


Min egen träning

Jag har tränat mycket den här veckan och även förra. Jag vill bara ha mer.

Som regel så brukar jag utföra någon typ av aktivitet förutom ridningen ca 3 dagar i veckan. Men förra veckan och den här så har det blivit 5-6dagar i veckan + ridningen + att jag alltid cyklar till och från skolan och stallet (undantag vid snöstorm eller ösregn ;)). och jag älskar det.

I måndags så sprang jag tillsammans med en kompis i elljusspåret. Vi körde ett riktigt kondispass och satte våra hjärtan i arbete.

Det finns två backar efter varandra i spåret, den första backen är lagom brant och den som kommer direkt efter är lite brantare, där samlar man på sig ordentligt med mjölksyra och vi sade att vi springer upp för de backarna tio gånger, och däremellan så går vi sakta ner för att springa upp igen osv. Innan toppen så gjorde det himla ont i låren. Kändes som att låren skulle vrida sig ut och in. Trodde att jag skulle orka ca 4-5 st. Men vi peppade varandra så vi gjorde 10 var, som planerat! Sjukt nöjd!

I tisdags så sprang jag en runda på 3km, den rundan var kullig, upp och nerför och jag valde att inte springa så långt eftersom att det kändes att benen var lite tyngre idag efter den hårda träningen igår.

I onsdags så gick jag på mitt livs första spinningpass på friskis. Ett SpinPuls och det var sjukt kul och sjukt svettigt. Mina ben kändes pigga och jag hade energin, skönt! Spinning ska jag gå på ofta, för det var väldigt roligt.

I torsdags var jag med på en basketmatch, ingen seriös match men jag satsade hårt, riktigt kul! Jag skulle lätt vilja börja spela basket typ en gång i veckan!!


Summering av veckans ridning.

Hinner aldrig skriva i bloggen...
Kan skriva ihop vad jag gjort i veckan.
Måndag: Dressytränade för en ny tränare. Gick superbra. Domino jobbade fint och var riktigt duktig. Alla säger att han är så fin, och det är han ju. Kul att höra! Dock så tycker jag inte att tränaren sade så mycket. Hon gav ingen kritik eller förklaringar. Inte så att jag kände att det var värt att betala för det tyvärr.

Tisdag och Onsdag så vilade Domino på grund av att jag inte hade tiden att rida. Känns som att det blir så mer och mer nu. Är så himla mycket jag måste göra och vill göra. Jag pysslade såklart om Domino iaf.

Torsdag så hopptränade jag för tränare och det gick så braaa!! Domino var ju laddad och i början när vi gallopperade över bommar så kändes det som "åh nej, det här kommer aldrig gå när det blir hinder" Han var så laddad. Vet inte vad jag gjorde men vips så lyssnade han och jag fick honom att vänta utan att han blev för tillbakadragen. Kändes superbra, så nöjd är jag! Vi hoppade kombination, lite brutna linjer och linjer som vi sedan lade ihop till en bana på 8 språng och vi kom rätt på alla hinder. Perfekt tajming med halvhalter och jämna språng. Superkänsla! Vi hoppade bara 60 cm eftersom att vi inte har kommit igång med hoppningen ordentligt i höst. Domino blev lite flåsig så då kändes det ju bara bra att ta det lugnt.

Produktvärdering: Compositi stigbyglar

Plaststigbyglar med bred och sviktande platta. Jag tyckte redan när jag såg bild på dom när de var nya att de såg sköna ut. På vintern är det ju så läbbigt att frysa om tårna när man rider också, så ett par plaststigbyglar är väl inte fel? Att fotplattan sviktar är ju ett stort plus, då jag tycker det är väldigt skönt med sviktande stigbyglar och de ger ett mycket bättre stöd.

Jag köpte mina för någon vecka sedan och de är de skönaste jag har ridit i. I dessa känner man svikten och det är jättebehagligt. Jag har ett par ledade stigbyglar också som är sköna om man jämför med vanliga säkerhetsstigbyglar (med gummisnodd som inte alls är trevliga att använda). I de ledade stigbyglarna känner jag inte svikten så tydligt som jag upplever i Compositi. De är inte så dyra och de är ju väldigt fina också.


Jag valde bruna 
byglar med sverigeflaggan på, kul va? :-)
349kr gav jag för dom. Köpta på Sporren i Uppsala. Finns även för 299kr på Skara hästsport.


Hööks har också likadana, dock utan sverigeflagga, för 279kr.


Liqusini

Ny hästsportsaffär i Ramsta, Uppsala! woho, det var ju väldigt bra! Jättefina och mycket saker hade dom. Om du gillar utrustning och färgmatching så åk dit. det finns ju så himla snygga saker och jag hittade en helt underbar väst och ett underbart ländtäcke, båda i orangea toner med brunt och beige. Men skit it. Detta året så ska inte utrustningen va prio ett, även fast det är sjukt kul att känna sig sjukt snygg. Men det är ju lite sjukt?! JO!

Jag köpte bara en polotröja i sport/stretchigt material  till mig att ha i höst/vinter och ett par boots till Domino.


Det är kul att matcha, men jag tänker inte bry mig lika mycket som förr.
Finns ju faktiskt 100000^10000 andra roliga saker jag kan lägga ner de pengarna på!

Tänk.. så var det inte förut!


Träning - kopiera och fyll i

1: Min häst, kryssa i vad som stämmer:
(x) Valack
( ) Sto
( ) Hingst
( ) 3 år
( ) 4-6 år
(x) 6 år el äldre

2: Går i hage:
( ) Själv i hagen
( ) Lösdrift, dygnet runt
(x) Heldygnsbete på sommaren
(x) Ute dagtid stor hage med gräs (Hästarna i stallet inkl Domino går ute mellan 7.30 till 19.00)
( ) Ute dagtid i rasthage med grus
( ) Inte ute alls

3: Rids ut:
( ) Aldrig
(x) Skrittas endast ut 1-2 dagar/vecka
(x) Rids ut i alla gångarter 1-2 dgr/v
( ) Rids ut i alla gångarter 3 el. fler dgr/v
( ) Konditionstränas/cantras efter schema

4: Rider på bana/ridhus:
( ) Alltid
( ) En dag i veckan
(x) 2-3 dgr/v
(x) 4-5 dgr/v
( ) dressyrar enbart i skogen/på äng

5: Rider för tränare:
( ) Aldrig
( ) En gång/månad
( ) Två ggr/mån
(x) En ggn/vecka
( ) Två ggr eller fler/v

6: Tränare rider hästen:
(x) Aldrig
( ) En gång/månad
( ) Två ggr/mån
( ) En ggn/vecka
( ) Två ggr eller fler/v
( ) Lämnar bort hästen på tillridn/utbildn i perioder

7: Tävlar:
( ) 1-3 starter/år
(x) 4-10 starter/år
( ) 20-30 starter/år
( ) fler ån 30 starter/år

(x)  dressyr
(x)  hoppning
( ) även fälttävlan
( ) annan gren

( ) L:C-L:B
(x) L:B-L:A
( ) L:A-MSV:C
( ) MSV:C - MSV:B
( ) MSV:B - MSV:A
( ) MSV:A - uppåt

8: Vilar:
( ) Aldrig längre sammanhängande vila
( ) en vecka här och var
(x) några veckors sammanhängande vila sommar och/eller vinter
( ) hela betesperiodenHöstpromenad


sjukt fin, sjukt kul

att rida min häst sånna här dagar, det är toppen! Det var maffigt att sitta på och känna hans stora steg och den underbara galoppen! Jag kom ner ordentligt i dressyrsadeln och eftersom Domino var så avslappnad så var det superkul med dressyr, och han är ju så duktig på det! Så wow!


Smiiiiiiileeee!!!

Träningsvärk

Haha, i torsdags kväll så körde jag igenom alla (så gott som) kroppens muskler på gymmet. De som tog stryk av en gigantisk träningsvärk var mina axlar. Det känns fortfarande en hel del och i fredas morse så kunde jag knappt höja mina armar!

God morgon

Har inte sovit bra alls, känndes aldrig som att jag somnade ordentligt efter att jag lade mig kl 01.15, dessutom så har jag vaknat hela tiden även fast jag fortfarande är jättetrött..

Lyssnar på Britney Spears nu, om det kankse är lite uppiggande.

De här fantastiska chokladjumbosarna bakade vi på jobbet igår.


Hoppning

Det var ett tag sedan vi hoppade nu. Jag kände mig så sugen och med tanke på hur lyhörd, känslig och avslappnad Domino har varit i veckan så passade det bra att hoppa idag. Jag och en tjej från stallet red iväg till ridhuset och hoppade, där det stod hinder framme. Domino är som en annan häst, och det är så mycket bättre nu. han lyssnar och väntar och är fullt reglerbar. SÅ kul och hoppa det kan han ju redan, och det var så häftigt att känna hans språng igen. Vi tog det lugnt och hoppade inte högt eller mycket, men vi hoppade:

 • studs
 • serie med 5 galoppsprång mellan oxer - räcke
 • Mur
 • travhoppat räcke


 


Måste tipsa

De senaste skydden jag köpte, som Katarina tipsade mig om är superbra! Mjuka och sitter som en smäck. Jag premiäranvände dom idag. Fina dressyrskydd enligt mig, och passar fint på Dominos vita ben.


Endast 79kr/paret på Horze


Reflexbootsen jag har gillar jag också. De är mjuka, men också för att de är i en cool orange färg och inte i den vanliga skrikgula färgen som reflexer brukar ha. Nu kan jag matcha dom till mitt orangra hoppschabrak.


99kr, även de från Horze

Stallet i 5 timmar idag

precis kommit hem, och om 1,5 timme så ska jag tillbaka för att ta in hästarna. :)

Idag blev det ett bra pass i ridhuset, mycket galoppjobb och han var så fin. Känslig, mjuk, avslappnad. En riktigt bra känsla fick jag. Galopperade tempoväxlingar och övergångar, ökade fem språng och samlade fem språng,  både på volterna och på spåret. Såg riktigt trevligt ut i spegelbilden också!

Fint höstväder idag också. Det som är så bra med höstväder att det är så behagligt ute om man tar på sig en tjockare tröja, och så kan man jobba fullt ut utan att behöva bli svettig!

Det jag gjorde när jag kom tillbaka till stallet var att borsta Domino, städa stallskåpen och flytta upp saker jag inte använder så ofta på lidret, mocka och förbereda maten. Det tog ungefär 3 timmar idag, haha! Men det är ju lördag och jag slapp snåla med tiden, skönt!


Garderoben i stallet, lättillgänglig. Jag har benskydd, boots, lindor, reflexer och ombyteskläder och ryktväskan här i.


Garderoben uppe på lidret har jag täcken schabrak och massa andra saker som jag inte använder lika ofta.


Den här räddade jag från att bli uppbränd idag. HB frågade om jag kunde hjälpa honom att bära den till brännhögen. Jag tyckte att det var mycket bättre om det kunde användas, så vi bar upp den istället :) Nu slipper jag ha mina saker på golvet. Blev ju bra! Lindor, lindor, paddar, paddar, lite fler täcken och lite fler schabrak.

Tänkte skriva lite

Har jag dissat er lite kanske.. Sorry.


Jag gillar hösten, det är perfekt väder. Kall och härlig luft, och alldeles lagom varmt. Solen tittar fram och alla höstträd är så fina!

Jag älskar mina vänner, ni är så bra!

Min pålle är riktigt rolig att jobba med nu. Han tar för sig och är väldigt villig till arbete. Hoppade ett lågt räcke i veckan för första gången på flera månader. Jag trodde att han skulle ladda järnet, men han kändes jättefin och han väntade på mig och tog inte av ett språng innan jag bad om det.


Alldeles färsk bild från idag!  Han följde efter mig i hagen så jag fick be honom att stanna en liten stund, annars var han väldigt nyfiken på kameran :) De två hagkompisarna är i bakgrunden.


Dagen

Idag har jag:

 • Gallrat ogräs från ridbanan
 • Krattat
 • Fått en jättestor vattenblåsa i handflatan
 • Galopperat i skogen
 • Cyklat hem på rekordfart
 • Stannat 6 ggr för att sätta på cykelkedjan som hoppat ur
 • Kommit försent till gymmet
 • Ledsnat
 • Åkt hem
 • Ätit äppelkaka

Nu ska jag:

 • Plugga
 • Städa
 • SovaEn bild tagen precis då vi var färdiga. Snyggt jobbat ellerhur? Tog 1,5timmar. Skulle ju ha haft en "före" bild också.. Ridbanan var helt igenväxt med ogräs.. :P


hästloppis

Ja, en sådan var jag på idag. Jag har sedan ett tag tillbaka kommit på och lydigt min nya regel att jag ska köpa det jag behöver begagnat. Har lagt ner alldeles för mycket pengar på dyr utrustning.. och onödig utrusting.. Ja, det är ju en hobby i sig, men jag känner att det räcker. Därför är det både kul och billigare att åka på loppis. Det var en väldigt stor en idag och jättebra ordnad var den också. Det var 50 utställare och jättemånga utifrån som kom och kollade. Jag stod där vid ett bord också.

Så, idag har jag fyndat lite saker jag verkligen behövde.
- Lädertyglar.
- gummibett.
- säkerhetsväst.
- fårskinnsludd.
- tunnt täcke.
- halsdel till täcke.
- flugluva.
- grimskaft.

Har inte gått back!! och det betyder att jag sålde en hel del saker idag också.

På väg till ridhuset

Blev en tur till ridhuset idag, och det har gått mycket bra! Har inte vant mig vid att det blir mörkt så tidigt nu.. Men på ditvägen (bilden) så såg Domino andra hästar på uteritt, var tvungen att stanna upp och spetsa öronen lite!


RSS 2.0