Pay & Jump

Åkte på pay & jump igår. Var helt själv med att lasta ur Jolly och lasta på sen när vi var klara eftersom mamma var hemma. Det gick bra :)

Eftersom jag är med i US-styrlesen på klubben så var det vi som hade hand om hela pay & jumpen så jag var funktionär då jag inte själv red ;) Det gick bra ändå, många duktiga ryttare och en lyckad pay & jump.

Jag valde att rida 70 och 80cm på Jolly idag. Känner att vi borde börja lågt. Mycket lägre än vad jag egentligen vill. Nu är det inte höjden som är problemet för oss utan det är förtroendet och jag måste hålla i Jolly jättemycket och stötta annars går det inte. När jag gör det går det kanoners! På sista tiden har han blivit mycket mer kräsen på min ridning och det är ju bra på ett sätt.

Hur som helst så stannade han på två olika hinder i 70, samma även i 80. På andra hindret i båda rundorna, men det var en klurig sväng så vi tappade ganska mycket fart, så det kan jag ta på mig. Annars på de andra stoppet tyckte jag mycket väl att han kunde ha hoppat. Min tränare stod och såg på och det tyckte hon med.  Jag är alltså väldigt nöjd över min ridning och skillnaden nu och innan förra träningen. Nu var jag mer skärpt och jag tycker att jag gjorde det bra. Nu är det bara att få rutin igen och Jolly måste lära sig att jag litar på honom nu. Då hoppar han!

*
Har ingen bild från igår tyvärr. Men denna är från April!


en failad idé

Lovade ju att dela med mig av idén jag fick när jag inte ville att Jolly skulle bli så lerig. Dessutom när vi skulle åka iväg på Pay & Jump mitt på dagen = Jolly hinner rulla sig i hagen på förmiddagen..

Jag köpte en lycrahuva på hööks som sitter i bogen, runt hela halsen och huvudet med hål för öron och ögon.
Den var ganska konstigt sydd för ögonhålen satt alldeles för brett och dom var för stora åt fel håll. Hålen gick nämligen ner för hela ganascherna..


Här har ni bild på hur det sitter på Jolly. Jag satte även på en tävlingluva under eftersom Jolly är väldigt duktig på att gnida in lera i öronen..

Eftersom luvan var så dåligt gjord (suck) så var jag tvungen att knyta ett snöre mellan hålen så att inte luvan skulle åka över ögonen..

Jag släppte ut honom när jag satt på denna för att se hur det gick. Så fort Jolly kom ut i hagen, sprang han till den lerigaste plätten (syns att det är upprullat där, tydligen hans favoritställe) och rullar sig. haha. Han verkligen låg och gned in hela ansiktet, gnugga gnugga!

Eftersom han hade denna på sig så var hen helt ren under :) Så han fick ha denna under natten och även i hagen dagen därpå på förmiddagen i hagen.

När jag kom klockan 12 så var luvan för ena ögat och det rann ur det. Tog bort det direkt och Jolly ville knappt öppna ögat.. Dock hade han inte feber och han verkade som vanligt i övrigt.  Han fick stå i boxen ett tag och äta och så småning om öppnade han ögat mer och mer. Men han är fortfarande svullen runt ena ögat :(

Ja.. kommer inte använda denna skit-grej mer. Tycker att hööks borde ha mera produkter som är välsydda och genomtänkta!!


från i fredags

Så, nu är jag vaken. Klockan är 8.46 fast egentligen skulle den ha varit 9.46 om det inte vore vintertid nu :( Gillar inte att det nu blir mörkare ännu tidigare redan på eftermiddagen..

I fredags red jag lite markarbete på banan och Jolly var suuperfin, det var kul! Han gjorde fina fattningar från skritt. Han var jätte lyhörd på mina enkla kommandon. Galoppen var rund och fin och han jobbade på bra. Vi travade och galopperade över en bom som låg längs med meddelinjen i båda varven.


Jolly chillar! I somras ;)

Nya täcket

Det var en som undrade vad det var för täcke jag köpte igår.

Det är ett blått stalltäcke med 220 grams fyllning från Hansbo sport. Köpt på Granngården för 399:- Det är sänkt pris denna månad ut med en hundralapp.

Här har ni bild! Jag gillar täcket, det känns inte som att det är för varmt. Det finns inga bogveck heller som ni ser. Men det behövs inte för passformen tycker jag är bra. Täcket sitter inte åt vid manken, den är ganska hög i manken.


Blöt lera...

Nu har jag fått nog. När jag kom till stallet så hade Jolly haft spa i hagen. Lerinpackad till max! I öronen, runt öronen, ögonen, fullt på ganaschen och lerkakor i manen som hänger. Hela halsen ååååh blöt lera som inte ens går att borsta bort. Detta är inte bara första gången! Jolly älskar att rulla sig, han vill inte vara ren inte.. Men men får vara glad över att han verkar trivas med att vara lerig.

Det jobbigaste är ju att det inte går att borsta bort för så fort jag kommer med borsten till ansiktet så rycker han upp huvudet upp och ner och vägrar att stå still :( Jättedrygt. Han fick ställa sig i vattenspiltan så jag kunde ta vattenkranen på ansiktet och bakom öronen. Då stod han faktiskt helt still! Inte så kul att åka iväg på träning med en lerig häst.

Ja, på lördag är det pay and jump mitt på dagen vilket innebär att Jolly har varit i hagen halva dagen. Han kommer ju vara lagom fin innan vi ska åka iväg.

Men jag har en plan för detta. Ska testa imorn :) Berättar sen!


Mitt täcke är inte så fint längre som det en gång var.. Nu är det helt grått, med ett tjockt lager lera!

Hoppträning

Jag kom precis hem från stallet, jag hade kvällsfoderingen så det är därför jag är hemma så sent.
Passade givetvis på att putsa sadel, träns, magplatta, förbygel och benskydden efter träningen i väntan på kvällsfodringen. Gillar att pyssla i stallet efteråt :)

Hoppträningen gick hur som helst bra. Lite gymnastiska övningar så att hästen får tänka lite. Låga höjder, mycket bommar på marken och studsserie. I studdserien så hade vi bommar på marken och var tredje var upphöjd och den sista låg väl på 80cm. Jolly hoppade kombinationen så bra. Jag har ju på senaste tiden fått problem med att jag hetsar upp mig mot hinder och inte håller mig riktigt lugn. Tycker att jag kyckades med att vara lugn idag, men jag fick verkligen ansträna mig, haha!

Jolly hoppar så mycket bättre om jag är lugn. I slutet gjorde vi en liten bana med bommar, sockerbitshinder, studsserien och två räcken.

Jag måste hålla ihop Jolly mera när vi hoppar för annars blir galoppen konstig och flack, den känns inte riktigt tretaktig.. Det är lite svårt för han blir så taggad och jag blir också taggad fast på att annat sätt.


 
Jag och Jolly skuttar över lätt som en plätt! Dock i februari..


22.41

Tråkigt att ni inte kan se filmen. Det verkar vara flera som har samma problem just nu. Att ha musik till har ju alltid annars funkat. Hoppas problemet vänder. :)

Frida och Jolly

Igår satt jag uppe sent för jag inte kunde sova. Det blev till att jag tog flera klipp med mig och Jolly från alla möjliga filmer jag har! Nu är dom i en och samma film! Kolla väldigt gärna! Vi har varit med om en del ändå!
Howdy

Nu kan jag inte skriva mer ikväll. Får skrive mer imorgon :) Njut av denna bild nu, haha! Den är när vi var på Rodeo show i Idaho under Amerikas nationaldag 4 juli! Då var vi riktiga cowboysar alltså!


Läskigt, men ja.

Lillponny


Black Beauty. lilla c-ponnyn jag red mycket under min tid i USA. En ponny som  jag vill ha! Helt otrolig egentligen..Sen får vi ju inte glömma Allie! Fina fina du! Hoppas du har det bra..


In my mind I'm goin' to Carolina
Can't you see the sunshine
Can't you just feel the moonshine
Ain't it just like a friend of mine
To hit me from behind
Yes I'm goin' to Carolina in my mind

Karen she's a silver sun
You best walk her way and watch it shinin'
Watch her watch the mornin' come
A silver tear appearing now I'm cryin'
Ain't I goin' to Carolina in my mind

There ain't no doubt it no ones mind
That loves the finest thing around
Whisper something soft and kind
And hey babe the sky's on fire, I'm Dyin'
Ain't I goin' to Carolina in my mind

In my mind I'm goin' to Carolina
Can't you see the sunshine
Can't you just feel the moonshine
Ain't it just like a friend of mine
To hit me from behind
Yes I'm goin' to Carolina in my mind

Dark and silent late last night
I think I might have heard the highway calling
Geese in flight and dogs that bite
Signs that might be omens say I'm going, going
I'm goin' to Carolina in my mind

With a holy host of others standing 'round me
Still I'm on the dark side of the moon
And it seems like it goes on like this forever
You must forgive me
If I'm up and gone to Carolina in my mind

In my mind I'm goin' to Carolina
Can't you see the sunshine
Can't you just feel the moonshine
Ain't it just like a friend of mine
To hit me from behind
Yes I'm goin' to Carolina in my mind

 

 


Sporren igår

Kan ju ta och skriva vad jag köpte på klubbkvällen igår!

Ett tredelat mässingsfärgat bett strl 11,5. Nu matchar bettet till de mässingsfärgade spännena på tränset. Har velat ha länge!

Mina snälla föräldrar tyckte att jag inte ska frysa i vinter så de betalade för en fin och varm jacka från Gersemi. Nu kan jag cykla till och vara i stallet med en speciell stalljacka. Jag brukar annars vara lite slarvig och ta mina vanliga jackor som jag har annars, skor, byxor osv.. Sen när man är på stan eller nåt så märker man i efterhand att det kanske inte är så poppis att lukta massa häst ;) Så tack mamma och pappa!

Fick även ett par roecklhandskar. Hoppas dom håller ett tag. De var dyra.. Men jag ska nog aldrig köpa handskar för 99:- på Hööks nå mera..


Diss!

Till helgen ställs klockorna om till vintertid... Det är deprimerande tycker jag. Varje år käns det tungt att det ska behöva bli mörkt en hel timma tidigare. Och det är en stor omställning med en hel timma och mera mörker!! :(

Jag har en fråga till er förresten!
När tas era hästar in vintertid respektive sommartid? Det är alltid intressant att veta.


Där jag har Jolly så tas hästarna in ca kl 9 under maj-augusti om man inte väljer att sin häst ska gå ute på dygn.
september kl 19. Oktober 17.45  November - Mars 17-17.30 cirkatider!


Min första häst Vanessa på bild. ingen trevlig hage direkt.. vilken lerig och hemsk.. Är bara glad över att det inte kan bli så lerigt i våra hagar..

Jollys vilodag! Nytt täcke

Idag har jag minsann varit iväg och köpt ett stalltäcke med 200g fyllning. Velade länge om jag skulle ta 100g eller 200g. Till slut fick det bli 200g och jag tror absolut jag gjorde rätt val. Det var billigare också och det jublar min plånbok för!

Jag hade insläppet i stallet, så cyklade dit strax innan 5 och mockade och gjorde i ordning. Jolly stog vid grinden i skymningen, det började precis regna då också, så söt!

Det var tänkt att Jolly ska få en vilodag idag och det fick han också. Jag var trots det i stallet i 3 timmar och pysslade med massa saker och kan ni tänka er vad jag njöt av att bara få vara där och pyssla med småsaker? Jag hade mockat och gjort mat för länge sedan men jag älskar att bara vara kvar och hänga i stallet! Stallet gör  min dag!

Provade det nya täcket på Jolly, det verkade perfekt faktiskt. Glad över mitt inköp! Jag kände under täcket såklart efter han haft på sig det ett tag. Varken för varm eller för kall. (För kalla kan dom inte bli när dom har täcke, men ändå) Huvudsaken att det inte blir för varmt. Det kändes precis lagom! Var noga med att kolla så att passformen var okej eftersom att han ska ha täcket dygnet runt. Svårt att veta bara såhär när man testar ett täcke, men jag tycker att det såg bra ut.  Det har inga bogväck, men det behövs inte för täcket tryckte inte vid bogen eller vid manken.

Ni kan få se bild på täcket sen om ni vill? Idag hade jag inte med kameran till stallet ;)


Klubbkväll @ Sporren

Jag längtar!!
Klubben ska ha klubbkväll och alla medlemmar får komma till Uppsalas bästa ridsportsaffär, Sporren.
Alla medlemmar får rabatt på hela sortimentet och vi har fått in klubbkläder från KINGSLAND!! Är förväntansfull!

Det jag ska passa på att kolla efter ikväll då vi får 20% rabatt är: Ett övergångstäcke typ 100g eller 150g fodring.
Mässingsfärgat tredelat bett, mässingsfärgat fullcheek. Vinterjacka till mig, ridhandskar!


Dagens ridpass - barbacka

Idag blev det barbacka ridning på pojken, tycker det funkar jättebra barabacka. Han var riktigt fin. Gjorde lite skänkelvikningar och så i traven. Galoppfattningarna ville inte vara med oss idag. Jolly tycker nog det är lite jobbigt, för han springer iväg i dom.. Jag tror vi fick till en bra fattning iaf.

Han var en allmänt rar pojke i stallet då jag borstade honom. Så söt så!


Kallt!

När jag steg upp ur sängen så visade termometern -3 och nu när det är mitt på dagen så är det +5.

Jag var ute vid stallet vid 10.30. Det var vitt överallt av frosten, såg mysigt ut när alla hästarna stod ute i mysiga täcken. Tog in Jolly och gjorde i ordning honom för en uteritt i skogen. Ländtäcket fick åka på också, han har ju ingen tjock päls även fast jag inte har rakat honom.

Det var hårt och knögligt på marken nästan överallt så vi skrittade mest. När vi travade tog Jolly korta små försiktiga steg för att inte halka. På ett ställe i skogen var det hyfsat mjukt så då galopperade vi, gick dock jättesakta, men det var skönt det med. Jolly jobbade så fint i traven idag, det var kul att bara sitta på och känna hur han arbetade :)

Bytte ut ulltäcket mot ett tjockare stalltäcke. 200 gram tror jag att det är om jag inte minns fel?
Så nu har han stalltäcket inne (kallstall) och stalltäcket med regntäcket överst utomhus.

Vad har ni på era hästar i boxen och utomhus?


Löshoppning!

Idag löshoppades Jolly. Vi hann faktiskt göra det innan den värsta nederbörden kom :) Ridbanan var nysladdad också! Jolly var ganska pigg och tyckte att det var kul att springa.

Jolly var en mycket duktig häst idag, började med att hoppa lågt, men då hoppade han typ en meter över än vad han egentligen behövde. När han hoppade 120cm så var han typ en halvmeter över, så han har god marginal..
Slutade på 140cm vilket är det högsta han har löshoppat. Iallafall vad jag vet.

Jag hade ju filmkameran med mig, men vi hade fullt upp med att springa och peppa så det blev tyvärr ingen film..Bild från löshoppning i våras, 120cm


Sitter inne och huttrar!

Kom precis hem från stallet. Helt stel och frusen var jag, det började ju snöa lite men sedan överigick det till stickande kallt regn istället. Mina vantar blev genomblöta när jag bar undan hinder så dom höll ju inte värmen alls.
Sitter med en kopp nyponsoppa nu och försöker få upp värmen igen.

Jolly hagkompis Brightman har åkt iväg nu.. Det tog bara två timmar att lasta honom. hehe.. Men det blir nog bra. Synd att Jolly måste gå själv i hagen nu en tid framöver. Jag vill ju helst att han ska ha en kompis. Jag gav Jolly lite lunch-hö i hagen när jag var där. Det tyckte han om. Hagarna är ju ändå så nerbetade nu. Bra att från och med i morgon så drar lunch-schemat igång.

När började ni ge lunch i hagen?

Dagens ridpass - Skogstur

Idag var det riktigt fint hästväder, kyligt var det men ändå jättemysigt! Det blev en uteritt tillsammans med Sofia & Mirre. Vi skrittade först på asfalten och sedan upp för klätterbacken. På hemvägen travade vi och jag stretchade ut halsen på Jolly. Galopp blev det sedan också och Jolly var piggelin, men egentligen lagom, för han var helt reglerbar! Det var ett tag sedan vi red ut senast, de har hållt på att hugga ner träd i skogen så det har inte varit så trevligt att rida där.


Bild från i somras, då han var mycket piggelin ;)


Öva öva

Jag måste öva!

Nu på kvällen så körde jag med pappa runt kvarteren i Sunnersta, mycket svängar och även en del backningar. Gasa från stillastående i uppförsbacke fick jag också göra en gång. Det var ju såklart svårare, blev lite rus i motorn men det gick ju.. Jag fick köra till stan!! haha har aldrig gjort det förut på en såpass stor väg ;)
Dag hammarskölds väg med 3 rondeller och massor av röda ljus och en stor korsning. Jag tycker att det gick väldigt bra, man lär sig fort! Nu har jag kommit ett steg till och kan övningsköra varje gång man ska nånstanns :D

Körde även hem från stan!

det blev en barbackatur

Regnade som bara den igår så Jollys täcke blev blött, även lite på insidan. Men det blev typ allas täcken! Det är då guld värt att ha torkrum. Idag var täcket helt torrt.

Det regnade idag med när jag cyklade till stallet. Så jag fick dra på mig regnkläderna. Jolly var inpackad i lera och det hängde lerkakor i manen.. Trevligt. Han var helt insmord runt öronen och ögonen och hela ansiktet och näsborrarna. Jippi han hade verkligen lyckats idag.. Han vill ju inte stå still med huvudet när jag ska borta bort leran från ansiktet heller..

Jag började med att tömköra honom på banan, men det är så svårt.. Jag är inte bra på det. Tömmarna bara åker ur händerna på mig. När jag försöker ha dom sträckta och hålla ordentlogt i ytter så blir det att Jolly springer på en jätteliten volt och så vill vi inte ha det. Jag fick honom att gå fint lite då och då, men det var så svårt så att jag slutade och hoppade upp på honom barbacka istället. Nu skulle han jobbas!

Han var jättefin och stadig idag. Jag gjorde lite skänkelvikning och var noga med att i övergångarna att han ska ha samma runda form och inte dra upp skallen och springa bara för att jag gör ett kommando. Gick sådär.. Men galoppen var riktigt rund och fin idag! Det var kul att rida barbacka också, det måste jag göra oftare.

Hissar och dissar

Frida hissar...
...nytvättat hår - det ger en härligt känsla och håret blir alldeles mjukt och det luktar gott!
...att det nyligen har ordnat sig med hag-lunchen
...att Jolly ska få åka iväg och löshoppa på söndag
...att middagen var supergod!
...att det inte regnade igenom Jollys täcke idag
...att det kommer bli pay n jump varje månad - på det viset slipper man "vintervilan" då det är dött i flera månader.
...att jag som hade intaget idag endast behövde ta in min egen häst!


Frida dissar...
... regnet som var HELA dagen - vilken gjorde att jag inte orkade/kunde rida idag.
... att köparen till min gamla sadel inte ville ha den - för att det inte passade
... att man inte kan äta hur mycket godis som helst utan att känna sig, och bli fet.Dags att klippa snart!?

Fast grejen är att Jolly har ganska tunn päls fortfarande och han blir inte så svettig. Däremot vet jag att han kommer bli väldigt lurvig och svettig senare. Han var det i januari förra vintern (det var då jag fick honom) då klippte jag såklart. Men när det är -20 så kanske det egentligen inte är så schysst att "klippa av deras vinterrock" även om man lägger på täcke?

Sen är frågan hur man ska klippa ;)

Denna är helklippning, som jag tycker är den snyggaste. Men jag skulle inte vilja klippa så för då försvinner all päls på baken och så måste man vara noga med ridtäcke när man rider fram. Hästarna svettas ju dessutom aldrig på rumpan så det är ganska onödigt att klippa så även om det är snyggast. Så klippte jag mitt andra sto, men det var i ett varmare land. haha! I North Carolina, USA där jag bodde i ett år. Där blev det ca -5 som kallast och det varade bara i ca 1 vecka. På sommaren +43 och då hade hästarna ingen päls alls typ ;)

 


Spårklippning är det absolut fulaste tycker jag. Men det kan ju vara bra om man har en frusen häst då de får behålla den mesta pälsen på halsen. På halsen har man ju inget täcke heller.. Halstäcke kan man ha förstås men det är inte lika självklart. Jag tycker att hästen blir svettig högt upp på halsen så det är lika bra att klippa hela. har man en frusen häst så får man ha halstäcke. Mitt förra sto jag hade klippte vi som på bilden, just för att vi inte ville ta bort för mycket päls. Det blev inte alls snyggt på henne.. Hon hade ganska smal hals, och det såg bara konstigt ut när halsen inte hade päls på ena halvan..


Halvklippning tycker jag är en bra variant. Snyggt också! Så klippte jag Jolly förra vingtern. Dock så klippte jag inte frambenen som de visar på bilden. Funderar på denna i år igen..


Filtklippning har jag inte testat. Kanske blir det i år? Det är bra för alla ställen där hästen verkligen brukar svettas är ju fält man klipper på. Nedre delen av rumpan och i ljumsken till exempel. Funderar på denna!


Hur klipper ni?


två frågor

Anonym
Du vet väl att det är jättefarligt att sätta fast en häst i betringarna (stavning?)

Svar: Jag vet att det kan vara farligt om hästen sliter sig. Inget att föredra.. Så det ska man ju inte göra :) Nu gjorde jag det en gång (som du såg på bilden) men det var bara under den korta stunden jag knäppte kortet för att han inte skulle ta ner huvudet. Jag skulle ju aldrig ha gjort det på en "sprallig" häst eller gå där ifrån.


Anonym
vem hoppar du för ? :)

Hoppar numera för Hannah Eriksson som jag gillar, på hemmaklubben dessutom.

Har jag berättat...

att jag vill - ha en häst med gång och bo på en gård.
att jag har - en tendens till att knäppa av, sluta lyssna och tänka på annat. Händer för ofta.
att jag lyssnar mycket på - mamma och pappa. Jag tar åt mig väldigt lätt.
att jag funderar på - hur mitt liv egentligen kommer bli och var jag slutar.
att jag pratar – för lite än vad jag vill. Fast det beror på vem jag pratar med..
att jag inte gillar – dåliga förändringar såklart.
att min första riktiga kyss – var i kylan och i mörkret..
att jag avskyr när folk snackar - om rykten och inte tar reda på något på egen hand.
att kärlek är – det bästa man kan ha. I nuläget till vänner och djur men förhoppningsvis också snart till en livskamrat.
att jag gillar – pannkakor och ketchup!!! Dock INTE i en kombo.
att jag alltid kommer att – sträva efter att bli bättre på allt jag gör.
att sist jag grät var – minns faktiskt inte när jag grät på riktigt. Antagligen när jag blev frustrerad på något.
att min mobiltelefon är –  grön
att när jag vaknar på morgonen – mår jag oftast illa och har inget tålamod av att ligga kvar i sängen och dra mig.
att innan jag går och lägger mig – byter jag om och släcker lampan.
att idag har jag – städat och gått igenom gamla papper, ridit ett uselt pass på Jolly. Lämnat in en ansökan och lagat middag.
att jag just nu tänker på - den här listan
att i kväll ska jag – tänka på morgondagen
att i morgon kommer jag – lägga energi på nåt vettigt
att jag hoppas – att rida 110 med Jolly som lägst innan det är för sent av olika anledningar.
att jag verkligen vill - träffa meer folk


Vill klaga!!!!!

uuuusch säger jag bara!!
Åkte till ridhus på kvällen för att kunna rida lite ordentligt. Men ussch, jag ville sluta efter en kvart. Jolly ville inte ställa, jag fick ingen bra kontakt. I traven var han fin ibland, men han gick utåt, tog inget stöd och fall utåt. Många gånger så ryctke han upp huvudet, upp ner upp ner, jag kan ju säga att jag rider inte bättre för det.
Han blir så ful när han drar upp halsen och bara springer. Inget man tänker, åh vilken fin häst..

Vi fick inga bra fattningar heller. I galoppen så rusade han iväg, samlade sig dock fint en gång. Men mestadels bara spring och springa ifrån sig själv. Det var så irriterande för det var smockat i ridhuset!! Ska aldrig mer åka dit på kvällen, man kunde inte rida som man ville och man fick vänta och hålla koll på alla och rida andra vägar...
En dressyrlektion och en som longerade + massor av ponnyer och fiiina dressyrhästar.. Så kommer jag och typ skämmer ut mig :( Jolly snubblade i ett hörn i galoppen också så han gick ner på knä. En annan häst hade också gjort det. Ja.. det är säkert underlaget??? Lurbos nya underlag och det verkar inte ens bättre. FET DISS!!!

RÖSTA!!

snällasnälla! Rösta på min blogg hos Isabella

 :))))))

Täcken

Nu är det verkligen mycket kallare. Funderar på att sätta i saxen nån dag. (raka alltså ;)) Det börjar väl bli dags om man vill göra det över huvud taget. Jolly är inte alls särskillt långhårig och han blir inte svettig när jag rider. Han blir svettig på hoppträning eller liknande. Det har varit -5 på nätterna och Jolly har än så länge bara ett vanligt ofodrat regntäcke ute och inne. Tror att det är ganska lagom faktiskt. Men frågan är om jag ska klippa honom snart. Då lägger jag nog på ett ulltäcke under regntäcket.

Det är flera stycken som har sagt att det kommer bli en riktigt kall vinter igen! Inte mig emot, men kan man verkligen veta det såhär långt i förväg? Nåja, jag provade iaf Jollys vintertäcke på idag. Det är ett brunrutigt utetäcke från Hööks HT-07 tror jag. Med 200g fyllning. Om det blir riktigt kallt så måste jag ju även ha nåt under det.. Gillar inte att ha dubbla täcken egentligen, men men.. Jag provade det iaf, så var det :P

Täcket har ett tillhörande avtagbart halstäcke också, jag har aldrig varit nöjd med passformen på den så idag så sydde jag faktiskt om det. Jag sprättade bort spännenda där man knäpper fast, för att dom sitter på helt fel ställe om täcket ska ha bra passform.. Grejen är att jag inte kan sy fast spännena igen för symaskinen kan inte sy igenom ett tjockt täcke, men det visste jag redan. Jag har fixat det på ett annat sätt, det är inte riktigt klart ännu, men jag hoppas att det blir bra.

Vad tycker ni om Hööks täcken? Både från tidigare och de som de har nu.


Söndag

Igår var jag bara i stallet en gång och det kändes konstigt :) Var där på förmiddagen och hoppade 5,5:a som gick helt okej. Jag lade ju ut filmen på det.. I vanliga fall, eller nästan alltid så är jag i stallet två gånger om dagen. Det gäller att bara passa på när man har så nära och jag vill se över min pålle. Händer ibland att jag är där tre ggr också!

Ja, jag släppte ihop Jolly med Brightman, hans gamla kompis (den gula ;)).. De har ju gått i samma hage sedan mitten av maj. Bright var ute på foder i typ 3 veckor, men nu är han tillbaka igen.

Under tiden Bright var borta så gick Jolly med en 26-årig häst och en 14-årig ponny. Det gick bra tyckte jag, men det tyckte tydligen inte de andra. Okej de sprang omkrig väldigt mycket ett par ggr. Men aldrig något jag hann se.
Känns som att Jolly får byta hage och hagkompisar hela tiden.. Inget kul ju :( Snart ska även en annan valack in med Jolly och Bright.
En liten film från idag

haha syrran har filmat, och det ser man ju faktiskt ;D

mina underskänkel åker bak hela tiden :( muuh. så var det inte förut.. kändes inte så bra idag för mig för JOLLY hoppade så BRA så jag fick klamra mig fast typ. Som ni ser så är ju inte min sits så vacker i landningen och så :(En fråga

Nu tycker jat att ALLA kan svara! Det är inte ens svårt och man är helt anonym :)

Hur gamla är ni som läser min blogg?Free survey


FilmenNööjd med Jolly! Det är jättelågt, men vi fokuserade mer på vägar och så idag.

Hoppträning

Vi var sena till träningen och det gjorde mig stressad redan från början. Kom kanske 5 min sent och fick börja trava bommar det förtsa jag gjorde, vilket gick bra!Här är min fina skiss från träningen. De röd-svart-röda strecken som det finns tre av är travbommar. Vi fick svänga mycket när vi travade dom. De lades upp till räcken senare. Då hoppade vi i galopp och fick vara noga med att landa i rätt stigbygel för att hjälpa hästen hamna i rätt galopp. Det gick utmärkt för mig och Jolly. Men som sagt var jag stressad och hade lite för bråttom en gång och släppte iväg honom för tidigt. Han stannade och jag flög. Blev jättebesviken på mig själv för att jag red så hastigt och stressigt.

De gula sträcken är en oxer och det rosa sträcket är ett räcke. Oxern och räcket hoppade vi efter varandra på rakt spår. Alltså fick vi hoppa hindrena snett.

 På slutet tränade vi på omhoppningssvängar. Här har jag en skiss för det.Så såg vägen ut i omhoppningen. Observera att det sista hindret som på bilden är tre streck var ett räcke :)

Film kommer på omhoppningen!


Han har aldrig varit så fin

Jolly har aldrig varit så fin som han var i tisdags då jag tränade dressyr för Hannah!
Han gick stadigt och var i balans. Vi gjorde fattningar från skritt och det gick bättre och bättre. Han vill liksom sträcka ut sig i fattningar, men det får han inte :)

Han var underbar att sitta på. I slutet gjorde vi skänkelvikning i skritt ocvh trav längs med långsidorna och det gick jättebra!


Jag och Jolly i somras


BLOPPIS!!!

Intresserade? Kommentera eller maila mig!

 

Brun hoppsadel av märket Henri de rivel - Fletcher
Knästöd vid vulster och snett bak på kåpan för att hålla din skänkel på plats.
Superskön sadel som jag aldrig skulle sälja om den inte passade min häst.
Bomvidden är 31 (normal) och sätet är 17". Jättefint skick och välvårdad sadel.
5500:- vill jag ha för den. Nyligen omstoppad, standardstoppning!


Dalavagn - 84
Tjänstevikt: 570
Totalvikt: 1300
Maxlast: 730
Det som vi har bytt ut på vagnen alldeles nyligen är:
Hjulen, påskjutsdämpare, kulhandske, ramp.

Besiktigad UA okt -10
Lätt att köra! Dubbade vinterdäck ingår!
18 000:- eller bud!

Inga som helst fel på den nu när vi har repareat mycket på den. Säljer den för att jag vill ha en boggie.Svart Jacson kavaj. Mycket fin! Storlek 36 men är stor i storleken. Passar även dig som har 38.
Säljer för att jag bytt färg på min outfit ;)
Lägg bud!Svart hoppsadel i sytetmeterial. Ser dock ut som läder. Wintec cair - close contact.
Sätet är 17-17.5" och bomvidden går lätt att ändra till alla vidder. Koppjärn finns att köpa för dryga 200:-
Det svarta koppjärnet medföljer med sadeln och det är normal vidd på den.
Fint skick och inga skavanker!
Hade tänkt mig 3000:-


Jättefin luva av märket John Whitaker. Marinblå med röd och vid passpoal. Storleken är cob/full. Passade d-ponny eller liten storhäst! 150:- bud går också bra!

Brun förbygel med avtagbar martingal! Strasstenar på förbygeln, vildigt fin! Endast använd EN gång! Alltså i nyskick!  Strl full. Lägg bud!


Jättefint pannband, också i nyskick! Svart med mässingsdetaljer! Storlek full! Märket är Glen Gordon. Lägg bud!


Brunt pullarträns i storlek full, silverspännen och vita sömmar! Jättefint skick och bara använt ett fåtal gånger..
Lägg bud!


Air o wear säkerhetsväst som är godkänd att ha på tävling.
Beta level 3. Använd en gång. Storlken är child large. Men den är för lång för mig som är så kort.. Lägg bud!Helt nytt allroundschabrak. Grå med silverpasspoal och svart kantband! Strl full! Lägg bud!Marinblått dressyrschabrak med ljusblå och brunt kantband! Fint skick, inte slitet. Passar 17"-sadel. Lägg bud!

Jag har tre par säkerhetsstigbyglar av denna modell. Alla i damstorlek! Bud!Alla bilder går att förstora genom att klicka!


Dressyrtrim

Åkte till ridhuset ídag för att trimma till oss i dressyren!
Det gick riktigt riktigt bra!! Jag red med tredelat bett och dressyrsadeln. Satt för det mesta ner i traven gjorde övergångar, flyttade honom på voltspåret. Jag testade även att göra några travökningar över diagonalen några gånger. Ökningar är inte Jolly starkaste sida, men de kändes bättre nu än för några månader sedan.
Jag red i drygt en timma. Jolly så duktig så!!


Bild från helgens startfälttävlan!


Köra

Har ju glömt att jag köpte en rockard i fredags.  Det ni! Min häst kan mycket :)

Igår så körde jag Jolly för första gången! Han är ju inkörd sedan han var ung och han var hur cool som helst igår.

Började på banan för att vara säker. Skritt och trav. Han tyckte säkert att det var kul för han drog på :)

Sen red jag runt omkring vägarna runt stallet i trav. Jag satte sprätt på de andra hästarna i hagen som undrade vad Jolly hade bakom rumpan ;) De brallade nämligen som galningar i hagen. Men Jolly var så snäll så :D

Startfälttävlan

I lördags åkte jag och Jolly på startfälttävlan!!
Svenskt fälttävlansprogram för debutantklass i dressyren, och jag tyckte den var ganska svår. Eller det var kluriga vägar och väldigt olikt ett LC-LB program. Jag red på 53%... dåligt va? :( Jag är böjd med Jolly för han kunde inte ha gått bättre med tanke på hur dåligt jag red. Det kändes okej när jag red. Men när jag såg filmen efteråt så ville jag blunda :P Mest för att mina händer var ju långt ifrån stilla. Vägarna var ju inte så snygga heller. Det värsta var ju att jag gjorde en riktig tabbe.. Jag visste mycket väl om att man inte får ha spö.. men jag glömde släppa den och kom på mig själv inne på banan men då var det ju redan för sent. Blev alltså utesluten :PBanhoppningen var 70 cm och Jolly var klockren!!! Så kul efter allt vi vart med om på senaste tiden.. Vägringar, bockningar, avflygningar, stegringar.. Men nuså nu vet jag hur jag ska göra och jag har en ny sadel dessutom.
Höjden kändes låg vilken den var. Men jag skulle inte ha velat hoppat högre på honom. Det var en bra starthöjd. Nu så här i efterhand så ska vi nog klara att komma ut på 90cm och 100cm hoppning igen!!
Här är hoppmomentet på film!Jag var jättenervös innan terrängmomentet. Hindrena var ganska höga, såg ut som 90, men det var bara 70. Det fanns stockar, pulvermangrav, vatten, trappa, nerhopp, oxer (bred). Det gick tyvärr inte så bra för oss. Jolly tittade mycket på allt och stannade en gång på hinder nr 2 och en gång på hinder nr 3. sen typ 4 ggr på hinder nr 4 som var trappan. Han hoppade den till slut men då var vi redan uteslutna. Tråkigt..

Gladast är jag för att det gick så bra på banhoppningen för det är faktiskt det vi ska fortsätta med :)

Rekord


Såhär fina knoppar gjorde jag :D
Att sy dom är så mycket lättare!!!!

Jag vet att jag borde ha skrivit

Vet verkligen inte vad jag ska skriva om. Men det kommer väl med tiden.. Jolly har börjat gå bra igen. I måndags fick jag hjälp av Hannah. Hon tömköre först och det såg faktiskt fint ut. Efter det så red jag och det gick faktiskt rigktigt bra, blev så glad! I tisdags så åkte vi till Lurbo och red i ridhus på kvällen. Jag red dressyr, började med att först jobba honom i skritten länge, böja igenom och stretcha. I traven var han jättefin och stadig. Även i galoppen så gick det bra och utan trams :) Red även igenom dressyrprogrammet inför helgen. Jag måste nog öva på vägarna lite mer men Jolly var fin!
I ondags så tömkörde jag Jolly i hagen i typ 15 min. Han var fin faktiskt. :D Tömkörning är svårt men han gick bra trots att jag inte spände in honom. Galoppen var lugn och fin.
Idag, torsdag så ska vi åka iväg på hoppträning!

Har tyvärr ingen ny bild..

Puss på er!


Hoppträning

Gick från stallet ända bort till Lurbo med Jolly vid min sida. Vi kom över bron utan problem. Jag trodde att det skulle bli svårt eftersom bron är mycket smal. Promenaden tog ca 1 timma och 5 minuter så vi var ju lagom uppvärmda.

Nu ska ni få en sammanfattning av hoppträningen också:
Det började med att Jolly bockade och hålla på i galoppfattningen samtidigt som han pep som en gris. Jag blev förskräckt och satt av frivilligt.. Ny sadel och inget dumt beteende på tre dagar. Vad kan vara fel nu? Hoppade upp igen och galopperade. Då var han snäll. Vi fick hoppa ett lågt räcke och han dundrade på och bjudningen fanns ju där och han hoppade bra! Dock efter några språng så krullade han ihop sig lite och slog bakut. En tjej i gruppen erbjöd sig att rida honom lite och kanske få bukt på hans fasoner. Jag känner inte personen och vet inte hur hon är i ridningen. Men hon påstod att hon är van vid krångliga hästar så jag sade - okej vi provar! Hon hoppade Jolly på rakt spår och sedan en liten bana. Låga hinder. 60 cm kanske. Jolly hoppade jättebra och med bra bjudning. Efter ett hinder så bockade han lite och tjejen flög av.. Det gick dock bra. Jag hoppade också banan på Jolly efteråt och jag tyckte att srpången och framåtbjudningen på honom kändes bra så vi nöjde oss där.

Kan ju göra en outfit-lista när jag ändå är igång.
Ridbyxor: Brunrutiga helskodda Back2Back
Tröja: Röd från Jacson
Säkerhetsväst:  svart Racesafe
Hjälm: Lamicell transformer
Ridskor:  svarta Ariat
Chaps:  svarta Mountain Horse
Sadel: Prestige Golden Star, tabacco
Schabrak: Blått med röd/vit kant Jacson
Besnkydd: Röda Catago
Träns: Brunt Claridge House
Pannband: Swarovski med röda och vita stenar


Vi skulle ju gå hem också. Men de på Lurbo tyckte det var en dålig idé :P
Så snälla Annica fixade transport och bil och körde hem mig och Jolly. Haha vad besvärlig jag kände mig..


RSS 2.0