Lite ovisade bilder från tävlingenAlla bilder är tagna av Erika! Tacktack ;-)


Galoppjobb

Markarbete i ridhuset var det idag. Mycket galoppjobb så Jolly blev svettig på halsen. Flyttade lite för skänkeln på volten, ställde utåt och inåt. Stod för det mesta i lätt sits men satt även ner utan stigbyglar. Hoppade lite på volten också. Först ett kryss och sen ett räcke.

Travade av länge och då var han jättefin!


En dagens outfit!

Idag fick Jolly gå in tidigt..


Idag fick Jolly gå in tidigt.. kl 17 och då fick han en rejäl mängd hösilage att tugga på ;)

Joggingtur med Jolly

Tog in pållen från hagen när jag kom till stallet på eftermiddagen och borstade en stund. Sen satte jag på tömkörningsgjorden över ett fleecetäcke och gick på promenad med Jolly på vägen ifrån stallet. Vi sprang en del också, då spände jag in honom med inspänningarna. Det är så kul att springa bredvid hästen, man får liksom en kick! Jolly var pigg och glad idag :)

Jolly och bäbisflickvännen väntar på eftermiddagsmat i hagen, så söta så!

Göteborg Horse Show

Åh, jag skulle så gärna vilja åka ner till GHS.. Den börjar ju nu! Men man kan inte åka överallt man vill :P Annars hade jag lätt åkt ner, den sägs ju vara näst bäst efter Falsterbo! Jag vill gå och kolla på alla fina saker på mässan, men det är nog lika bra att jag är hemma så jag slipper frästas av att köpa något ;) Skulle vilja gå till bloggmontern, men jag får hoppas att det blir en annan gång!

Ni som är där nere får ha det så himlans kul!!


Produktvärdering: CH AllingtonEtt väldigt fint aachenträns som finns i både brunt och svart. Köpt på Hööks för 369:- Väldigt bra pris för lädret är jättemjukt och fint. Jag gillar att det är vita sömmar på nosgrimman. Jag fick göra många fler hål på nosgrimman för att den ska passa. Kan glida snett ibland, så att den sitter snett över nosryggen, isåfall får jag nog göra ännu fler hål. Tränset har pullbacknäppning och det ingår vanliga vävribbtyglar. Jag har bytt ut originalpannbandet till ett pannband från GlenGordon. Visst passar det bra? ;-)

Ett riktigt snyggt och prisvärt träns som man alla gånger tror ska vara dyrare, för kvaliten tycker jag är super.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Har packat upp, tvättat och diskat lite. Om ett tag så ska jag cykla iväg till stallet där jag ska ha intaget och kvällsfodringen senare på kvällen.

Frågestund!Kom igen nu, våga fråga! :)

Örebro

är i Örebro hos min farmor och farfar. Jättetrevligt har vi. Idag har vi varit nere och shoppat lite på stan och sen har vi bakat semlebullar som vi ska äta sen.

Jag är alltså lite hästledig, men Jolly har det bra hemma och tas om hand av snällt folk i stallet.

Söndagerftermiddag

Familjen har åkt till fjällen nu. Jag har nyss varit hos pållen. Han fick vila för att det är så kallt.

Jag ska nu bege mig till Friskis och Svettis!

Uteritt med oväntade glädjesprång! 19/2

Red ut i skogen i det fina vädret! Kallt var det, men solen låg på och det gnistrade i snön, fantastiskt väder!
Jag var väl påklädd och jag satt i min barbackasadel av fårskinn. Varmt och gosigt alltså :)

Vi galopperade på traktorvägen en bra bit, riktigt kul! På hemvägen blev det mer galopp. Det gick lugnt och fint till och jag kollade framåt på de vacka vinterlandskapet. Jolly flög plötsligt upp i luften med en glädjebock och fes! Sen ökade han tempot och bockade en gång till, hahaha. Jag blev ganska så paff för det kom så oväntat. Men det var ganska kul ändå. Jag flög upp en bra bit i luften och sen landade jag mitt på hans rygg igen. Det är ju tur att han håller ryggen rakt i landningen :-)♥♥♥

Produktvärdering - Amigo transportskyddRiktigt bra skydd som har en bra passform. Insidan är av teddy, alltså mjukt för hästen. Tre stabila kardborrelås på varje skydd - de sitter på sin plats men är ändå lätt att sätta på och av.

Dessa skydd är riktigt prisvärda. Nypriset ligger mellan 5-600kr men jag fyndade dom på rean och gav bara 300kr

Hoppas att dom här ska hålla länge. Jolly har haft två olika transportskydd innan dessa. Efter bara några gånger så har han trampat sönder dom. Nu hejar vi på Amigo! De verkar ju lovande ändå :-)

Om ni funderar på ett par transportskydd så tycker jag inte att ni ska tveka på de här!


Hoppträningen 17/2

Jolly gick som en klocka. Han var fin! Hannah sade flera gånger att han var jättefin. Att vi jobbade på jättebra och jobbat på bra med det vi gjort. Vi hoppade snett igenom, långsida räcke - oxer med fem galoppsprång emellan, sen två sockerbitshinder längs med kortsidan vid läktaren.

Han har blivit mycket starkare nu då han orkar hoppa på styrka på ett helt annat sätt. Vi hoppade upp till 100cm och slutade efter det, för att Jolly var så positiv och duktig.


Jollys halvsyster på bild!

Äntligen fredag!

Godmorgon!

Har inte sovit bra alls i natt.. Har vaknat då och då och haft svårt att sova. Låg då och tänkte på hur kul det ska bli att komma till stallet sen ;-)


Vad tycker ni om minm nya header och design förresten?


260kg hösilage

Har hämtat hösilage i stora lass. En storbal på 260kg. Mycket bra värden, men torrt därav det billiga och braiga priset. Jag kommer göra slut på hela balen efter 16 dagar. Vi får hoppas att den håller sig fräsch, annars är det bara att jag slänger det sista. Jag kommer inte förlora på det även om jag får slänga bort halva eftersom inköpspriset var så billigt.
Produktvärdering - Intec stigbyglarLedade stigbyglar med sex kulor av märket Intec. Jättesköna att rida i och ger en bekväm svikt när man rider lätt eller står i lätt sits. Mina stigbyglar har röd färg och de ser fortfarande ut som nya. Färgen slits alltså inte bort även fast jag har använt dessa väldigt mycket. Hööks säljer de här stigbyglarna, fast bara i silver för 759:-
Börjes Tingsryd säljer dom också i silver för 545:- Coralle har tagit hem alla färgerna och säljer de för 6-700:- ungefär. De går även at beställa på nätet.

Själv köpte jag mina från en privatperson då de var helt oanvända för 600:-

Jag är nöjd med dessa och det är extrakul att de är röda då ganska mycket av min utrusning har röda detaljer, det är kul att matcha ;-)

Ridningen igår

Åkte till ridhuset på kvällen och red dressyr. Det kändes inte så bra som det har gjort de senaste gångerna, men det kändes absolut inte omöjligt hellet. I slutet så tog jag av sadeln och red barbacka den sista kvarten. Då kom jag åt honom mycket bättre så då kändes det bra. Galoppen var jättefin!!


Känner mig skyldig att visa denna

HÄR är filmen i 100cm från i helgen :) Kändes jättebra, förutom att vi tappade balansen i svängen mot sista hindret. Jag släppte iväg honom för tidigt så han drog en nit och jag flög av.. Dock måste jag säga att jag satt av ganska vackert!

Men klumpigt ridet av mig ändå.... :( Ramla av på sista hindret liksom.....

Snögalopp

Blev dressyrsadeln på idag, teddyfluffdamasker och boots, sen redo för snögalopp! Började jobba honom på bilvägen vid stallet. Det var bra underlag där med packad snö. Red övergångar och tempoväxlingar i skritt och trav. Sen red jag i samlad galopp mot skogen, gick jättebra!

I skogen så travade vi fram till traktorvägen där vi drog på i galopp igen. Ett jämt och lagom tempo hela vägen bort.

 
Bilden är tagen i februari FÖRRA ÅRET!

Måste verkligen dra med mig någon som kan fotografera oss i snön nån dag! Jag behöver vinterbilder :)


Kallt igen

Riktigt kallt ute nu. Red ut i skogen med Sofia & Mirre, det var riktigt bra underlag. Iför djupt/tungt eller knöligt. Jag red med min barbackapadd ♥

Trav bortåt tills vi kom till traktorvägen där vi galopperade fram och tillbaka. Glada hästar!
Produktvärdering - Lamicell TransformerDet här är ett av mina bästa köp. Jag använder den mycket! Det är en lättviktshälm och den känns knappt att ha på huvudet. Det går att justera storleken med hjälp av en "knapp" bak i nacken. Bara att snurra om man vill ha den rymligare. Den har hjälpt mig när jag vill rida med pannband under hjälmen när det har varit flera minusgrader. Då har jag skruvat på knappen så att pannbandet får plats. Bara att vrida åt så att den sitter stadigt på huvudet.

Ventilationen är underbar, man märker stor skillnad och man blir inte lika svettig i pannan, superskönt!

Den är väldigt prisvärd och inte alls dyr. Prist i butik är 799kr men jag köpte min på Falsterbo i somras för 600kr ett riktigt kap för en underbar och dessutom snygg hjälm!

Snurrande ballerina

Det är ett test vilken sida av hjärnhalvorna man använder mest.
Om den snurrar åt klockans håll använder du höger hjärnhalva mest och tvärtom.Höger hjärnhalva = Matte och sånt där..
Vänster hjärnhalva =  Kreativ

Coolt. För mig snurrade hon åt vänster hela hela tiden. Jag koncentrerade mig ett tag och plötsligt fick jag henne att snurra åt höger... och nu får jag inte henne att snurra åt vänster igen. Min syrra och jag kollade på den samtidigt och för mig snurrade hon åt höger och för Anna vänster..

Hur är det för er? Kan ni "byta" håll på hennes snurrande?

Produktvärdering av Rhino ridtäckeSnyggt, stilrent och användbart för att det är regntätt och har ullfodrad insida. Dessotom är det reflex i bak så att man syns när det är mörkt!

Jag köpte det för att jag ville ha ett snyggt ridtäcke som samtidigt är praktiskt. Köpte det för 519kr och det är det verkligen inte värt.. Detta är nog ett av Horsewares grejer som jag är missnöjd med på ett litet hörn. Det kostar mycket pengar bara för ett märke. Jag köpte det för att jag var i akut behov av ett ridtäcke, inte tänkte jag på att Rhino alltid brukar vara i överpris bara för ett känt märke. Det är säkert bra kvalitet, men passformen är inte bättre en tex Mark Todd eller vad som helst i dett fall. Hade jag valt täcke idag så hade jag nog köpt ett från Mark Todd, de ser precis likadana ut, blåa med reflex i bak och de har ett mycket bättre pris.

En annan sak som jag är missnöjd med är den löjliga kardborren man sätter fast täcked  med vid manken. Kardborren är pytteliten så det går upp hela tiden när man rider, det är jättetjatigt!

Så det blir tyvärr en diss!

Använder ni?

Tidsinställda inlägg? jag tycker att det är jättbra att man kan tidsinställa inläggen!

Jag brukar göra det så att mina inlägg kommer ut med jämna mellanrum!


Ny kategori

Tadaaam!!! Produktvärdering är en ny kategori i min blogg. Visserligen är det många som har katergorin och jag tycker att det är en rolig idé!

Är produktvärdering kul att läsa om?


Free online surveys


Funktionär

Har varit funktionär på klubbens reginala hopptävling för häst idag mellen 8-12. Jag var på banan och flaggade starten och krattade!

Många duktiga ryttare och hästar! Det bästa av allt var att 110 såg inte högt ut. Om vi var redo så skulle jag vilja tävla 110 med Jolly NUUUU!!


Det som är bra med vintern..

Finns 1000 saker, men här är iaf en ;-)

Leran är ett minne blott, så skönt!!! Jolly rullar sig duktigt varje dag i hagen. Kolla bara på manen.....

90cm bed A

Här har ni filmen från igår!


Årets första tävling..

..gav både lycka och besvikelse. Jag är jättejättenöjd med Jolly. Han kändes jättefin både på framridningen och på banan. Jag hade lite ont om tid på framridningen så jag hann inte värma up så länge.

Han var så fin på banan och hoppade väldigt bra, kändes verkligen super. Så vi var felrfria och fick rosett i utgången :)I andra klassen som var 100cm så hade jag gott om tid på framridningen. Han var jättefin och sprången var helt underbara. 

På banan var han lika fin. Fick dock ett stopp på trean, kände att jag mesred lite och det får man ju inte göra på farbor Jolly. Resten av banan gick så bra - fram till sista hindret som var efter en sväng och jag kände att vi inte hade någon balans. Över ville jag såklart och klumpigt nog så lämnade jag honom i sticket. Jag släppte iväg honom för tidigt vilket gjorde att han stannade och jag hoppade. Dock landade jag ju ganska snyggt - film kommer! Surt att det skulle hända, är alltså inte lika nöjd med mig själv som med Jolly.


Träningen igår

Hoppningen igår gick riktigt bra, han hoppade på styrka hela tiden. Mot slutet blev han dock väldigt trött så då orkade han inte riktigt hoppa på styrka så då stannade han några ggr. Ökade tempot lite och då hoppade han.
Tränaren var supernöjd och hon sade att denna rundan är den bästa rundan vi har gjort. Så sade hon förra fången också och förra. Så det betyder ju att vi blir bättre och bättre med stormsteg!

Hoppade bana på 90 och 100cm, det är ju det jag ska tävla imorgon! Måste bara tagga till!!! Att kolla på klipp på när jag hoppar eller när andra hoppar på t.ex Youtube brukar vara riktigt peppande!

Nu ska jag till stallet och gå ut med pållen min och sen ska han göras riktigt fin. Kanske blir det så att jag knoppar. Vi får se!Måste bara länka

..till min tråd på Buke. Jag blev såååå förvånad över att hon tror att det är så (tog upp det tidigare). Riktigt skumt

Min tråd hittar ni här

Ojojoj - Snööö..

Inatt har jag inte sovit mycket, och det känns inte som att jag behöver sova mer heller. Jag lade mig 01.50, hehe ja det blev sent efter träning, hemfärd i snökaos och ett långt bad ;-)

Vaknade nyligen kl 07.30 och det yr snö ute.. Mysigt..

Gårdagens träning gick bra, berättar mer om den i ett separat inlägg sen!

På vägen dit så körde vi fast på stallvägen innan bron. Mamma hade snigelfart och stannade innan svägen för att kolla om det kom bilar innan hon skulle svänga. Vilket var smart, men också väldigt osmart. - Då satt vi fast!

Jag fick gå ut i trafiken och stoppa en bil för att be om hjälp. Det hjälpte inte när bara jag sköt på bakifrån, jag rubbade bara bilen någon decimeter. Som tur var stoppade jag rätt bil :) En jättetrevlig man hjälpte oss så att vi kom loss.

På hemvägen sen då? Haha jo då hade det snöat typ 2 dm till.. Suck. Vi kom inte ens ifrån stallplanen på Lurbo. Där fick vi också hjälp som tur var. Vi mötte x antal plogbilar som körde mot oss på fel sida av vägen, så vi fick liksom veja undan.

Vi valde att lasta av pållen vid Sunnerstabacken vilket måste ha varit väldigt smart. Jolly och jag fick gå sista biten till stallet. Och jag fick gå med höga benlyft. Bra att vi inte körde med bilen där......

Nu hoppas jag bara att bonden kommer och plogar stallvägen, för det här är inte kul!


Träningsläger i vår/sommar

Är det någon som vet/har varit på ett bra träningsläger? Med duktiga tränare så man verkligen känner att man får ut någonting. Ni får gärna tipsa mig isåfall.

Gärna med fysisk träning för ryttare, dvs utan häst. Hoppinriktat vore ett plus. Vilket län det anordnas i spelar ingen roll. Jag vill gärna ha alla era förslag på bra rid och träningsläger.

Skulle vara så kul att åka iväg i vår eller sommar i några dagar med intensiv träning!


 
haha

Jag är med i Topriders failvideo ;)

videofy.me/v/168983

kan ni se mig när jag ramlar av? Det är inte Jolly jag rider och dessutom är det fyra år sen i filmen :P

Onsdag

Blev gos med pållen idag och en mysig rykt i stallet innan vi gick ut på en kort promenad. Han är så söööt ♥

 


Bildbomb från dressyren igår


Outfit till på lördag

Har knåpat ihop en outfit som jag tänkte ha på lördag, terminens första tävling :)

Inte världens bästa kollage men man ser iaf vad jag tänker ha på mig. Vad tycker ni?


Kavaj - Victor Hugo
Hjälm - Charles Owen
Stigbyglar - Intec
Pannband - Swarovski
Senskydd - Catago
Schabrak - Hansbo (Kingsland på bilden)

Dressyr, med film

Bästa passet på bra länge. Bättre och bättre går det för varje gång, med stor skillnad. Igår kväll (tisdag) var jag iväg till ridhuset. Jolly var fin redan från början. Mjuk, rund, elsatisk och taktmässig. Han var en dröm att rida! Han använder energin rätt, för idag var han inte stark eller springig, som han varit på uteritterna. Kan ha berott på att vi var i ridhus idag. Han jobbade riktigt bra. Film finns och den är filmad allelses vid uppvärmingen.

Filmen kan ni se här!

Visst är det stor skillnad på honom? Jag lovar att jobba vidare på min framåtlutande sits.. Ser lite löjligt ut vissa gånger, men jag ska kämpa på!

Han blev finare och finare ju mer jag red. I slutet red jag igenom LB:1 (de delarna jag kom ihåg) resten blev lite improvisetat, och det gick helt okej. Han vinglade lite i uppridningen, men det beror nog på mig! haha.

Gjorde några travökningar på diagonalen och han var i form och gjorde bra ifrån sig genom ökningen :) riktigt kul!

 


Pigg

Jag gav Jolly 3kg havre för några veckor sedan. Tillsammans med 12kg hösilage. Min tränare tyckte att han behövde mer energi för att orka prestera bra. Hon tyckte absolut att jag skulle ge 3kg havre, vilket jag tycker är mycket. Vet inte om jag kände någon skillnad efter ett tag, men hon sade iaf, vad jag tyckte var konsigt; "Hästarna kan inte ta upp energin från hösilaget på samma sätt" så därför behöver han mycket kraftfoder för att orka.

Det står ju i alla böcker och all fakta. Det har vi ju alla hört att grovfodret är viktigast och om man kan ge endast grovfoder för en komplett foderstat så är det de allra bästa. Men det trodde inte hon på.. Så märkligt..

Nu har jag testat havren i några veckor, men jag tycker inte att det kändes så bra att ge så mycket kraftfoder och så lite grovfoder. Så nu har jag faktiskt tagit bort kraften helt och ökat på grovfodret. Det verkar ju iaf som att han blir väldigt pigg av det. Så här pigg har han ju aldrig varit. Han får inte för mycket energi enligt hippocampus, men pigg blir han. Utan havre!Ska testa ett tag till så att jag kan dra en slutsats. Men det är ju faktiskt bevisat att grovfodret visst kan tas upp av hästarna..

Så skumt. Varför ge mycket kraft när vi har grovfoder. varför sade hon att hon ger sina hästar uppåt 5-6kg havre om dagen när de tävlar eller tränar?? Hennes hästar går ju liksom i en liten ruta utan hästskopisar 5 timmar om dygnet ute.. Jag tycker att det är fel.

Hur anser ni?

Snabb som blixten

Måndagens ridning fick bli uteritt i skogen. Jolly är fortfarande galet pigg! Han var fin i skritt och trav. Så fort jag gjorde det minsta lilla galoppkommando så sköt han iväg som ett skott. Jag försökte hålla in honom i början, men det gick ju knappt så jag sade okej så han fick dra på - och så fort har jag nog aldrig galopperat! Visste inte ens att han kunde ta sig fram så fort.. Det gick undan kan jag ju säga. Han lyssnade inte så bra på mig så jag fick dra tag rejält en gång när jag tyckte att det räckte, han lyssnade knappt på det heller.

Han har inte så tjock päls, men efter ridturen så var han ju svettig övreallt. Huvudet, magen, ryggen rumpan..


"barbacka"

I lördags och söndags så har jag ridit barbacka, nästan då! Har en barbackasadel i fårskinn numera. Den är jätteskön. Det känns som att sitta barbacka fast man får lite mer stöd. Sen är ju fårskinnet lite stötdämpning för hästen och för mig om det skulle skumpa ;)

Jag hade stigbyglarna på i helgen (med en tryckfördelande padd under) för Jolly är så galet pigg, han är oreglerbar i galoppen och han tycker det är skitkul!

I lördags red jag ut med Sofia och Mirre. Båda hästarna var jättepigga och den enda rejsade om den andra när vi galopperade på rad. Vi turades om att ligga först, men inget av det gick bra - hästarna ville tävla..

I södangs red jag ut själv, Jolly var superpigg. Han drog på vid en raksträcka och svängde in mot vägen hem i en snäv sväng. Jag var ju beredd såklart, men eftersom svängen var snäv så trampade jag i ytter stigbygel och sadeln gled runt - haha!


Väldigt skön och varm Christ Lamfelle fårskinnssadel, helt utan bom!

Kväll på Hijazz

Ikväll lyssnade vi bland annat på denna!!

Nya mineraler

Gjort lite ärenden på stan på förmiddagen. Tog sen bussen ut till industriområdet och hittade dit jag skulle efter en liten omväg, till AB Joh. Hansson. De har väldigt bra mineraler. Nu kommer Jollys foderstat bli helt komplett. Mineralerna är mycket billigare än de från Krafft och man får hela 12 kilo. Dessutom så är det fler hästar som tycker om dessa mineraler.

Det var ganska tungt att bära en 12-kiloshink till bussen och från busshållsplatsen och hem ;)


Svar från Isabella

Fick en lång kommentar från Isabella. Tycker att det är något att tänka på och vara medveten om.
Den skrev hon när jag hade min fråga till er om utevistelse.

Såhär skrev hon:

Först och främst, alla hästar är lika, dom har samma behov, beteende, instinkter. Därför spelar det ingen roll om det är en ''skogsmulle'' eller ''tävlingshäst'' för deras instinkter säger samma! Dom är inte gjorda för att stå stilla flera timmar om dagen, dom är gjorda för att gå flera mil om dagen för att leta mat och vatten. Om man har en häst stillastående flera timmar om dygnet så belastar det lederna på samma ställe då dom inte rör sej vilket absolut inte är bra, sen hålls inte blodcirkulationen igång, dessutom så sover hästar bara 4 timmar per dygn och absolut inte i sträck. Så varför ska vi ställa in dom under natten? Dom har ingenting att göra då, dom blir bara stela och belastar lederna på samma ställe i en lång tid.

Dessutom tror jag att många tror att deras hästar ''vill in och ta det lugn'' men i själva verket är det maten dom vill åt. Utfodringar är ett onödigt stressmoment för hästen då den egentligen är skapt för att äta lite och ofta. Därför blir den enormt hungrig och lär sej att inne finns det mat och därför står hästen vid grinden och väntar. Om man istället skulle ha fritillgång av grovfoder skulle hästen kunna slappna av för den är varken hungrig och den vet att det alltid finns mat!

Ju bättre hästar mår desto bättre kommer dom att prestera på tävlingsbanan, ju naturligare dom får leva desto bättre kommer dom att må!Filmen 3/2

Om ni klickar på länken så kommer ni till filmen

http://www.youtube.com/watch?v=r8D0yqNgw8Y


Hoppträning

I torrsdags var vi iväg på hoppträning, det gick så bra! Övade på att komma i kort galopp och att han skulle komma nära och hoppa av nära. Gick kanoners, han var så fin. Sprången var superfina!!
Hoppade en bana på 100cm i slutet fast banan var ju bara på 3 hinder i och för sig. Men det kändes jättebra :)

Kommer film sen om jag lyckas få upp den..


En dagens outfit ;)
Fysträning

Cyklade till gymmet och sprang på bandet i 20 minuter i friskt men avslappnande tempo som uppvärmning. Efter det så fortsatte jag springa på bandet fast då brände jag på så att det kändes. Långa fast intensiva steg samtidigt som jag tog i med armarna. Det kändes verkligen fick jobba hårt när bandet rullade så snabbt. I 2-3 minuter sprang jag fort, svetten bara trängde ut, det är det alla kallar skönt, och det är det! Vila i ca 40 sekunder då bandet rullade saktare, återhämtade mig helt okej bra sen var det dags att bränna på allt vad man har igen. Blev tröttare för varje gång såklart, men jag är nöjd med det jag gjorde :)
på min väg

Var några som undrade när jag skrev i ett inlägg under "Jag tog bilen till Upplands Väsby"

Och nej jag har inget körkort.. inte än (pappa satt ju bredvid) ((fast han satt och läste DN när jag körde på motorvägen, hehe varför?..))... tyvärr.. vadå senast i världen? Men jag är på god väg. Måste bara plugga teorin, vilket jag hatar. Men jag måste för att få det där kortet nån gång.. Sen är det bara lite stadskörning och finslip kvar sen kan jag köra upp. Vi får se hur lång tid jag behöver på mig...


Ridhuset andra dagen i rad

I måndags gick det ju så fantastiskt bra att rida dressyr så jag gjorde samma sak i tisdags. Det var ändå väldigt länge sedan han gick dressyr två dagar i rad. Dock så fick jag inte skjuts den andra dagen vilket jag förstår. Jag fick skjuts på väg hem istället och det var guld värt.

Jobbade mycket med fattningarna. Jolly spänner sig och länger ut sig när jag gör galoppkommandot, det har han väl i princip alltid gjort. Var noga med att sitta kvar i min position och inte "hjälpa till" att springa fortare genom att luta mig framåt vilket jag är duktig på att göra ibland.. Det är ju inte det jag vill egentligen. Jag vill ha en fin fattning utan onödiga travsteg emellan. Gick bra, men formen var ju inte så fin i fattningen. Det får ta sin tid helt enkelt. Vi kommer dit nån gång också. Jolly var annars väldigt duktig idag med och han blev svettig idag också.

Annars var faktiskt alla gångarter super!


Rask promenad till ridhuset

I tisdags så promenerade jag med Jolly till ridhuset. Lika bra att gå bredvid i ett raskt tempo än att sitta på. Varför ska man sitta på hästen och belasta den när man ändå bara "åker" för att slippa gå? ;) En annan sak om man jobbar den, men om jag skulle göra det skulle det ta längre tid och jag ville ju till ridhuset snabbt!

Bilvägen var bar hela vägen, ingen snö eller is vilket i odch för sig är synd. För om det hade varit snö på så hade det ju gått att trava och galoppera och då kommer vi till ridhuset fort.
Kul!

Kul att så många lämnade en kommentar på min "dagens fråga" om utevistelse! Tack :)

och på omröstningen jag hade så svarade 60 procent att de tyckte att lång utevistelse, dvs över 12 timmar om dygnet var bra för alla hästar, kul att höra!
Dagens fråga - utevistelse i hur stor mängd?

Det är ju mycket snack om utevistelse.. och alla tycker vi olika.
Läste repotaget i Ridsports andra bilaga för i år där dom gjort ett stort repotage om lösdrift bra för tävlingshästar.
Anser ni att hästen inte kan sova ute? Att den står och spänner sig och vill in och äta, dricka, kissa i lugn och ro?
Tar det mycket enerig från en tävlingshäst som aktiveras varje dag och då man vill att hästen ska ge ifrån sig från sin allra bästa sida?
Vad tycker ni? Vad har ni för häst och vad vill ni nå med den?

I nuläget så tycker jag att det är perfekt att ha min häst ute i bra hage som inte är lerig, relativt stor och med en bra hagkompis eller flera. Viktigt att dom fungerar bra ihop så att man inte behöver vara orolig för det. Min häst går ute mellan 7 på morgonen och tas in runt 21 på kvällen. Jag har gjort så att innan jag ska åka iväg och träna, eller rida ett lite mera seriöst pass så har jag tagit in honom en timma innan ridningen så att han kan äta lite (om det är så att jag ska rida innan en måltid) kissa om han behöver det. och bara stå och vila upp sig en stund i boxen för sig själv.
Vet inte ens om han behöver det. Men nu testar jag med det under en period. Jag lär ju märka resultat!

Finns folk som absolut inte vill ha sin häst ute när det är mörkt. Jag anser att hästar är gjorda för att vara ute och röra sig flera mil per dag. Det var längesedan våra ridhästars förfäder var vildhästar. Men det sitter ändå kvar i deras natur. Därför väljer jag att ha min häst ute i hagen så mycket som det går. Han går just nu ute 14 timmar om dygnet och står inne i boxen 10 timmar.


Ni som känner
att ni vil lämna en kommentar om detta. Dela med er av era erfarenheter och tankar kring detta så är ni mer än välkomna att göra det!

Annars så kan ni väl rösta här? ;)

Skulle ni kunna tänka er att ha eran häst ute över 12 timmar om dygnet?
Free web poll


Dressyra - att kunna dansa

När dressyren går så här bra, då vill man ju faktiskt ut och tävla även i dressyr. Jag tror inte Jolly någon gång har gått bättre än vad han gjorde igår. Det var jättehärligt jag bara satt och gjorde små rörelser. Han var väldigt ambitiös, han tog för sig. Hans steg blir bättre och bättre för varje gång också, vilket är mycket kul.

Jag red lite övergångar skritt-trav. I traven gjorde jag slutor på volten. Gjorde noggrana fattningar. Fick till flera stycken bra!

Jag själv tänkte på att ha stilla händer. Fick kolla ner på dom då och det går bättre och bättre. Jolly var inte så tjafsig som han varit tidigare när jag tagit i vänster tygel :) Jag var också väldigt noggran med min sits. Avlspappnad och att inte klämma åt med ljumskarna för mycket. Jag tänkte på att dra tillbaka skulderbladen och lutade mig tillbaka och "uppåt" som att ett snöre skulle hålla mig uppe från taket. Nu ska vi inte mera rida framåtlutade ;)

Dessutom är jag så nöjd över min nya sadel!!


RSS 2.0