Dominos far

Medan ni väntar på filmen från hoppningen idag så kommer här en film på Dominos pappa!Varmt

Idag har vi hoppat i hagen! Kul var det, och varmt :)


Nyduschad efteråt. Så fick han insmord mule med Helosan-sol :)

Filmvisning

Jag tänkte visa lite filmer. Den första som kommer här är några ihopklipta filmer från alla roliga stunder med Jolly Jumper! Som ni ser så har vi haft en hel del kul också! Tack Jolly :)
Tyvärr laddades inte hela filmen upp.. Så det ni ser är ungefär 3/4 av hela filmen.Påminnelse

Vill bara säga att ang. Dominos vikt så är det ingen som har kommit speciellt nära. Fortsätt att gissa på..

Hur mycket väger han? ;-)

 


Veckans ridning och lite till

Hej på er!

Jag är igång med ridningen igen, lite smått. När jag har suttit i sadeln ca 10 min så gör det mindre ont och jag kan rida någorlunda. Kan inte riktigt sitta tillbaka ännu och jag är rädd att hamna snett, då det gör jätteont.

Ni kan få en liten veckosummering.

Måndags: Tömkörde jag i hagen.
Tisdags: Red i hagen, gjorde ganska ont och i traven fick jag ge upp.
Onsdags: Blev jag longerad på Domino i jockeyläder. Då kändes det bättre för då behövde jag ju inte sitta i sadeln. Passade på att korta lädrena mycket och sträcka ut armarna åt olika håll, och ja ni vet en riktigt sitsträning. Galopperade också för första gången efter en vecka, och det gjorde faktiskt inte så ont.
Torsdags: Red vi ut tillsammans med Malin och Kapris. Blev mest skritt eftersom de bra sandvägarna i skogen var täckta av stora stenar... I 2,5 timme var vi ute och vi kom ända fram till Krusenberg och tillbaka.
Fredag: Red vi på banan på kvällen, efter allt spöregn. Kändes bra! Lite stark häst som inte riktigt reagerade direkt. Använde dressyrsadeln som nu är nyomstoppad.
Lördag: Red på banan igen. Sidvärtsövningar i skritt på volt och trav och galopp flyttade på spåret. Gjorde galoppombyten också över meddellingjen i båda varv. Det gick  lite bättre när jag kom från vänster och bytte till höger.

Jag har inte så många nya blder tyvärr, då jag inte har någon aning om var jag har lagt min kamera..
Snart så ska jag åka in med pappa till sjukhuset, så ska han få sticka i mig lite.. Aj, jag som inte klarar av att se på sprutor egentligen. Speciellt inte när det är jag som ska bli stucken med så tjocka kanyler som det kommer att behövas idag..
Förklaring: Det finns ett hålrum innanför huden på min ena skinka med minst en dl blod och vätska som värker och stramar åt. Den blir större och större efter varje dag eftersom det bara rinner in mer. Efter ett tag vänder det, men nu har det inte blivit bättre på en vecka och jag vill inte ha ont. Treo, alvedon och Diclofenac har inte hjälpt. Jag kan inte sitta i de mjuka sätena i bilen och när jag sitter på en trästol så sitter jag bara på ena skinkan. När jag sover så kan jag bara ligga på ena sidan, och jag vaknar på natten om jag råkar rulla till andra sidan. I sadeln kan jag ju sitta, tack och lov, men jag kan inte luta mig tillbaka och jag kan inte heller sitta jämnt.  Dessutom så blir jag extremt stel efter jag har ridit och då når jag knappt ner för att knyta upp skosnörena.. Planen är att bedöva, sticka in kanylen och suga ut hela basängen....

Hur tung?


Ni kan ju få gissa hur mycket Domino väger. Vägde honom för 4 veckor sedan. Den som gissar rätt, eller kommer närmast får en länkning :)

Han är 172cm hög, har hög manke. Jag är 163cm, som ni ser på bilden så ser jag så liten ut..

Jag kommer inte publicera kommentarerna innan "tävlingen" är klar. Nu får ni klura själva..

Tänkte kanske

Kanske ska lösenordsskydda bloggen. Om jag nu ska ha den kvar, eller om jag ska sluta blogga.

Vilka skulle isåfall vara intresserade utav lösenordet? :)

Dagens försök

Idag gör det ondare än vad det gjort tidigare. Pappa säger att det rinner ner mer och mer blod i musklerna där jag fick smällen. Om några dagar vänder det förhoppningsvis. Just nu är min ena skinka alldeles varm och värker som bara den. Den ena är mycket större också och man känner att det är som en blodpåse innuti..

Jag var till och med ledsen i stallet idag. Jag brukar aldrig annars vara ledsen i stallet. Men idag så trängde tårarna fram, och jag kände hur ångesten inombords bara blev större och större. Men det är ett annat problem, som faktiskt inte har med min rumpa att göra.

Jag testade att rida lite idag, för att se om jag kanske skulle ha tur och klara ett pass utan att det gjorde ont. Sitta i sadeln kunde jag. Kom inte ner ordentligt och lade inte vikten där, gjorde lite ont, men det kunde jag stå ut med. Skrittade en stund i skogen och travade lite. Bara några 20-tals meter och rida lätt var INTE skönt. Ajajajaj... Fick lov att hoppa av och gå tillbaka till stallet. Tömkörde honom i ridhagen istället. Han var så duktig, men jag kunde inte riktigt hänga med, för när jag fick springa med lite så gjorde det också väldigt ont. Kändes som att den där tunga blodpåsen guppade upp och ner.

När jag gick bakom honom när han travade så lade jag ena tömmen på baken och höll lite extra i andra tömmen, och då gjorde han jättefin skänkelvikning.


Domino - torsdag och fredag

Torsdagens motion för Domino blev ca 20 min tömkörning i ridhagen. Första gången jag tömkörde honom. Han gick väldigt fint och var väldigt duktig. Det var kul att se honom arbeta från marken och han var väldigt stilig att se på. Åh så snygg han är alltså! Ståtlig, pampig, vacker, det är verkligen en bra beskrivning :)

och i fredags red Lina honom. Det gick väldigt bra! Nyttigt för mig att se någon annan att rida honom såhär efter en månad. Hon tyckte att han var väldigt fin och rolig att jobba med. Så fick jag lite tips av henne igen, som jag ska bära med mig. Domino blev ganska svettig - det var ju varmt också. Innan jag gav honom en dusch så gick jag med honom som avskrittning i 20 min.


Hihi, rump-bilder är kul!


Värk

Ont, fortfarande. Idag är det värre än vad det var igår och i förrgår. Hela nedre ryggen värker. Har kört iväg med sopor idag och efter det så har jag och pappa åkt till Mekonomen och köpt ett nytt stödhjul till transporten. Aj, vad ont det gjorde att ta sig in och ur bilen, och ha ryggen lutad mot ryggstödet gjorde väldigt ont idag. Varken treo eller alvedon har hjälpt, så idag tvingade jag i mig två treo. Bläk vad äckligt.

Jag som hade tänkt att rida lite idag.. men jag får nog stå över det.

Hästskit i kylen

Idag hade jag hästskit i kylskåpet. Mamma tyckte att det var lagom party, och bror min höll på att få dåndimpen. Nej så illa var det inte..

Det är alltså maskkoll som gäller nu. Har lagt stallets hästars skit på posten idag.

Hälsade på Jolly på betet

Jolly åkte alltså i söndags (den 15 maj) på bete. Då han inte var helt bra på besiktningen som vi gjorde efter att vi ridit honom i skogen i några veckor som igångsättning, så får han nu vila upp sig hela sommaren. Ja, det blir nog riktigt skönt för honom. Till septmeber ska han gå på betet. Ihopsläppet gick väldigt bra. Jolly kickade mot araben han går med för att visa att han bestämmer, sen travade dom iväg tillsammans och sen började dom äta.

Har fått sms om att de står nära varandra hela tiden.

Idag åkte jag ut för att kolla till honom och jag hade med mig en hel påse morötter från ICA ;-)

Borstade lite, och kände igenom benen och kollade efter fästingar, men hittade ingen. Tog ut honom från hagen en stund, men då gnäggade båda två, så jag släppte in honom igen. Han verkar trivas jättebra!

Mamma tog några bilder.


Gårdagens ridning, och olycka

Jag somnade klockan fyra inatt, woho :) Så vaknade jag klockan åtta och då klev jag upp. Känner mig kanske inte lika stel idag, men det gör ont när jag reser mig och sätter mig. När jag ska ta upp något från golvet gör det ju ännu ondare. Jag kan bara vara tacksam att detta inte blev värre, inget är brutet, ingen snurrig skalle och inget illamående. Men jag fick en rejäl åktur i hög fart och ganska hög fallhöjd (172cm), rätt ner på rumpan med en duns, så blev det tre kullerbuttor eller rullningar efter det. AJ säger jag bara!

Vi hoppade alltså i hagen igår, jag, Frida och Lina. Vi hade byggt en sån fin bana med alla möjliga hinder, mycket tittiga hinder och kluriga distanser. I alla fall för mig, för min häst låg på som ett ånglok och det var svårt att få lagom antal galoppsprång för distansen. Fick bra tips av Lina, och det hjälpte ju mycket på en gång. Sprången blev stora och maffiga. Blev många språng då jag inte riktigt hängde med till 100%, men ändå inte så att jag hamnade ur balans. Det kändes okej. Domino var taggad och det var lite svårt för mig att få dom dära bra halvhalterna och få honom att vänta på mig, speciellt mellan distansen där det skulle vara 5 galoppsprång. Första hindret var ett räcke med bildäck under och nästa hinder var en mur. Jag skulle ta sista rundan innan vi kände oss nöjda. Det gick på tok för fort och jag fick inte riktigt till det mellan hindrena. Det blev 3(!!!) galoppstrång, och det skulle vara 5.. illa! Detta ledde till att det gick alldeles för fort och själva språnget blev säkert hur långt som helst. Vi kom över, men jag hamnade lite i bakvikt i landningen med en duns i sadeln, vilket Domino säkert inte gillade så han lade in världens bock och vad hade jag då för chans att sitta kvar?

Synd, det som höll på att ordna upp sig. Jag var trött och Domino var taggad. Direkt när jag ramlat av och låg på marken så galopperade han två varv runt mig för att få ner farten och sen stannade han precis vid mig. Han tyckte nog att jag var jättedålig som inte höll mig kvar där uppe..

På tävlingen för nästan två veckor sedan så var det faktiskt mycket enkelt egentligen. Han lyssnade på halvhalter och nästan alla avsprångspunkter blev bra. Det var heller inte en enda gång han hoppade mig ur sadeln den dagen.


Bild från i tisdags

Är ni vakna?

Ja, här sitter jag mitt i natten och försöker få tiden att gå. Väntar på att det ska bli morgon. Kan inte ligga ner, det gör för ont. Hände en olycka idag och nu är jag väldigt stel i nacken, ryggen och har ont i svanskotan och rumpan. Hela rumpan är svullen och den lever utan känsel just nu.

Sadelkoll

Idag tog några av oss i stallet ut en som kollade våra sadlar, för att se om något behöver justeras, eller att allt är som det ska. Jag har ju hittills ridit med sadeln som jag brukade ha på Jolly. Det har sett ut som att den har legat rätt på, men sen inte varit helt säker på om det ser rätt ut när jag rider.

Hon sade att den låg an väligt bra i både fram och bak och att den sår lovande ut. Hon kollade när jag red i den och då låg den väldigt nära manken. När jag hade tyngden i en stigbygel så nuddade framvalvet nästan manken. Så vi lade på en annan sadel för att prova istället. Det blev ett önskemål från mig, som vi började med att lägga på. - en Crown Patriot, som låg väldigt bra faktiskt. Jag red i den och det kändes bra, den klämde inte, den åkte inte runt, den låg still och manken och bogbladen var fria. Den var skön och fin också, så alltså uppfyllde den mina krav. Så nu har jag en ny sadel!


Här är den. Observera att det ser ut som att den ligger i extrem bakvikt på bilden. Han står i en backe, och vilar ena bakbenet och så är sadeln fotad underifrån.

En bild på


En bild på nyinflyttad häst i söndags kväll :)

Men hallå?

Hela verktygsfältet är ju borta.. Det går inte att skriva med fetstil eller trycka på lilla ikonen för att lägga till bilder.. Är det så för er också?

Nattblogg med iPod

Ligger i sängen efter en lång dag. Har inte så mycket tid till datorn men det känns som att det är lika bra, så kan jag leva på riktigt :) Idag har jag iaf hälsat på hos morfar i Örebro. Det var jag som körde bilen ända hem till Uppsala. Det är första gången som jag satt bakom ratten så länge i sträck. Två timmars körning och jag måste säga att jag tycker det är kul att köra för i annat fall så hatar jag att åka bil, jag blir så rastlös. Nu var jag ju sysselsatt hela vägen eftersom det var jag som var chauffören ;) Domino flyttade jag "hem" till Kungshamn igår, känns skönt! Jag red då ett lätt pass på banan. Joggade honom och hade fokus på att han ska vara kvick för hjälperna. Jag har hittat ett nytt "hästgodis" som verkar uppskattat hos alla hästar jag bjudit. Alla utom Jolly åt, haha! Kan skriva imorgon vad det är för godis. Det kommer att komma mer inlägg. Jag känner att jag ligger efter med alla inlägg jag har velat publicera för länge sedan, men de är inte färdigskrivna.. Vi hörs snart! Kram

Klagomur

Jag hamnar alltid här i slutändan. Internet är väl bra, men det blir för mycket för mig. Jag hinner inte med nåt annat. Att uppdatera bloggen varje dag, skriva om det man har gjort och dessutom följa en mängd med andra bloggar dagligen, hur hinner man göra det om man vill hinna med ett fungerande liv? Enligt mig hinner man inte. Jag bor hemma och jag har föräldrar som gör mycket åt mig, och jag är egentligen alldeles för gammal för det. Dessutom, att sitta bakom skärmen och skriva vad man gör, chatta med andra och snoka på andras liv via facebook. Vad är det för låtsasliv? det är inte äkta. Så skönt det vore på ett sätt om internet inte fanns. Så jag kunde fokusera på viktiga saker. Jag behöver göra så mycket, men som jag inte gör eller har gjort. När jag slår på datorn så kommer jag in i en annan värld och det jag borde göra försvinner ur mina tankar. Jag vill inte sitta här. Det känns som att jag vill så mycket, men kan och förmår så lite??? Jag blir så lätt trött, för ingenting. Vad är det för psyke jag har!?

Mitt liv kommer inte sluta bra om jag inte skärper mig. Hur ska jag göra? Det finns massa saker jag vill göra innan jag blir gammal, men hur ska jag kunna göra det? Dessutom så har jag ingen motivation till något annat som inte har med hästar att göra. Jag är rädd att jag redan har blivit för inramad i detta, för enkelspårig.

Just nu känner jag att jag är jordens dåligaste människa, som till och med lägger ner energi på att klaga..


Här kommer filmen

tänkte visa er filmen från tävlingen förra helgen!


Tandkoll och vaccination

Domino fick sin mun kollad idag. Det såg bra ut, men vi raspade bort lite på ett ställe precis där nosgrimman sitter.

Han hade inga hakar eller liknande. Bra att veta!

Vi passade även på att vaccinera honom, skönt att ha det gjort. Nu blir det att ta det lugnt i några dagar framöver.


Snäller ♥


I brevlådan

låg denna goding idag. Har väntat på den ett tag och nu är den här. Kul :)


Hoppträning (Torsdag)

åååh vilken fin kille jag har! Han var jättefin och jäättetaggad på hoppträningen. Vi hoppade serier, räcke ett galoppstrång till räcke, tre galoppstrång till räcke, två galoppsprång till oxer. Hoppade även mur, vattenmatta och plank! Superkul!!

Efteråt var det många som sade att de tyckte om min häst, mycket. Alltid kul att höra, och jag kan bara hålla med!


Typ så taggad, och i en väldig fart!

Det var ju väldigt varmt ock kvavt i går och det var väldigt varmt att rida. Domino fick sig en rejäl avsvampning och omhändertagning efteråt, såklart.

Liten olycka

Underbart väder, underbar ridtur fram tills...

Vi skulle över en bäck, jag försökte gång på gång att få Domino att ta ett skutt över. Bäcken var liksom inte bred, men han tyckte det var lite läskigt. Jag hoppade av och skulle leda honom över och tänkte att det är bäst jag håller mig undan så att han inte hoppar på mig (har varit med om en sån grej tidigare). Jag gick över bäcken och hinner inte ens blinka. Såg hur Domino, stor som han är (bra mycket högre än mig) hoppar ett jätteskutt och tänker landa precis där jag står. Jag hann såklart inte undan eftersom allt hände på ett ögonblick. Jag fick inget hovtramp på mig men eftersom han hoppade mot mig så slog han omkull hela mig med sina ben och sin kropp så jag ramlade mot backen och kom under, mellan hans framben. Det kändes som att jag fick hela hästen över mig, men så illa var det nog inte även fast det gjorde jätteont. Domino reste sig fort som ögat, men jag låg kvar och kved på marken. Jag höll hårt i tygeln som gått sönder och ringde pappa så fort jag fick upp mobilen. Jag var inte säker på att allt var OK eftersom det gjorde så ont. Bäst att ringa så länge man har medvetandet kvar tänkte jag. (Förra sommaren så lyckades jag ringa pappa precis när jag ramlat av Bright Man och fick ett riktigt slag när jag landade med huvudet före. Tur att jag hann ringa för när pappa kom till stallet efter 3 min så var jag så gott som borta...)

När pappa var i luren så snörvlade jag hysteriskt och sade vad som hänt och att jag var i skogen, men inte visste var exakt. Han blev såklart livrädd och frågade om han skulle ringa efter en ambulans. Men jag kände efter och smärtan från benet gick ur. Jag gick hem med Domino och det kändes bra. Det spänner fortfarande i benet, men det är utanpå och inte inuti. Alltså inget brutet eller likande. Jag kan ju gå!!

Domino stannade så fort han hörde ljuden jag gav ifrån mig, kom ner med mulen mot mig. Han måste ha undrat vad som hände och om det var okej med mig. Han stod som ett ljus och väntade på att jag skulle resa mig ♥

svar på kommentar

 Fick en kommentar av Caroline som jag hade tänkt att svara på här.
"Man åker väll inte och tävlar om man inte känner att man är väl förberedd o känner sin häst, jag menar du skriver ju trots allt att det kanske kan bli kaos... ställer mig lite undrande till ditt beslut att tävla då!?! Du har ju väll bara haft honom några få veckor och enbart hoppat för tränare någon enstaka gång? Inte bättre att bygga upp ett förtroende för varandra först för om något går fel på tävling och det blir "kaos" så kan det ju ta lång tid att bygga upp igen."

Svar: Jag förstår absolut att det jag skrev fick dig att fundera. Jag måste säga att jag utryckte mig fel när jag skrev att det kanske kan bli kaos. Det var inte så jag menade. Jag håller med dig att man inte ska stressa ut på tävlingsbanan bara för att. Jag tycker att man ska ha god tid på sig. Varför jag valde att åka ut på tävling var för att jag gärna ville uppleva hur han är på tävling, jag ville känna det själv. Han är nyligen tävlad 120 och har gjort bra rundor. Så det är inte så att jag pressar honom. På träningen i torsdags så gick det så otroligt bra, så jag kände att jag ville ut och tävla, göra en första start och se hur det går. Alltså såg jag tävlingen som en extra träning. Skulle det inte ha känts bra i torsdags så hade jag naturligtvis inte åkt på tävling.


Rapport från tävlingsdebuten igår

Heeej! Jag och Domino var alltså iväg och tävlade igår, och vilken dag med strålande väder. Precis som det ska vara! Jag var ganska nervös innan, och det är för att jag satt på en ny häst som jag inte har haft med på tävling förut. Jag trodde att det skulle gå bra, men jag var ju såklart ändå nervös. Det förstår ni nog :)

Dagen flöt på väldigt bra, inga långa väntstunder och allt var väldigt smidigt. Framhoppningen kändes jättebra, han lyssnade på mina halvhalter och vi fick till grymma språng.

Ni kanske vill veta våra resultat ;)

90cm bed Clear round: 8 fel + tidsfel. Fjärde hindret var ett vågplank, med fiskar på dessutom. Vi fick två stopp på den. Det var verkligen ingen läskig tvärnit, utan Domino blev nog lite förvånad över det "konstiga" hindret. Han segade ner farten långt innan. Eftersom även översta bommen var vågig så blir ju det faktiskt ett konsigt hinder för hästarna. Gjorde en omstart på den rundan och vi var då felfria. mycket kul!

100cm bed A:0/A:0: 4 fel. En rivning på en oxer. Det beror på att jag inte var tillräckligt tydlig, så han lade in ett språng extra och kom lite nära. Han hade höger galopp i en vänstersväng också. Det petet tar jag på mig.

Jag är grymt nöjd! Nu har jag ju upplevt hur han känns och beter sig på tävling också. Han var en ängel. Jag kan dock tycka att jag red lite dåligt. Inte som jag hade velat rida alla gånger. Måste vara mer uppmärksam, allert och tänka kvickt. Vi ska finslipa ordentligt!


Dagens ridpass

Kanske ska skriva om dagens ridpass också kom jag på. Vi trimmade på banan i 40 minuter. Jobbade med mycket övergångar, avsaktningar och fattningar, samt en del galoppjobb. Han var pigg! Han ska ändå lyssna på mig och det tycker jag att han gjorde, men han var ändå pigg och taggad.

Frida & Domino ute på banan

Kameran laddad, hästen duschad, utrustningen putsad. Jag tror vi är redo för att åka!! Imorgon ringer väckarklockan 4.30, omänskligt tidigt. Ändå så är det bara några kilometer vi ska åka..

Jag rider verkligen inte för att tävla imorgon. Jag gör det för att få känna på honom på en tävlingsplats, hoppa en ordentlig bana och allt sånt runt om. Blir spännande! Jag är nervööööös. Antagligen kommer det att gå bra, och min uppgift blir att styra, hålla i mig och bromsa då och då. Eller så blir allt kaos! Det återstår att se.

Träningen i torsdags gick ju som på räls, ooh så bra det gick!!!

En bra start på morgonen

Steg upp ur sängen klockan 8 och började dagen med en springtur längs med ån. Fick faktiskt med mig både mamma och pappa ut. Jag höll ett bra tempo och det kändes fint utan att bli anfådd eller att det tog emot i benen, bra! Springturen innehöll även några backar, upp och ner!

Det var väldigt fint väder och det var ganska varmt redan på morgonen. Jag valde att springa med en vindjacka ändå, för att vara säker på att inte frysa, men jag hade nog inte behövt den jackan. Nästa gån blir det linne!


Bloggdesign

Någon som är bra på bloggdesign? Det känns läge att byta header nu! Skulle vilja ha en stilren men ändå en med lite piff i, om ni fattar ;) Den får gärna smälta in med bakgrunden och alltså inte ha en ram runt om. jag suger ju egentligen på att redigera bilder, photoshop och gimp kan jag verkligen inte, och paint är väl ingen hit, men jag kan ju iofs inte paint heller.

Sen är det ju en grej till - jag har inga bra bilder som skulle passa! Får göra något åt det.

Här är några av headrarna jag har haft. Jag har haft fler, fast de hittar jag inte på datorn. observera att de översta är från förra bloggadressen.

Hehe, vilken gillar ni bäst? Jag gillar nummer 3 och nummer 7 bäst. De är snyggast gjorda! haha, nummer 6 kan man inte direkt ge cred för min utklippning ;) Men jag sade inte att jag är bra på sån här!!


Bääh!

Våra söta får och de underbara lammen vid stallet!
Så låter det när de fattar att det är mat på gång ;)Uteritt i solsken

Idag blev det en uteritt på finhästen min. Han skötte sig mycket bra! Vi hittade en äng som vi red runt på i skritt, trav och galopp och det gick jättebra. Gasade på lite och tog tillbaka och det var skönt för mig att få känna att han inte kommer ta över och springa iväg. Han lyssnade bra på mig alltså och skulle säkert vilja springa fortare om jag bara skulle tillåta. Det får bli en annan gång, nu lägger jag all fokus på att lära känna honom och testa honom i nya situationer.

Efter ängen så galopperade vi på grusvägarna i skogen, superhärligt!


I ridhuset för två veckor sedan


Lyckorus!

Lite nervös var jag allt innan, men efteråt då? Väldigt glad, med ett leende på läpparna. Vilken fin och duktig häst jag har! Första hoppträningen blev väldigt lyckad. I början hade jag lite problem med att få tillbaka honom, få honom att vänta på mig och att lugna ner honom efter hindren. Taggad häst som älskar att hoppa har vi här ;) Även i kombinationen tog vi sista språnget som studs. Fast då var det ju kort avstånd också!

Kändes väldigt väldigt bra! Tack Sofia, som var med och tittade och filmade!

I slutet så hoppade vi trekombinationen på 100cm och oxrarna på 115cm, lekande lätt och hans underbara språng får mig att sväva!

Här får ni film från uppvärmingen, och hindrena ligger på 80cm där skulle jag tro.. nåt sånt.Måste bara lägga in den här

Tycker den är så gripande, och så sann!


Tolka den hur ni vill, men jag vill gärna träffa Gud!

Springa

Är så stressad för ja.. det är mycket nu och en väldigt jobbig grej, så det kändes som att det bara knöt ihop sig i magen och det kändes verkligen inte bra. Grät en hel del igår och jag är allmänt stressad.

Jag är väldigt glad för mycket också, och sen arg på mig själv för att jag inte riktigt kan se det nu. (en speciell grej har hänt, och jag är mycket sur, arg, stressad för det)

I förmiddags så kände jag att oron kom tillbaka och jag vill inte att den ska det, så jag skyndade långsamt på med springkläderna och stack ut med musik i lurarna. Sprang i elljusspåret till Sunnerstabacken och upp för åsen så det blev lite backträning. Sprang där ett tag i ett lugnt tempo och sen tillbaka, var ute i 40 minuter tror jag det blev.

Ikväll blir det hoppträning!

Tisdag - uteritt

Igår var första gången vi red ut alldeles själva. Innan dess har vi haft sällskap, men idag gav vi oss ut själva och det gick mycket bra. Red över övergånsstället en gång, förbi ridbanan och ridhuset och sen över vägen igen då vi kom till en väldigt fin skog, jag skulle haft kameran för det var jättefint där. En gles björkskog och massor av vitsippor på marken, jättefina grusade ridvägar, och det fanns många bra galoppsträckor. Allt gick bra!


lite suddig bild från förra veckan


Hoppning

I söndags så var My med mig till stallet, jag tänkte att jag skulle hoppa lite på ridbanan idag så det gjorde jag. Domino var väldigt taggad och ville springa foort, det gjorde att vissa språng blev lite helikopterliknande då jag inte fick tillbaka honom ordentligt. Han lade även in ett extra galoppsprång när jag trodde att han skulle hoppa stort, så det blev lite som det blev, hehe! Han var ändå väldigt duktig och klok, och jag tycker att det kändes bra, en när jag fickt tillbaka honom så lyssnade han bra. Sprången på slutet var som en miljon, superhärligt :)

och ja.. som ni ser så har vi ju inte så mycket till hinder på banan än. Inte mycket att hurra för alltså, men vi ska ändra på det snart!


puss?


Var bara tvungen att visa den här, den var ju ganska söt! Farmor skickade den till mig nyss!
Vet inte om jag ska pussa honom, eller om jag är sur och gör en grimas? haha, Johannes ser ju ut at vela pussas iallafall ;)

Svar på kommentar


Semlan2011 om http://equest.blogg.se/2010/december/hmmmm.html
Har tyvärr råkat ut för liknande saker. Har nu anlitat någon från söder om stan som är bra men tyvärr köper/säljer hon inte begagnade sadlar än så jag köpte till slut en ny. Blev tidigare grundlurad av Mustang ridsport som sålde mig två sadlar som gav min häst ont i ryggen och mig ridsår.


Svar: Ja det är så svårt att veta om man verkligen tar ut en kunnig, även om personen säger att den är kunnig, så hur ska man egentligen kunna veta och lita på de? Det finns ju faktiskt mängder av såkallade "hästskojare" som tar bra betalt, är bra att hitta på förklaringar, men egentligen bara hittar på någon lösning som tycks låta bra. Det finns säkert mer med såna inom ridsporten där man kan tjäna pengar på allt möjligt..

Sen det om Mustang så har jag hört både bra och dåligt. Har ingen egen erfarenhet av dom för jag har aldrig åkt dit. Men av en del så har jag hört att de är jättebra, det bästa man kan få, helt "outstanding". Vissa har sagt att man får bra sadlar där ifrån, men man får alltid den som kostar mest och att de påstår att de som kostar mest ligger bäst, även fast det kanske inte alltid är så?

Har även hört skit om Mustang. T.ex att de bara är ute efter att sälja de dyraste sadlarna och har överpriser, sen efter någon månad funkar inte sadeln med hästen i alla fall. Det var en som sade att Mustang är ren bullshit.Jag var ju verkligen inte nöjd med Glada hästen i spiltan där jag var två ggr. Kändes oseriöst och deras sadelmakare verkar ju inte ha någon känsel i fingrarna eftersom han inte fick bort knölarna, och sade att sadeln inte var knölig och hon i butiken ville nog inte erkänna att det var så. Hon kom med bortförklaringar hela tiden och sade att jag var en riktigt grinig kund som ringde och klagade på sadelmakarens jobb hela tiden... Men hallå, jag betalade 1000kr för stoppningen och den blev inte alls bra och dessutom inte bredare i fram som vi sade... Konstig att jag ringer och klagar??

Sparkad, trampad, biten..!

Här om dagen när jag borstade Jolly och kratsade hovarna på honom så var det tydligen något som inte passade honom, så han sparkade och träffade mig strax bakom knäet. = Fint blåmärke!

Sen på kvällen när jag kvällsfodrade så var den en häst som högg tag i min rygg = fint sår under skuldran.

och innan jag skulle sitta upp på Domino så åt han massa gräs och kollade inte var han satte hoven, så han stämplade mig.. hehe!


yummy

RSS 2.0