Litet smakprov

Här kommer några bilder på mig! Säg till om ni vill se fler.

Fina fötter

I morse så fick båda hästarna fötterna slipade och nya skor! Ve började med Jolly och han stod och sov under tiden. Sen vad det Dominos tur och han var supersnäll och stod som ett ljus!

Men Domino så red jag på ridbanan, joggade lite lätt bara och han var duktig. Jobbade med takten, det är viktigt att man alltid känner den, och det gjorde jag ju. Jobbade även med ställningen och rakriktningen.Efter det så gjorde vi pållarna fina. (Läs Jolly och Q), eftersom de ska säljas så blev hästarna plåtade efter att dom badats! Tog lite ridbilder och exteriörbilder.

ett kap!

När jag var på stan igår, så mötte jag upp en dam som jag träffat en gång tidigare. Hon har massa hästutrusntning som bara ligger, så jag kontaktade henne och frågade om hon hade bett i strl 12,5. Jolly har ju strl 11,5 och passar inte på Domino.

Det hade hon, och faktiskt så hade hon exakt de betten jag ville ha. Så jag fick ett rakt bett, ett tredelat i mässing, ett tredelat KK Sprenger och en kandarstång. Alltsammans för 200kr, är inte det som hittat? ;)


För övrigt så är mina andra bett till salu i 11,5cm. Har pelham, mängder av tredelade, bridong, fullcheek, raka bett och en kandarstång i 12,5cm!


Kiropraktor på besök

Jolly-killen fick ett besök av kiropraktorn idag! För att checka av läget. Hon hittade en liten låsning (?) långt bak på ryggen som kan bero av lite fel belastning. Han hade ju kotledsinflammation för 5 veckor sedan så då kan han ju ha belastat fel eftersom han hade ont i frambenen då också.

Hon satte i alla fall i fyra nålar längs med ryggraden och masserade med laser. Efter det kändes det mycket bättre. Vi ska massera och sträcka ut bogarna lite, så trodde hon att det kommer bli helt bra!


Bilden har inget med texten att göra, men tänk att det såg ut såhär och var -20 minus för 9 veckor sedan. Känns inte längesen.. Vill inte ha tillbaka :P

Lista

I gårkväll så skrev jag upp en lång "att-göra-lista" för idag. Jag tycker att det är lättast att skriva upp allt man måste ha gjort på en dag (om man har mycket att göra) så glömmer man ingen sak, eller lägger den åt sidan. Jag är annars väldigt duktig på att skjuta fram saker som jag faktiskt måste göra..

Det är så skönt att kunna göra en bock på listan när man är klar och sedan se hur listan blir mindre och mindre.

Idag var listan väldigt lång. Fick gå upp tidigt! Nu, tio timmar senare så är det bara en enda grej kvar på listan, och den är inte alls lika viktig och den tar ingen tid. Så det är skönt!

Nu ska jag fixa nån middag och sen ska jag åka ut till Domino!! Förövrigt så är ju middag och Domino ett måste, men det är ju ett kul måste, och behöver inte stå med på listan!! :D 


Idag

Morgonfodring, check!
Fixa åt båda hästar, check!
Äta lunch, o-check..
The Studio, check!
Middag, check!
Träning med Domino, check!

Nu måste jag fixa en MASSA saker som bara måste fixas.. Hinner inte riktigt med bloggen, men jag lovar att skriva. Har massa inlägg som är på väg att publiceras, ska bara skriva klart dom först!


Domino är en hjälte! Han var jätteduktig idag på träningen, vad glad jag blir! Nu är det kul att rida, riktigt kul och häftigt. vad kan det bero på?

Lastningen gick också superduper och han stod som ett ljus inne i transporten.

Svettig

Såhär såg det ut efter att jag ridit Jolly i ridhagen. Han har ju ganska mycket av sin vinterpäls kvar och varmt väder var det verkligen!


Torv

Nu har jag äntligen bytt ut halmen i Dominos box till torv isället. Då undrar ni kanske varför jag gjorde det?
Jag är inget stort fan av halm faktiskt.. Varför det?

- Det dammar och känns inte alls optimalt att ha som strö till en häst då alla hästar är känsliga. Även om de inte hostar så påverkas lungorna. och jag vill inte riskera att min häst får hosta, eller få påverkade lungor av en sådan anledning.

- Det tar mycket plats i skottkärran och man måste gå och tömma flera gånger.

- Jag skulle inte ha bädd i halm, för det blir så ofräscht tycker jag om man har det.

- Tar längre tid att mocka, enligt mig.

- Känns som om det vore onaturligt för hästen, som om de ligger mitt i maten.


Ni som tycker att halm är bra för att hästarna har något att pilla med, så skulle jag välja att istället ha halm i ett halmnät som hänger på boxväggen.

Billigare blir det inte heller, då det går åt så mycket halm, måste ständigt fylla på med nytt även om en halmbal inte kostar många kronor.
Torv är faktiskt det bästa ströet jag har använt. Och då har jag ändå provat halm, kutterspån, sågspån och torv.

Ojojoj :D

Vet ni? Jag kommer att få se Jollys halvbror in action på tävling nästa vecka!!! Så kul! Visste inte ens att han bodde såpass nära så attt han kommer till Uppsala och tävlar! åååh! De har båda samma pappa, och han är superläcker!!

Svar på kommnetar

AnnaLena om sist men inte minst Jolly!
Eftersom Jolly är född hemma hos oss,så är jag bara lite nyfiken på vad som händer med honom nu? Det har varit så spännande att följa er två.

Svar:
Hejsan! Jag förstår att du undrar! Tanken är att jag tillsammans med Jollys ägare ska försöka sälja honom, dvs höra oss runt omrking, eller sätta ut annons. För mig är det mycket viktigt att det fungerar mellan Jolly och den nya ryttaren. Vad den nya ryttaren har för planer med sin häst. Kommer vara nogrann med var han hamnar, för jag vill ju att han ska ha det bra!


Jag kan även passa på att skriva att jag ser gärna att det är en tjej/kille/dam/man som vill ha en trevlig allround/hobbyhäst. För man kan göra det mesta tillsammans med Jolly. Köra i skogen med rockard bakom, rejsa uppsuttet då han är mycket pålitlig och känner av om ryttaren är erfaren eller ej. Jag har rejsat barbacka på honom och då hade jag varken träns eller grimma på hans huvud, han lyssnade bra ändå och vi red över bommar, svängde och gjorde halt utan problem. Western skulle vara kul att testa på honom, då han är så lyhörd! Eller varför inte distans?
Sen kan man även rida dressyr eller hoppa. Han tycker hoppnigen är rolig och han hoppar riktigt trevligt. Han är en häst som hoppar lätta klasser, dvs 90cm!


Underbar kommentar!

När jag loggade in på bloggen igår så hade jag några nya kommentarer och en var väldigt fin. Blev väldigt glad såklart!

hej! Jag tycker det är sååå späänande och roligt att du köpt en ny häst. Och att du gör det för att du tänker på ditt o jollys bästa. Du är dunderduktig med hästar verkar det som. Jag började rida som medryttare nu i höstas mycket för att din blogg fick mig att sakna ridningen så mycket :D Samt att du peppar när du skriver att det oftast går upp o ner men att man får tänka framåt ändå. Hoppas det går bra med Domino, vill gärna se fler bilder.

Tacktacktack, det är jätteroligt att du gillar det jag skriver och att jag har kunnat peppa andra när det gäller ridning och hästhållning!

Självklart så ska jag komma med flera bilder och hålla er uppdaterade efter varje ridpass.
Bäääh

Stallets underbaraste små lurvbollar! Alla kullar har kommit nu :) Här har vi en nyfiket litet lamm som vill att jag ska klappa henne hela tiden!

Uteritt x2

Lunchfodring, mocka åt två hästar och fixa hö, det gjorde jag runt tolvsnåret! Cyklade hem och fixade lite med transporten och pappa bytte till sommardäck.

Sen cyklade jag vidare till Domino och fixade åt honom och sen blev det en uteritt. Jag hittade inte riktigt ridstigarna som ska finnas. Tror jag hamnade lite fel och kom till ett villaområde, så vi skrittade mellan massa hus där det cyklade massor av barn runt här och där. Kändes som att vi var ivägen, så jag letade mig tillbaks in i skogen där vi fann en stig där jag travade och galopperade. Min kompis Lovisa var med mig och när jag var klar med Domino så cyklade vi tillsammans tillbaka till Jolly!

Jag hade hand om Queenzy idag också, men åt henne hade jag ju redan fixat åt tidigare. Lovisa och jag red ut i skogen tillsammans, hon på Jolly och jag på Queenzy. Blev en lugn tur med massa skritt, lite trav och litelite galopp!


Queenzy i stallgången här om dagen!

Dagens ridpass 24/4

Idag var det hopptider i ridhuset, så jag gick dit för jag tänkte att vi skulle passa på att ta några skutt efter flera lugnare dagar. Det var redan framplockade hinder i ridhuset så vi hoppade en oxer och ett plank, på typ 50-60cm. Lagom höjd att börja där och bara skutta runt lite. Det är ju första gången vi hoppar hemma, och så ska vi troligtvis på träning nu på tisdag, så jag ville ta det lugnt, men ändå känna igenom honom genom att studsa över lite bommar ;)

Han hoppar så braa och sprången är så härliga!
Två av bilderna från provridningen!


Anonyma kommentarer

Fick en anonym kommentar och denne person undrade var min häst står. Det tänker jag faktiskt inte svara på då kommentaren faktiskt är anonym. Jag har ju ingen aning om vem personen är?

Om du fortfarande undrar var min häst står så får du gärna skicka ett mail till mig (frida.james@hotmail.com) och ställa frågan där. :)

För övrigt så vill jag meddela till anonyma som ställer frågor, och ha svar, så blir det mycket svårt att svara.

lätt ridpass

Skrittade till ridhuset uppsuttet igårkväll! Joggade honom i en halvtimma drygt och han var jättefin och lydig.

Jag har faktiskt film från igår, om ni vill se? Pappa var med och filmade, och träffade Domino för första gången :)


Var är ni?

Jag tycker att jag får lite glest med kommentarer från er nu.. Ska inte klaga på er, men jag tycker såklart att det är roligare att skriva om man får respons! Är min blogg tråkig, enformig? Skriver jag på ett "konstigt" sätt?

Ni får såklart säga till och hjälpa mig med att förbättra mina inlägg om det skulle önskas. Jag tycker att det är kul och bra att få konstruktiv kritik!

Nyfikna!

Det är många som undrar vad det är för häst jag har köpt. Så nu tänkte jag berätta lite mer än vad jag har gjort!

Han är alltså en valack född 2001, född i Tyskland och är ett Tyskt halvblod.
Han är utbildad Medelsvår i både hoppning och dressyr. Tävlad MSV C fast det var ett tag sedan.
Han är sparsamt tävlad i hoppning upp till 125cm. Tävlade sist förra helgen med en superrunda i 120.

och jag vill berätta att jag ridit honom hemma hos mig två gånger (torsdag och fredag) och det har kännts så mycket bättre än vad det gjorde på provridningen. Kändes såklart jättebra när jag provade honom också förstås.

Jag är förväntasfull, och hoppas på många roliga stunder!Påskafton

Har varit iväg till klubben där det var KM, hoppning idag! Skulle ha varit med, men så många av funktionärerna "försvann" så var jag ju tvungen att hjälpa till lite extra eftersom det faktiskt är vi som ordnar hela KM. Fick alltså skippa att delta på Laguna vilket var trist..

Alla hästar och ponnyer, samt ryttare var mycket duktiga idag, kul att se! Det har varit underbart väder, och att sitta så mycket på cyklen som jag har gjort den här veckan har givit mig solbränna i ansikte och på armar!


Nu kom precis familjen hem från deras vecka i fjällen. Så nu ska vi snart äta påskmiddag och vi alla är samlade igen! :)

Har inte varit ute hos någon av hästarna idag, men jag ska snart rida båda :)'


Glad påsk på er!

DressyrKM

Stressigt KM och ofokuserad Frida i ridningen. Jag speackade innan min ritt och alla pratade med mig samtidigt :P
Är ganska missnöjd med mina 55,5% då jag kände medan jag red att det var dåligt och inte orkade rätta till det med en gång. Whatever liksom? Jag red Laguna, en ridskolehäst född 2001 och är 174cm. Hon är alltid seg och idag var hon väldigt seg, fast vi fick inga avbrott ändå. Jag är ju van att rida Jolly som behöver mycket sits och "igånghållning"  (nytt ord?)

Dumt av mig..

Såg massa andra fina ekipage både inne och ute!

Imorgon får jag ladda om, då är det hoppKM och jag ska ha LAGUNA!!

Mat!

min lunch igår i det vackra vädret fann jag en fin plats på stallplan.. ;)


sist men inte minst Jolly!

the man.. ;)


Honom skrittade jag ut på! Hann trava några varv inne på banan och det började regna gabska mycket så jag avbröt för att jag inte ville bli blöt. Tänkte rida mer sen när regnet slutade men då blev jag upptagen med massa annat. Men en liten stund blev det iaf!

Klart här - kvar där

Cyklade vidare till nästa stall och fixade åt lilla söta märren, Queenzy. Jag red henne en liten stund på banan också och hon skötte sig väldigt bra! Hon är efter Quite Easy och "gillar" att bocka och studsa samt att hon inte är utbildad så mycket! Så vi tog det försiktigt eftersom det faktiskt var första gången jag red henne.


Titta vad söt hon är!

Torsdagen

Hänger efter med bloggandet.. ja!

I torsdags cyklade jag de första jag gjorde bort till Domino innan utsläppet. Släppte ut honom själv och satte på benskydd för att vara säker på att allt gick rätt till. n(Har benskydd i hagen för att det är massa stenar och kvistar, och träd och jag känner inte min pålle riktigt än. Så jag vet inte om han kommer att vara försiktig)

När jag mockat och fixat allt så cyklade jag runt i boländerna för att fixa ärenden. Bl.a nya boots i rätt strolek ;) och sen inhandlade jag även priser till dressyrKM och hoppKM som är fredag-lördag! Det var VARMt att cykla och jag fick otroligt med allt på cykeln!


Domino i hagen


När man inte hinner laga maten...

.. då har man mycket att göra. De senaste två dagarna så har jaf varit hemifrån från kl 6 på morgon till 23.. hehe!
Missförstå mig inte, jag tycker att det är kul att ha saker att göra! Man behöver inte gå och oroa sig för att få för mycket dö tid, till att ändå inte gör nåt!

Igår köpte jag en pastasallad på Ica när jag svischade förbi med cykeln och idag köpte jag färdigmat på Coop när jag cyklade förbi. Nu ska jag bara äta upp den också, väntar nämligen på att det ska plinga från micron just nu.

Mycket cyklade hit och dit, fram och tillbaka blir det iaf. Är alldeles solbränd om armar och ansikte. Mmmm!

På Måndag? så är inte schemat fullsmockat och jag tänkte alltså laga EGEN mat och sova en timma extra, ha mer tid till hästarna också, och framförallt till min nya hjälte!

 

Hejsvej, nu plingade micron!!!!!Dag 1 forts..

När Sofia åkte hem så var det en annan kompis som ville komma och titta på underverket! Lovisa kom hit med detsamma och vi tog en promenad med honom till ridhuset. Eftersom jag inte riktigt känner honom ännu (såklart) så var det skönt att ha någon med sig. Ut ifall att något skulle hända. På vägen till ridhuset så passerade vi cyklar, bilar och gick under en tunnel som gav ifrån sig ett väldans eko från hovstegen, men min häst brydde sig inte!

I ridhuset så promenerade jag med honom, han var snäll och lugn och lyssnade perfekt på mig. Travade några varv också. Jag sprang alltså bredvid vilket var lite svårt att hänga med hans stora kliv ;)

Sadeln, min underbart sköna Henri de rivel - Fletcher, som jag har försökt att sälja några gånger (för att den inte riktigt ligger helt perfekt på Jolly) Låg jättebra på Domino. Hur bra är inte det? Det verkar som att jag slipper köpa ny sadel och det är jag bara glad för. Den är ju snygg och världens skönaste!Här är den, som ni flesta redan har sett. (Ligger på Jollys rygg på bilden!)

Det blev en sen kväll i stallet. När vi var klara var klocan drygt 10, ville helst inte åka där ifrån. Kan min häst verkligen sova gott på ett plötsligt främmande ställe?

Stupade pladask i säng när klockan var 1. Somnade på ett ögonblick.. och drömde sött till klockan ringde kl 6..

Dag 1

Var länge i stallet, för att kolla så att allt gick rätt till. Stallet där vi står är också helt nytt för mig. Så jag känner inte hästarna som står där eller hästägarna. Jag har ju Jolly kvar fortfarande och han står kvar där han "alltid" har stått, men det finns inte en till ledig boxplats just nu.

Så gårdagen ägnades åt att packa upp alla prylar, halma box, sätta sig till rätta och se till så att hästen mår bra och gillar läget! Han var så lugn så :) Han fick gå ut i hagen under tiden jag halmade boxen, och det gillade han nog. Det tog inte så lång tid innan han passade på att rulla sig.

Han kan faktiskt ha de mesta av alla saker jag har haft åt Jolly. Täckena passade perfekt, alltså har han också strl 145, så skönt så slipper jag göra mig besväret att köpa nya täcken.. (även fast det hade varit riktigt kul, haha ;))

Fick hjälp av snällasnälla Lena att köra grejerna från Jollys stall, till et nya. Det blev 4? proppade IKEA kassar + lite till. Saker som kan vara bra att ha just nu alltså. Ändå är inte det ens hälften av allt jag har.. Jolly måste ju få ha kvar lite saker han med ;)

Jag och Sofia provade som sagt täcken och alla passade. Där emot inte betten. De var alldeles för små. Har ett bett i rätt storlek. Ska snart investera nya.


Nu är han hemma!!

och han är BARA min!

Lite sent inlägg, men har haft fullt upp så har inte kollat datorn och har inte ens varit hemma mer än att sova.

Igår (20/4) skrev vi på papprena!

Skriver mer snaaart, håll ut ;) Men här får ni några bilder!

 

 


Farfar och jag

Min farmor och farfar sitter och mailar över massor av charmiga bilder till mig, som de nu går igenom.


När jag var liten.

Minns faktiskt det tillfället svagt :) Minns att vi var på väg nånstanns, antingen var det till farmor och farfars stuga i Norge, eller så var det till sommarstugan vi skulle till. Vi har stannat för att fika vid ett rastställe längs med vägen och farmor och farfar skulle dricka kaffe. De hade glömt att ta med sig ett saftglas till mig, så när sockerkackan var uppäten så fick jag lov att dricka saften ur sockerkaksformen :-) Märkligt, tyckte jag!


Fullt upp


Idag har jag fixat diverse ärenden på stan, varit med Lovisa större delen av dagen. Vi kollade lite på stan och sen satte vi och i stadsparken och åt lunch, trevligt i det otroligt underbara vädret!

Det jag fick med mig hem i klädväg var ett par ljusblå jeans med stora fickor, en tshirt och ett halsband med en elefant på.

När jag kom hem så fixade jag med massa saker inför imorn, och nu är nästan allt klart! Pratade med mamma och pappa i tele också, de satt på restaurang uppe i fjällen! Denna vecka har det varit så att jag haft mycket att göra så jag nästan glömt bort/inte hunnit äta och laga ordentlig middag. Jag gillar inte halvfabrikat, men när man inte har tid då? Idag hade jag inte tid, men ville ha något godare så jag råstekte potatisskivor, och åt med stekt bacon och ägg till. Gröna ärtor, en tomat och lingonsylt! Det blev ju nästan tallriksmodellen!


Händer mycket

Ja det gör det! Mamma och pappa med syskon är i fjällen hela veckan och det innebär att jag har hela huset för mig själv och det är suuperskönt alltså! Visst saknar jag dom, men det är så skänt att vara ensam här. Jag har ingen som behöver sakna mig, störa mig, och tjata på mig ;)

Idag så har jag ridit både Jolly och Månen. Gick bra på båda. Jolly och jag tog galoppremiär några meter idag, det tyckte han var kul, men han skötte sig och det var skönt! Veterinären sade att det är bättre att galoppera än att trava nu i början, då de sliter mindre. Jag travade inte så mycket, galopperade inte heller mycket. Blev mest skrittjobb i skogen.

Månen är prins, han är så snäll! Gör allt man ber om och skulle aldrig gå ifrån en, göra nåt dumt. Han är så himla snäll. Nästan så att jag nog inte har träffat en snällare häst. Han går med på allt, om han skulle tveka på nåt så är han så lättövertalad!

Nu på EM/kvällen har jag varit iväg på en grej :) Ni kan få veta sen.


Händer mycket

Ja det gör det! Mamma och pappa med syskon är i fjällen hela veckan och det innebär att jag har hela huset för mig själv och det är suuperskönt alltså! Visst saknar jag dom, men det är så skänt att vara ensam här. Jag har ingen som behöver sakna mig, störa mig, och tjata på mig ;)

Idag så har jag ridit både Jolly och Månen. Gick bra på båda. Jolly och jag tog galoppremiär några meter idag, det tyckte han var kul, men han skötte sig och det var skönt! Veterinären sade att det är bättre att galoppera än att trava nu i början, då de sliter mindre. Jag travade inte så mycket, galopperade inte heller mycket. Blev mest skrittjobb i skogen.

Månen är prins, han är så snäll! Gör allt man ber om och skulle aldrig gå ifrån en, göra nåt dumt. Han är så himla snäll. Nästan så att jag nog inte har träffat en snällare häst. Han går med på allt, om han skulle tveka på nåt så är han så lättövertalad!

Nu på EM/kvällen har jag varit iväg på en grej :) Ni kan få veta sen.


söndag forts.

På kvällen så fick jag ta över min kompis ridlektion på ridskolan. Det blev uteritt, haha! Men det var härligt ändå-. Skönt för ridskolehästarna att komma ut.

Jag red en D-ponny, en fjording faktiskt och han är jättefin! Toulouse heter han och är född 2004.
Vi red typ i över 1½timma och jag red i tishirt. Det är så fiiiiint väder. Kom massor av myggor också..

Sadeln som han hade var verkligen inte okej nånstanns. Helt åt h......! Alltså det var inte så att den skulle duga heller. Äckligt obekväm och platt vat den också.  Tråkigt, men hoppas att han får en ny snart. Det är han värd. En fin ponny liksom!


Här har vi honom!

Söndag, häst nr 1

även fast jag inte red Jolly så red jag två andra hästar.

Den ena hästen jag red är en valack som står i stallet, född 2001 och är typ världens snällaste. Jag har hand om honom några dagar. Red ut tillsammans med en annan, blev en ganska kort tur, typ 30 minuter i skogen. Kul var det!

Jag lovar att ni ska få bild på honom. Han är skimmel. Har svarta ben och är vitare uppe på rygg och ansikte. Sånna där fina gråa ringar har han. Ja det är en av mina favoritfärger på häst. Synd att alla sånna bli vitare och vita med åren!


Lånar en bild av henne så länge!


Söndag

Då det blev ganska mycket spring i hagen för Jollys del så fick han faktiskt vila idag. Jag ska ju sätta igång honom nu, men vill vara på den säkra sidan, så han fick vila. Att sätta igång honom tar inte så överdrivet lång tid. Det är ju inte en senskada han har haft liksom. Antagligen hade han nån typ av kotledsinflamation. Men nu ska vi ändå hålla tummarna att han känns fin så att jag kan sätta igång ordentligt så vi kan lägga ut annons på honom sen :)


Gräset har redan börjat komma upp i hagarna och tror ni inte att hästarna är på varje litet strå? ;) Det är bra för nu har dom att göra iaf. Dessutom så är jag väldigt nöjd med vädret, det är så skönt ute. lagom varmt och ganska varmt för att bara vara april!


Välkommen åter snälla sol,

som jagat nordanvinden,

nu har du sovit sen i fjol

och vaknar röd om kinden.

Värm upp vår jord, så växer råg

och fyller bondens lada,

värm sund och vik och vind och våg,

så få vi gå och bada.

Välkommen åter snälla sol,

lys över land och vatten,

nu klingar sång, nu stäms fiol,

nu dansas hela natten.
Rida rida ranka

Nu är det tydligen påsklov i Uppsala och jag är ensam hemma hela veckan. Det är ganska skönt det och jag kommer att ha en hel del att göra i veckan ändå så det går bra! Min familj, de åkte upp till fjällen i morse. Upp till snön, haha! Det är säsongens näst sista vecka de har öppet i skidbackarna, sen blir det vår även där :)

Jag ska få ha hand om en häst några dagar denna veckan. Även ett sto några dagar. Sen Jolly och en annan häst också! Blir mycket ridande och pysslande nu :)

Jolly är frisk!!

Veterinären var ute imorse för att kolla om Jolly svarat bra på behandlingen han fick för tre veckor sedan, och kan ni gissa, det hade han!! Han var inte alls halt och han flashade i traven, med svansen upp och tog långa steg. Stora näsborrar fick han också :) Jätteskönt att han är frisk. Jag ska sätta igång honom nu, ta det lite lugnt till en början, får galoppera hellere än trava nu i början. Idag skrittade jag dock bara ut med Ella och Papaya till sällskap. Underbart väder, vi alla fyra njöt i den soliga skogen.

Det kändes bra att sitta uppe på Jollys rygg igen. Vi skrittade ju bara, men han var snäll. Inga dumheter eller likande. Blir nog annat sen när jag ska galoppera på honom. Då blir det nog lite bockbock skulle jag tro!


Bra dag!

Vilket väder, heeelt underbart!

Varit i stallet från 13.45 till 18.30. Mockade och fixade allt till Jolly på 45 minuter ungefär. Vad gjorde jag resten av all tiden? ;)Jo det var såå fint väder och det var massa folk i stallet hela tiden, så jag var i full gång. Jag tog en lagom lång promenad med Jolly i skogen tillsammans med en kompis som red på Jollys bästa vän. Jolly var snäll, men när de travade iväg och vi vände hemåt så blev Jolly lite upprörd, så han gnäggade i mitt öra hela tiden.. Ville gärna springa osv. När vi gått över bilvägen så gjorde Jolly ett försök till att ställa sig, men jag drig ner honom, så han hann inte!

Borstade och släppte ut honom i hagen igen.Jag har pratat med allt trevligt folk i stallet, gått fram och tillbaka och babblat hit och dit, jättekul! Det var så fint väder så jag och två till satt ett tag på backen och snackade tillsammans, var även en hund som slickade mig i ansiktet.

Jag har kollade på ett ihopsläpp av en femåring tillsammans med Jollys bästa tjejkompis. Jolly blev lite upprörd eftersom HANS tjejkompis går i annan hage, och nu släpps ihop med en annan kille.. (eftersom Jolly fortfarande går i sjukhagen)

Jag har skrittat ut/värmt upp en fin grå häst åt hans ryttare och sedan hjälpt dem när de hoppade. Har också varit med och hjälpt en ponny att lasta sig.

Tiden gick fort, och det var jättehärligt i stallet med andra ord! Bra väder, sköna människor, och fina hästar = BRA!Förövrigt så var det nästan tomt på bilparkeringen idag. Cyklarna däremot stod uppradade! :D

Springa

Var ute och sprang nu på kvällen innan solen gick ner helt. Det kändes bra, höll mig till det lugnare tempot idag. Sprang genom Gottsundagipen och tillbaka. På våran garageuppfart så sprang jag lite intervaller, dvs kutade allt jag hade uppför, och joggade sakta nerför. 8 ggr :)


Ful och suddig bild i skymningen, men den är iaf innan joggingturen :-)

tillbaka

Har sovit i 8 timmar inatt så nu borde jag vara helt okej utsövd efter två hela dygn med endast ca 5 timmars sömn, haha. Det blev så sent efter balen så jag hann bara sova nån timma innan vi skulle upp och ta flyget till Chicago. På flyget  till Köpenhamn lyckades jag faktiskt sova i några timmar, dock väldigt "löst", vaknade till då och då och sov inte så djupt.

Har varit i stallet nyss också, och träffat lille Jolly! Han fäller nu.. Bättre sent än aldrig ;) Tog in honom, borstade ett tag och sen gick jag en lång promenad i skogen med honom, han verkade nöjd med tillvaron.


Jolly äter sin lunch ;)


The heart of America

Nu är jag hemma igen (tyvärr). Vill tillbaka NU, har haft det så himla underbart!! Saknar Amerikanska miljön, bemötandet, mina vänner och värmen!

Bilderns får tala för sig själva, men en liten beskriving unader varje bild kan ni få!Syrran och jag sitter i solen på campusområdet vid University of North Carolina. Vi hälsade på kompisar som börjat på College. Träffade även Jake och Scott som var och hälsade på oss i Uppsala i somras!Ashna och jag sitter och äter middag innan balen!


Efter balen, jag var tvungen att ta av mig mina skor till sist, hehe. Fick jätteont under fötterna av all dans i höga smala klackar! ;) Kortet är taget innan vi sade hejdå.. för den här gången då. Så himla svårt var det, för man vet ju inte när man ses igen nästa gång. Hoppas att det inte dröjer alltför länge.


Vi mellanlandade i Chicago och eftersom vårat plan till Sverige var 11 timmar försenat så tog vi tåget in till downtown och gick till stranden vid Lake Michigan, underbart! Stranden var jättelång, mitt inne i stan liksom. Vattnet var klart och turkos/grönt! Det var 25 grader och fullt med folk på stranden.


Det var kallt i vattnet. Men jag kunde såklart inte motstå att ta mig ett dopp. Jag hade inte badkläder med mig, så det fick bli att bada i trosor och bh ;) Jag torkade snabbt i solen efteråt, det gjorde mina underkläder också. Så då slapp jag sitta med blöta kläder i flygplanet!


Liten bildbomb


En bagel med cream cheese till lunch!


Bildbevis på min bagel och min snapple!


I skolan under lunchen!


The Wildcat!


FIVE GUYS, burgers and fries.


Jag har shoppat lite, sitter utanför Southpoint mall


Och på kvällen, sist men inte minst så badar vi varmt bad i bubbelpoolen som finns i Ashnas trädgård :-)


Jag har

 • ätit cupcakes
 • ätit bagels med massor av cream cheese
 • ätit sydstatisk mat
 • köpt och ätit massa amerikansk godis, som Skittles, Dots, Mike and Ike, Lemon head.
 • shoppat
 • varit på Southpoint mall
 • galopperat över stora fält
 • gått runt barfota sent på kvällen
 • svettats när jag gått i tshirt och kortbyxor
 • ätit peanut butter och apple sauce
 • åkt bil till skolan fast det bara tar ca 5 minuter att gå dit
 • lyssnat på Ke$ha
 • shoppat på Wal Mart
 • kört bil (automatväxel för första gången)
 • gymmat i källaren
 • suttit vid poolkanten
 • spelat badminton
 • träffat massor av kompisar
 • ätit indisk mat
 • bjudit på svensk chokladAshnas hus!


Going to East!!!

God morgon på er! Jag har precis stigit upp och gjort mig i ordning. Ska strax äta frukost innan vi åker till skolan. Ska bli jättekul!!! Mina gamla lärare kommer bli glatt förvånade när jag kommer in till dom för att säga hej. Ska följa med Ashna på hennes lektioner idag, blir superskoj!


East Chapel Hill High!

Det är första dagen efter spring break idag också, så det blir nog flera "partyn" (läs snacks och godis) på vissa lektioner.


Mitt andra hem

Ja det var bra overkligt att helt plötsligt vara tillbaka på exakt samma ställe och allt kändes plötsligt som att det var igår jag såg alla ställen sist. Jag känner igen mig överallt. Kom i sängs kl 2 på natten, sov bra och vaknade kl 8 på morgonen.

Åt en bagel med cream cheese och juice till frukost, gott :-)

Ashna kom och hämtade oss (jättekul att se henne igen!!) och vi åkte till Soutpoint och kollade på kläder. Finns massa fint till jättebra priser eftersom dollarn är så låg nu. Jag köpte en tanktop, ett armbandsur och ett linne.

Nu sitter jag i Bahama med Eliza. Hönsen kacklar och tuppen galer utanför, mysigt! Vi har just galopperat över stora gräsfält, hoppat stockar och vattendiken.  Jag red i t-shirt och frös inte ett dugg. Nästan så jag blev svettig. Hur underbart!?


Jag och Claymoore, valack 7 år, import från Canada.

Framme i Chicago

Jag gillar inte att flyga, det är så långtråkigt och man bara sitter ner hela tiden. Jag lyckas aldrig sova på flyg, men jag lyckades faktiskt somna en halvtimma innan jag vaknade igen.. 3 timmar på flyget kändes som en evighet och när jag kollade på klockan och såg att det var 5 timmar kvar av flygresan så får man ju nästan lite panik att inte kunna röra sig, så jag försökte tänka bort det. Kollade på halva HP 7 på danska.. Jag som inte förstår danska ett dugg och inte var det textat heller..
Nu har vi iaf kommit fram till Chicago efter 8 timmars flygtid från Köpenhamn. Sitter här på lounchen igen och fikar. Snart ska vi gå på flyg nummer tre som tar oss till våran destination!! :D Så om drygt 2½timma så är vi framme på sista flygplasten, då är det till och med midnatt i North Carolina också. Då kommer klockan vara 7 på morgonen i Sverige.
Så godmorgon på er!! ;)

Arlanda

Sitter nu inne och äter lite lunch innte på loungen på Arlanda med pappa och Anna innan planet ska gå kl 13.45 mot Köpenhamn som är första mellanlandningen.

Vi kommer attt vara framme i NC mitt i natten, alltså klockan 6.30 svensk tid. Så imorgon när ni vaknar så är jag framme!


Här inne så kommer jag shoppa mycker grejor! Wal Mart var ju nästan min favvo-affär!


Snart åker jag!!

Kom hem sent igårkväll, men nu har jag iaf sovit sjukt bra på 8 timmar och har varit uppe nu på morgonen och lagt ner det sista i resväskan. Igår sade jag hejdå till mina djur, dvs Jolly i stallet och Neptunuz i buren.
Tror nog inte att jag har glömt något nu? Kortbyxorna och solbrillorna är med!!! Joggingskor och ridbyxor har jag också med + massa annat. Ska köpa massa nya kläder där borta då det är så billigt med just jeans och jag har inte ett enda  par jeans faktiskt...

Flyget från Arlanda lyfter kl 14, men taxin kommer snart och hämtar oss. Det är mellanlandning i Köpenhamn och Chicago innan vi tar flyget mot Raleigh, NC!!!!! Helt otroligt kul, spännande, underbart, pirrigt och lite overkligt att jag ska dit igen!!

Vi får se hur mycket jag hinner uppdatera bloggen under resan. Om inte annat så kommer ni få massa bilder när jag kommer hem!


Bild lånad från google.

RSS 2.0