Flyttförberedelser

Har kört ett lass idag mellan stallen. Flyttar ju Domino imorgon, så nu kan vintern komma bäst den vill - vi har ridhus!!

Så träffade jag en vän från stallet som flyttade i våras, kul att hon kom på besök! :-)

Jag gav Domino en lite mer noggran rykt och sen tränade vi lite lydnad på banan när skymningen kom.

Klappade på Jolly också, lille söten! Slutligen hade jag kvällsfodring!

Jag har varit i stallet längre än på länge. Det är alltid så rofyllt att vara där :-)

Sitter i skolan

och jag kom precis i tid, på minuten, tack vare min hovslagare! Blev nog den snabbaste cykelturen ever men hann, det gjorde jag!!

Jag hade ju bokad hovslagartid klockan 8 och jag tänkte inte på (när jag bokade den) att jag ska var ai skolan kl 9.

Hade hoppats på att jag skulle hitta nån i stallet som kanske kunde släppa ut Domino när han var klar, men det fanns ingen där. Dessutom så var det världens liv på ALLA hästar när de skulle ut imorse, jag fick hjälpa Ella lite för alla hästav var galna och sprang hit och dit. Gillar det iiinte.. Inte när man har sjukt bråttom och inte har stallkäderna på sig. Domino blev upprörd och kunde inte stå still, varken i boxen eller när man ledde. Suck.. Så när han stog själv i gången såg det ut som att han skulle explodera och jag ville inte tro att det inte skulle gå att sko.

Hovlagaren kom och allt gick bra, men jag tänkte faktiskt komma försent till skolan ändå. Vill inte att nån annan ska behöver leda ut min explosiva häst. Men hovslagaren erbjöd sig, för han hörde att jag skulle iväg till skolan och skulle bli sen annars. Han sopade till och med upp i gången. Underbart :)

Det är viktigt att de skor bra och det gör han verkligen, men det är ju lika viktigt att hovisen går ett med häsen och dens matte!! Tur jag har en så bra hovis :-)

Bra start på veckan!

Grym dag igen :)
Jag har fått en jättebra klass och alla är schyssta, det är mycket värt.

På eftermiddagen så var jag nere på stan och inhandlade papper, skrivblock och sånt. Skulle även låna en bok på bibblan, men den var tyvärr inte inne för tillfället..

Så var det stallmöte i nya stallet och blev visst kvar där 2,5 timma. Det kommer att bli jättebra och jag ser fram emot hösten och vintern med dem.

Slutligen vidare till Domino, det fick bli en snabbvisit bara!

Nu laddar jag om för imorn, är så peppad :D

Jolly hemma

Jolly är sedan igår hemma från betet nu. Han har blivit en vildhäst av 3,5månaders bete ;) Han lyssnade inte så bra när vi gick med honom i grimma och har har superlång man och noll muskler kvar.

Jag fick en bild skickad från hon som har betet. Här är Jolly och hans kompis, de trivdes verkligen tillsammans!




God morgon!

Nu är klockan 8.25 och jag har redan varit i stallet. Var där och kände mig effektiv, nu har jag det klart för dagen. Känns ganska skönt! Har nu precis duschat och gjort mig iordning och ska snart bege mig iväg :) ... i regnet!!

Kommer nog bli en bra dag ändå. Vi hörs, gott folk!

Gårdagens fyspass

Skivstång intensivfriskis var det. Tror det är mitt favoritpass.
Kvällen igår vart fin den, kom i säng rätt sent då också, trots det vaknar jag såpass tidigt, skönt!

Idag ska jag hämta hem Jolly från betet. Han har gått från mitten av maj så nu tror jag nog han tycker det känns skönt att få komma in och äta upp sig lite och få lite mer daglig motion även om C kommer ta det lugnt med igånstättningen.


Kan det alltid få vara såhär?

Bra vecka, många hopp och sen har det gått upp och ner. Imorse tvekade jag lite smått men gjorde ett enkelt val och nu känner jag mig så bra!

Livet jublar, känner lättnad och hoppas på det bästa.

Förväntansfull!

Här är jag

Som ni kanske har märkt så hinner jag inte uppdatera så mycket den här veckan, jag har mycket annat att stå i. Jag är bara hemma och sover, om ens det. Det har blivit sena nätter och jag har mycket att göra, så bloggen får vänta en stund.

Vill också hälsa min Anna välkommen hem till Sverige igen!

Hoppas det är bra med er mina läsare :)


Kvällens springtur

Jag är ganska stolt över mig själv, som blivit så mycket starkare och framförallt mer uthållig. Idag sprang jag 11,38km på 55 minuter. För några veckor sedan sprang jag bara hälften så långt. Pappas löparklocka + musik gör det så mycket roligare också.

Jag sprang några vändor på Gottsundagipen och sen sprang jag i skogen bakom gipen, typ Vårdsätra. Ni som har sprungit där själva vet ju hur underbar mark det är där. Underlaget är super och det känder verkligen snällt för benen.

Glad!! Nu har jag fått i mig ny energi, vacker natur och fin kvällssol :)

Sen beställde jag även..


..dom här! BT jump heter dom. Liknar Veredusskydden och har länge funderat på ett par veredus som är snäppet snyggare. Men jag tycker att dom är dyra och de slits ju ändå (repor på utsidan) fort, så de fick bli dessa för endast 398:-, de sitter ju faktiskt på lika bra som veredus gör.

Köpte även en ny kedja, en ny ryktskrapa och stövelhållare :)

Beställning från Börjes har anlänt!

Börjes är ju faktiskt en väldigt bra affär!!

Idag kom mina efterlängtade ridstövlar på posten, Jump heter dom. De faller mig precis i smaken, älskar detaljerna och att det är snörning ända upp. Dessa är de snyggaste ridstövlarna jag ägt och de sitter jättebra!









Jag glad, och min plånbok är fortfarande glad den med! Wiiiie!

Söndag 21/8 - Uteritt

För min och Dominos del då. Blev en uteritt i skog och mark på två timmar tillsammans med Malin och Ella och deras hästar + hund ;)

Blev en ganska lugn ritt och det tog sin tid eftersom vi red en bit.

Nu snart sla jag cykla iväg till plugget, känns bra att komma tillbaka till skolbänken efter lite längre vila ifrån den.



Milen avklarad

åååh vad härligt!!

Det var inte ens planerat att jag skulle ut och springa idag, men jag bara ville ut såhär nu på kvällen, det var ju lagom svalt och jag behövde rensa tankarna lite.

Började springa och det kändes grymt bra i benen så jag fortsatte i samma tempo. När jag sprungit 5km så tänkte jag ungefär "det är ju bara lika långt till så har jag sprungit en mil" så jag fortsatte att springa, flera kvarter i sunnersta, gottsundagipen, vårdsätra, graneberg.. Sen sprang jag in i spåret vid ån. Där var det kolsvart, jag såg bara några meter framåt. Lite kusligt egentligen, men jag hade ju hög musik i öronen så jag tänkte inte på att det var mörkt..

Mina ben kändes så lätta, det är nu det bara är roligt att springa. Känner att jag hade kunnat springa längre, mina ben är lite trötta och ömma vid låren. Kommer nog ha lite träningsvärk imorgon, men jag känner inte alls att jag är helt slut. Man orkar så mycket mer än vad man tror!



Favoritsadel nr1 är såld..

Min underbara superdupersköna sadel blev såld idag. Jag hade den på Jolly och den hade inte utrymme för Dominos höga manke, annars låg den bra på honom också.

Måste bara säga en sak.. I maj så lämnade jag in denna sadel för försäljning till en sadelutprovare. Jag tänkte att eftersom hon åker runt ofta och provar sadlar så är det nog större chans att få den såld. Eftersom många ändå vill prova sadeln innan köp så är det ju smidigt om hon alltid har den med sig.

Tänk er att ha spekulanter flera mil bort, det är klart att de vill prova sadeln, men inte skulle jag vara så sugen på att skicka iväg den på prov..

Hur som helst så gick veckorna, månaderna och jag hörde aldrig något från sadelutprovaren. Jag ringde henne några gånger och hon sade att den inte blivit såld. Jag började fundera.. Den dagen hon får den såld så vill hon ju ha provision också och hittils har hon inte lyckats sälja den?

Jag tog tillbaka sadeln för att försöka sälja den på egen hand. Jag lade ut en annons i tisdags och jag skojar inte, en halv minut efter att min annons kommit upp på hästnet så ringer telefonen. Han som ville prova sadeln känner jag så han fick ju givetvis prova den utan att jag var orolig. Lite senare under dagen ringer en annan på min annons och det visade sig vara de nyinflyttade i stallet jag står i, de var också intresserade av sadeln.

Nu blev det så att han som ringde först ville köpa den, så nu har jag fått pengarna och det känns bra med lite stålar.

Superskön sadel, det tyckte nog dom också!

Lite bilder på godingen!




Dyngsur!

Det var såå varmt och himlen var till och med blå...

Idag promenerade jag med Domino i skogen i 60 minuter så han skulle få röra på sig men ändå ta det lugnt. Han har ju varit så duktig och fin så idag fick han återhämta sig och "kliva" av sig eventuell träningsvärk..

När vi var på väg ut ur skogen så började det mullra och så fort vi klev ut ur skogen, över vägen så började det ösregna. Allt på en gång och det haglade till och med. Det var ingen lång skur för när vi var tillbaka till stallet (hade säkert 200meter till godo) så var regnet så gott som över. Men, mycket vatten var det som himlen gav ifrån sig så båda blev plaskblöta..


Bilder - löshoppningen

Tack till Elin (www.elinstahre.se) har fotat alla snygga bilderna!
















Kvällsridning

Blev ett ganska kort pass på banan innan skymningen kom. Kort men ändå intensivt. Han var fin och ganska mjuk och lydig, det gör matte glad!


Haha! I måndags.. min rädda mamma och snygga Domino.. Fast mamma kunde iaf bjuda på ett leende här :D

Pepp!

Springa är peppande. Borde ha postet detta inlägg i förmiddags, men när jag började med att skriva det så blev jag tvungen att skynda mig till bussen. Idag sprang jag i spåret, benen kändes lätta och det var mycket kul! Skönt att känna förändring och att jag kände mig stark. Sprang två ggr upp för skidbacken vid sunnerstagropen, det var jobbigt, och efter det så kände jag att kroppen blev tröttare. Är iaf väldigt nöjd med sprinturen idag!

Har varit och fikat på stan med två vänner och så fyndade jag en jeanskavaj inne på Myrorna :-)


Bjuder på en bild från i måndags :)

Löshoppning!

Hejsan! Idag var jag och Elin iväg och löshoppade hästen min. Han var mycket duktig och blev väldigt fin att rida (travade av) efteråt :) Jag bjuder på film så länge och sen snart ska ni få se snygga bilder också!








Morgontur i spåret

Kom precis hem från min springrunda, fick låna pappas löparklocka, den är väldigt rolig att ha på handleden när man springer. Det är lättare att peppa sig själv eftersom man ser precis hur långt, var, sträcka, tid, hastighet, kalorier och puls. Jag sprang idag 7km. Först värmde jag upp i ganska lugnt tempo, sen ju närmare målet jag kom så ökade jag succesivt och innan jag avslutade så tog jag i och sprang jag allt vad jag orkade, det gick ganska fort :-) Kom upp i en puls på 190 slag per minut alltså jobbade jag bra. Jag skulle kunna komma upp i 200 slag om jag jobbade på likadant fast ännu lite längre, det får bli nästa gång. Jag är motiverad!

Tänk vad härligt att kunna ta i med hela kroppen, det ska kännas!!

Nu blir det jobb kl 10-19. Hörs senare!


Vaccination och tömkörning

Var ute  på Jollys bete med veterinären i morse. Han fick både stelkramp och influensa :)

Tillbaka i stallet så tömkörde jag Domino i ca 15 minuter. Han fick springa på i ett lugnt tempo i lång och låg form.

 


Riktigt höstväder

Vaknade av regnet som smattrade på taket inatt, funderade på om jag skulle åka ut till pållen och ta in honom, men jag gjorde inte det.

Förmiddagen bjöd på sol och jag skrittade Domino idag, barbacka fick det bli. Jag åkte in till stan och mötte upp Sofia, det var varm och skönt och jag hade på mig shorts och tshirt ;) Men regnet kom - och vilket skyfall också. Det var inte alls lika varmt och behagligt längre.. Hittade inget på stan heller, jag är alldeles för kräsen..

Efter att middagen var lagad och stående på bordet, samt uppäten (  :D  ) så cyklade jag ut till stallet i regnet. Regnet som aldrig vill ge sig. Tog in Domino som gnäggade i hagen. Han får stå inne inatt, detta väder är nog ändå inte så skönt att stå ute i. Han är ganska känslig mot regn också. Det blir första natten inne på två månader för hans del. Nätterna ute har funkat jättebra måste jag också säga!

Jag har precis bakat kladdkaka, mamma och pappa kommer ju snart hem från Ramsö! Stackars pappa då.. som inte gillar choklad ;) heheh

Regnet öseer ner nu med!!

 
Domino på töm för några dagar sedan


Denna dag

Red på stubbåkern i morse, det var härligt! Skrittade av för hand och oljade in hovarna. Sen fick faktiskt Domino stå inne i boxen några timmar, där han fick massa hö (igen). Han ville ju stanna och gnaga på varenda kvist vi gick förbi.. Det finns ju knappt nåt gräs i hagen längre som sagt. Vi får nog börja stödfodra ännu mer.

Sen har jag jobbat 14.00-20.30 och har nu precis kommit hem.


Bild från i söndags

Promenad

Idag promenerade jag Domino för hand i 50 minuter. Soligt väder fast lite vind. Vi gick i skogen och jag fick lite höstkänslor, det sitter i luften nu. Han får stå inne i boxen ett tag där han fick hö. Det är ju helt slut på gräs i hagen nu. Hoppas att gårdagens regn kommer göra så att gräset får sprutt igen.

Jag har precis handlat mat och fyllt på kylskåpet. Nu siyyer jag och dricker et stor kaffe latte och laddar om, för snart ska jag iväg till jobbet!

Springtur i regn

Lite sent att posta inlägget nu, men jag var iallafall ute och sprang i förmiddags. Det var skönt att springa i duggregnet. Var ute i 45 minuter och jag avslutade med lite sprint uppför våran garageuppfart några gånger.

Sen har jag tagit hand om Domino som var mycket fin och arbetsvillig. Så fin han är alltså :) Det var Alex som red förresten!

Står i boxen, med täcke på. Det regnade ju så mycket så han var dyngsur.

Lördag

Vaknade av att telefonen ringde klockan 6 imorse, härligt! Det var en kompis som ville kolla läget, haha!

Idag har timmarna rullat på bra, jag har nämligen varit i stallet i nästan 5 timmar. Började med att tömköra Domino som var väldigt flitig och jobbade riktigt bra. Sen sadlade jag och satt upp, skönt att sitta i sadeln igen efter semestern! Domino kändes fin! Väldigt lyhörd och avslappnad :) Han fick sig en dusch och extra salt i fodret efteråt.

Skrittade även ut på Kapris, min kompis häst!

Rockarden jag köpte i höstas sålde jag idag också. Bra det så slipper den stå och skräpa nu när jag inte anväder!

Nu har Sofia kommit hit på besök, kulkul :)

Möra muskler, trött kropp..

Kom just hem från SkivstångIntervall på Friskis & Svettis, 90 minuter. Sjukt bra pass, nog det bästa jag gått på. Svetten rann, men det var härligt att ta i ordentligt. Armar, ben, bröst, rygg, axlar och mage fick sig en genomkörare. Väldigt jobbigt, men det ska kännas att man tränar, ellerhur?



Jättebra med intervalldelen de sista 30 minutrarna också. Hoppade, studsade så hela kroppen fick jobba och pulsen i full gas.

Nu sitter jag med en stor flaska vatten och pausar några minuter. Nu ska jag vidare till stallet och ta itu med hästen min!

Tar med mig vatten till stallet. Det kan behövas en sån här varm dag..


Hemma i Uppsala igen!

Nu, vips så är jag hemma igen. Satt på tåget i 9 timmar igår och kom hem mitt i natten :) Kom i säng 01.45 och vaknade pigg som en nötkärna kl 6.40 :) Härligt att man är frisk och kry och orkar gå upp (nästan) var dag ;)

Cyklade till Domino direkt. Tog in honom och borstade ett tag, han verkade må bra och det såg inte ut att varit någon nöd på honom när jag har varit borta, skönt! Han fick lite hö inne i boxen, så lämnade jag honom inne, så han får stå där ett tag idag och bli lite befriad från solen och dumma bromsen!

Sen då? Jo jag har hälsat på en kompis som är nyinflyttad och så har vi badat och plaskat :)



Snart ska jag iväg till gymmet och sen ska jag till Domino igen, först gå promenad och sen tömköra lite tänkte jag!

Igång!

ookej!! Nu är jag igång igen och är peppad på att blogga igen :) Vilka är med mig?

/Frida


Vem kan detta vara?!

Lilla älskllings-Jolly!!
Några månader gammal.
Full rulle på Jolly Jumper, som då hette Kansas Jumper..


Jolly som tvååring :) Står och solar sig.

En ovisad bild på mig och Jolly

Bilden är faktiskt från förra sommarn, då Jolly var som bäst :)

RSS 2.0