Stallkväll

Åkte till stallet vid 17. Tog in Jolly från haegn direkt och började borsta på honom. Gav hans medicin och gjorde iordning maten. Medan han stod i boxen och åt sitt hö så gjorde jag de andra sysslorna samt gick ut och mockade sjukhagen. Tömde två fulla skottkärror. All skit på ett ställe, bra att det inte är utspritt iaf, som det är i de stora hagarna.

Gick en promenad med Jolly som vanligt. Han är väldigt tittig nu, på tårna och hoppar till för det minsta lilla. Han blev skiträdd för en bil som bara körde förbi..
Ja, vi gick förbi samma geggpöl som igår och Jolly var på väg att lägga sig ner på exakt samma ställe. Halvvägs nere så drog jag upp honom. Det räcker nu, jag hade ju precis borstat honom fin och så gick vi på promenad utan täcke.

Han försökte med att lägga sig ner två gånger till och blev ganska upprörd när han inte fick. Han gjorde en rejäl kick och försökte springa ifrån mig.

När vi gick runt på stallplanen lite så längde jag grimskaftet och då gjorde han en bock rätt upp i luften. Jag tror visst Jolly är ganska pigg och skulle bra gärna vilja springa av sig all energi. Nu är det ju så att han inte får det, än så länge.

Gick hem, passade på att ta en powerwalk innan middagen. Sen cyklade jag ut till stallet igen för att kvällsfodra och natta hästarna :-)


Money money

Har cyklat in till stan för att lämna min säkerhetsväst till en tjej som köpte den av mig.
Skickade iväg barbackasadeln med posten igår också.

Ingen som är intresserad av min Glubus tekna dressyrsadel?

Inga märken, revor eller hack på den. Ser ut som en sprillans ny.



Hade tänkt mig 4700:- för den. Köpt NY i maj förra året, och är sparsamt använd.
Garanti och sadelöverdrag medföljer.


Från i somras


Titta vilken fin cowboyhest jag har!!

(nej vi rider inte western. Jag provade min kompis sadel på Jolly bara) men faktiskt så vore western riktigt kul at testa, jolly är så lyhörd och lättlärd.

Måste bara tillägga

att i somras när vi var ute och lufsade i skogen så hände det också en rolig sak som är typiskt för Jolly-troll.

Vi kom i trav på en bred stig. Vi travade över en liten grop full med sand. Trots att vi kom i trav så gjorde Jolly en tvärnit och bara lade sig pladask med mig på ryggen för att rulla. Jag hoppade ju av fort som ögat och ryckte upp honom. Nej, en gräns finns det faktiskt, han får inte lov att rulla sig med sadeln på.

Här är en film från en löshoppningsträning. Jolly blev lite upptagen för ridhusbotten var så mysig tyckte han...



Jolly i ett nötskal ;-) TUR för mig att han är svart, då synns inte skiten lika väl, eller?

Finns inga hinder för lite lerbad

Jolly måste ju vara den "roligaste" hästen som gått i ett par järnskor. Han äääälskar lera!

Ja, som idag när jag tog ut honom på en promenad på grusvägen bredvid stallet så gick vi en bit. Vi gick över en geggpöl som Jolly tyckte var väldigt fin och mysig. Så från rallyskritt så hade han lagt sig ner på en sekund! Så fin var pölen. Jag förbjöd honom inte att rulla sig, för jag vet att han älskar det.. Han har ju inte kunnat rulla sig i hagen på hela vintern. Eller rulla det har han ju gjort, men han tycker inte att det har gett något bra resultat. Det är mycket skönare att få en ordentlig lerinpackning än en snöinpackning tycker han garanterat! ;-)

Så resultatet blev ett geggigt täcke och en grå hals och man på ena sidan! Såg bedrövligt ut, men Jolly trivs ju i den outfiten!


Såhär såg Jolly ut vareviga dag i höstas.. Kolla in täcket som hänger bredvid vettja. Myyyysigt!



Nöjd häst, mindre nöjd matte!

Metacam

Nu har Jolly stått i sin lilla hage i fem dagar, stackarn. Han ser ganska ledsen ut faktiskt. Står och hänger och rör inte en hov. Han fick följa med mig på en liten kort promenad igår iaf, han hoppade till och blev skraj för småsaker. Kanske han ville ha en anledning till att få springa lite.. Släppte ut honom i en lite större sjukhage, men då travade han runt lite och det får han ju faktiskt inte nu när han är behandlad. Så det får bli lilla hagen i några dagar till. Han har fått butta i 6 dagar nu och igår gav jag första dosen av Metacam. Lite skeptiskt flemande sisådär, men han protesterade inte. Gav lite morötter efetråt så att han kunde förtränga smaken om han inte gillade medicinen.

Må det här bli bra nu!


Fin pojke!

Red en ridskolehäst igår

Igår fick jag en fråga som jag såklart tackade ja till. En kompis, Roos ringde och sade att hon inte kunde komma på sin ridlektion så jag fick alltså rida istället för henne.

Jag red Rubber Ball som för övrigt är Roos tävlingspålle på ridskolan. Han är en halvblodsvalack född 1997 och kallas för Bollen.


Bollen på hopptävling i höstas!

Vi red lite markarbete med galoppbommar och två upphöjda bommar på spåret. Gjorde lite skänkelvikning för höger och vänster också. Samt galoppjobb!

Det var första gången jag red Bollen och han var lite knepig. Stora gångarter fast han var väldigt "seg", han har inte så bråttom, så det gäller att ha kvicka hjälper som sätter honom i arbete. Kändes som att han hade fjädrar under hovarna och steget var så elatiskt fast i slow motion.. :-)

Han är ca 165cm hög fast är väldigt lång i kroppen, så det krävs lite att rida ihop honom på rätt sätt. Fick en fin och taktmässig känsla på slutet då han slappnade av mer.

Uppe innan tuppen

Ja, eftersom det slog om till sommartid inatt (äntligen!!) så fick jag ju gå upp en timma tidigare om man räknar så. Halv 5 imorse steg jag upp, halv 6 den nya tiden, men det gills inte riktigt. Cyklade till stallet och fodrade och släppte ut alla 17 hästarna i respektive hagar!
Det går ändå ganska fort, trots att det låter mycket med 17 hästar. Det är rätt så mysigt i stallet på morgonen också :-)

Mockade och fixade allt till Jolly och gav honom morötter i hagen, så han blev glad!


Jolly för några veckor sedan..

Stackars lilla häst

Nu har jag varit i stallet mellan 17-19. Snäll häst som jag har så brydde han sig inte när sprutan stack in i lederna på honom. Han står i boxen nu med bandage på båda frambenen. Gav honom massor av morötter, hoppas han blev glad!

Jag har skottat hela sjukhagen! Den är ju inte så stor, men det var bra mycket snö i den, nästan 5dm och på vissa ställen ännu mer (den ligger i skugga, så inget har kunnat smälta bort). Höll på i 50 minuter kanske och nu har jag fått en fin blåsa i handflatan!

Nu blir det vila för hästen i 2 veckor, och den första veckan får han stå i den lilla rutan och knappt röra sig..

Jag åker till honom i morgonbitti och tar ut honom! Bäst att vara på den säkra sidan!

Bildserie


Rädd, kollar ner!


Flyga


Glad!


Mycket att se fram emot..!

Trots att hästen är sjuk och kommer att få vila i två veckor och gå på fenylbutazon så kom jag på att det finns ändå massa saker att se fram emot. Missar alla vårens tävlingar i år IGEN... Förra året var det ju hostan som Jolly hade..

Om en vecka och två dagar så åker jag till USA, är borta i tio dagar. När jag kommer hem är det nog ännu varmare och finare väder här i Uppsala. Mer vår alltså!! Jag är hemma i Uppsaa i fem dagar och sen fäljer jag eventuellt med familjen till fjällen i en vecka. Fast jag är lite osäker om jag ska med eller ej. Efter den veckan så är det sista april, wohooo! och då kan man ju säga att det är sommar! Det brukar iaf vara badvänligt i vattnet i början av maj.. Ja, det tycker jag!

Det kommer gå jättefort nu, som alltid! Våren drar alltid iväg så fort!


Jag älskar krokusar!! Inte så långt kvar nu!

Tävlingsbyxor med sitt EGET namn!

Ridsportmärket Catago har vita helskodda ridbyxor där man har möjlighet att brodera sitt namn på ena byxbenet. Lite roligare än "Whitaker byxan" tycker jag, för den har alla nästan.

Det kanske vore något? Dessutom är dom inte alls dyra. Isåfall skulle jag brodera mitt efternamn tror jag, "James".
Finns ändå inte många ryttare som har samma efternamn som jag så då blir jag lite originell :-)

Annars kan man ju brodera namnet på sin häst om man tycker det är kul, eller varför inte brodera den klubb man rider för?

Bilden är en länk!


Fin utrustning på budgivning just nu!

Här är lite fin utrustning som jag tänkte sälja. Allt är i fint skick och allt är sparsamt använt.
Skicka ett mail till mig [email protected] eller kommentera här nedan om du är intresserad utav något.


Klarrött allroundschabrak med tillhörande luva i strl full från BR.
Schabraket är använt en gång och luvan är aldrig använd. Lägg bud!



Svart säkerhetsväst från Racesafe. Inköpt våren 2010 och är sparsamt använd på vissa tävlingar och träningar. Fint skick och det finns inga märken på den.
Storleken är Adult Small. Lägg bud!


Allroundschabrak från BR i strl full. Använt 3 gånger bara!
Pannband med stora swarovskistenar som glänser i guld/champagne-färg. Brunt läder, strl full.
Lägg era bud! De behöver såklart inte säljas tillsammans.


Ledade stigbyglar, storlek dam i en härlig röd färg. Väldigt sköna att rida i. Märket är Intec.
Aluminiumplattor och stigbygelpåse ingår.
Lägg bud!

Observera att ALLA bud mottages! Om jag tycker att budet är för lågt så säger jag förmodligen att jag tycker det. Men inga bud är dåliga egentligen, det är ju därför man har budgivning. Så lägg ett bud  om du skulle tycka att något är intressant, jag kommer att kolla igenom alla och den som jag tycker har gett ett rimligt bud kontaktar jag isåfall!


Lamicell Mirage

Underbart snygga färger, jag skulle vilja ha alla färgerna. :-) Gillar Lamicells schabrak då jag har 3 stycken därifrån. Passformen är super!

Är sugen på det orangea, men har en fråga till er som kanske vet hur färgen är i verkligheten?

På en del bilder jag har sett så är färgen som på bilden ovan, men på många andra bilder jag sett så är färgen bra mycket ljusare och inte lika stark.


Som här är färgen mycket ljusare.. Inte alls lika snyggt då tycker jag!

Är det någon som vet så får ni gärna skriva till mig!


En vän "långt" borta men ändå så nära!

Jag och Anna har en ganska intressant relation till varandra. Vi har haft kontakten över internet sedan 2004/2005. Väldigt bra kontakt. Vi kommer väldigt bra överrens och jag tycker och har alltid tyckt att det är så kul att snacka hästar med henne, dela erfaranheter och synpunkter. Jag vet inte riktigt hur det började, men någon stanns på internet så såg jag bilder på Anna och en väldigt stilig häst. Vi började prata mer och mer, eller chatta då, över msn ;)


Annas stiliga bruks som litar på henne trots det hårda psyket han har. Han kan nog inte ens hanteras av någon annan? Snygg är han ju minst sagt!

Efter varje gång vi ridit så filmade vi såklart, klippte ihop filmerna och skickade genast över till varandra. Minns att mitt minne i datorn blev fullt för att jag hade så många, långa filmer på Anna och hennes hästar.

Jag har aldrig träffat Anna IRL, men det känns som att vi har träffats. Jag var 14 när jag började ha kontakt med Anna och hon var 11 ;-) Såklart har vi pratat om massor med annat än hästar också, livet och blabla! Vi har nästan träffats IRL eftersom vi nästan alltid hade webbcameran på och mikrofonen när vi var inne på msn. Hon har spanat efter mig när hon åkt igenom Uppsala, men nu vet hon var jag bor också, google earth är bra!


Anna och Cecil igen, när Cecil inte gjorde som Anna ville och Cecil gjorde inte inte som Anna ville heller.

Hon har följt mig och mina medryttar och sköthästar, egna hästar och foderhästar. Eftersom jag alltid har skickat filmerna och bilderna till henne. Hon minns varenda en idag och jag minns alla hennes hästar genom åren.

Vi har kontakten dagligen och snart är det nog dags att SES på riktigt!!

Har ni någon riktigt bra kontakt ni pratar med allt om? Jag menar som ni inte har träffat på riktigt!
Det är speciellt, men det är lika bra vänskap för det! I alla fall i det här fallet :-)

Jällas lokala hästhopp

Har varit iväg på Jällas lokala hästhopp större delen av dagen och kollat på alla fina djuren!
Det var första omgången av div 3 idag också. Jag själv skulle ju ha varit med idag med Jolly egentligen.
Tyvärr avanmälde jag mig antagligen nån dag för sent, så några pengar får jag nog inte tillbaka.
Blev väldigt sugen på att tävla, vilket jag alltid blir när jag är på såna här nöjesplatser.


Hur som helst så åkte jag dit för att heja på My som red två superrundor på bamsehästen Santi (som förövrigt är voltigehäst). I första klassen så fick de 0+4fel och i lagklassen var de också nolla! Tyvärr såg jag inte rundan från lagklassen..
Santi är över 180 i mankhöjd och My hade ju endast hoppat honom två gånger innan idag. Modigt att ge sig in på alltså och riktigt bra jobbat!


Snodde en bild från Uppsala voltige hemsida. My och Santi från idag!

Senaste pay n jumpen


Som sagt.... Värre känsla kan man nog inte få. Dock ser det inte så farligt ut, men det är synen det!

Lite bilder på mig och Allie

Här kan ni få se lite fler bilder på min underbara USA-häst, för er som är nyfikna :-) !


Hunter-tävling i augusti!


Juli


Lite dressyr i paddocken



Hoppar i maj


Tog en hopplektion för en bra tränare!


Påmminnelse :P

Glöm inte CHT hoppningen som går på Eurosport NU!!! kl 19.00


Hästloppis!

Vill ha mera lyckade loppisar med mycket folk och stort angagemang, det är jättekul!

Jag var iväg på en idag, men jag var där i fem minuter och sen åkte jag hem igen. Jag såg mest gamla saker, verkligen jättegamla saker. Dessutom var det nästan inga köpare och väldigt få säljare så det var ju inte så kul!


Gillar ídén jättemycket. Ett trevligt sätt att samla hästfolk på ett ställe och göra en massor av fynd!


På förra loppisen jag var så fyndade jag verkligen och dessutom så fick jag mycket sålt av det jag tog med mig för att sälja. Det gäller att inte sätta för höga priser heller :)


Hur bra är inte detta!?

Victor Hugo kavaj för 100kr
Sprenger stigbyglar 40kr
Tre bett för 30kr styck
Brunt träns med vita sömmar och smala remmar för 40kr
Repgrimma 5kr
Bok 20kr


Lite dåligt med rapporter

Kanske är lite dåligt uppdaterat på bloggen de senaste dagarna. Jolly är ju inte riktigt fräsch så jag tar det bara lugnt med honom. Han får vila och så promenerar jag med honom då och då.



Veterinären kommer ut på tisdag, hoppas det blir bra med snyggingen :)

Det kanske är något annat ni vill läsa om? Mera om mig själv kanske? om min familj? hur jag bor?
Det är bara att önska inlägg isåfall!

Hoppas på att få se dig!

Åh, det skulle vara så kul om jag fick se dig igen! Hoppas du inte är alltför långt bort. Vet att du inte står kvar, men att du står i närheten. Finaste Allie!


Efter ridpass i början av april 2009 :)

För er som undrar så var Allie hästen som jag fick ha som min egen under året jag var där.  Hade haft lite mailkontakt med den generösa frun som har gården lite innan vi flyttade till USA. Förövrigt så är pappan i familjen, min pappas kollega. Eftersom det är ett hav emellan så hade vi ju inte träffat dom. Min pappa hade bara träffat pappan på möten de varit på runt om i världen.


Ni anar inte hur varmt det var den kvällen, som alla andra kvällar i april! Fukten och värmen försvann inte. Jag och Allie hade precis jobbat på banan klockan 21. Varma och svettiga som vi var båda två så duschade jag henne, och duschade mig själv med! :-)

Längtar till andra sidan vattnet!

Nu är det inte långt kvar tills jag åker iväg. Flyger iväg mot mitt förra hem, North Carolina! Det ska bli så underbart att få hälsa på alla igen. Alla vänner man hade och fortfarande har kvar. Även fast vi inte har hörts så ofta så ska det bli så kul att se de igen.

Det är redan varmt där nu! Sommarvärme!! Chattade med kompisen som jag ska bo hos nyss och hon sade att de precis har öppnat deras pool. Jag ska hinna med mycket på de 10 dagarna. Dollarkursen ligger ju rikigt bra till nu, nere på 6.30 per dollar! Sen så är ju kläder generellt väldigt billgigt i USA, så jag kommer nog göra riktiga fynd på saker som är alldeles för dyrt i Sverige.


Macy's, en affär som jag gick i mycket! De har alla sorters kläder, smink, väskor, skor och många bra märken!


Om ni har Spotify på datorn så kan ni ju lyssna på den här låten som James Taylor sjunger. Han är uppväxt där vi bodde, i North Carolina. Jag gillar hans låtar, riktigt bra faktiskt! James Taylor – Carolina In My Mind

Längtan

Tänk om det bara såg ut såhär! De månaderna är verkligen att se fram emot!


Stallplanen, men den är just nu full med snö och is....

Kanske denna stövel!


Vad tycker ni om dom? Läderridstövel Jump från Börjes Tingsryd.
Jag tycker att dom är superläckra. Påminner om Bocaj-stöveln, men de här passar mig bättre i pris ;)

Jag rider ju med riskor + shortchaps nu. Men då mina skor har varit sönder ända sedan i somras, och börjar bli värre och värre så kanske man ska prova dessa? Vet dock inte om jag vågar skicka efter när jag inte har provat. Vet ju inte storlek eller passform på dom.

Är det inte irriterande?

För ett tag sedan så lade jag ut annons på hastnet om hoppsadel köpes.
Skrev att jag söker en BRUN hoppsadel, med stora bokstäver.

Har fått massvis med mail av folk som har svarta hoppsadlar till salu.


Hehe, irriterande. De personer har jag inte ens svarat. De borde fatta från första början att jag inte vill ha en svart ;)


Långt inlägg, men läsvärt

Innan ni börjar tänka att ni inte orkar läsa när det är så mycket text, så kan jag ju såhär i början tala om för er att det handlar om Jollys status och framtid. Även min!

Jag och min häst har inte riktigt varit överrens på att bra tag. Vi har i stort sett haft problem till och från under hela hösten och vintern. Samtidigt har det gått väldigt bra vissa gånger. Sen är det inte en enda träning som han har hoppat allt. Minst en vägran varje träning. Jag har ju lärt mig att rida bättre och lyckats få över honom trots det många gånger men nu tar det stopp. Han vill ju inte hoppa längre och vad det beror på vet vi ju inte. Jag tänker faktiskt inte tvinga honom eller fortsätta hoppa när han har visat såpass tydligt att han inte vill.

Är det så att han har tröttnat och tycker att det räcker att hoppa en gång i månaden så funkar inte det heller eftersom jag vill tävla. Jolly hoppar fantastiskt fint, med bra tryck, teknik och river väldigt sällan. Där emot har han inte så bra galopp så han kan nog inte gå högre än 100-110cm. Jag kan också mycket väl tänka mig att Jolly är en sån häst som det kräver väldigt mycket energi av när han ska aktiveras, hoppas och allt sånt. Han kanske inte blir fysiskt trött, det är väl mer menatalt.

Idag så hjälpte en veterinärstudent i stallet mig (hon är färdig om ett halvår) med att göra böjprov på Jolly. Jolly markerade ungefär 2 grader på lågt böjprov, fast det var bara i de allra första stegen på högerfram.
Han är även känslig när man tar och klämmer eller borstar på halsen och bringan.

Jag har kämpat och inte velat ge upp, försökt om och om igen för jag tycker ju om min lilla kille. Men vi kommer inte komma längre än såhär oavsett. Jag vill hoppa och då skulle det ju vara bra om jag har en häst som också vill det och tycker att det är kul. Tror att det är bättre för Jolly också om han kommer till någon som inte har lika höga krav, får hoppa nån gång i bland, kanske varannan vecka. Jag menar det finns hästar för alla och jag tror inte att det är ett problem att hitta en som kan ha glädje av honom fullt ut. Jag lägger ner väldigt mycket pengar på hästar och jag brinner för det, om det ska ge mig något så måste jag göra såhär.

Jolly är en underbar pålle som kan ha egna åsikter ibland och det betyder att han har en personlighet, jag har haft mycket kul med honom och jag tackar honom för det. Såklart gör det ont att skriva detta och ta beslutet, men ju längre jag har tagit steget så känns det rätt ändå. Så länge jag vet att Jolly kommer till en som tar hand om honom väl!


Älskling, det har varit vi i över ett år!


Depp

För nästan exakt ett år såg den ut såhär.

Plättlätt och en glad häst!

pay n' jump..

Är så ledsen och besviken. Jag är inte riktigt förtjänt av att Jolly ska stanna och vara så svår. Min tränare som var där tyckte att jag red rätt och Jolly borde inte ha stannat då. På framhoppningen var han fin och bra laddad, ganska pigg, men ändå svår. Det gick bra ändå.

Inne på banan så vägrade vi ut oss på femte hindret. Usch vad dåligt det gick, han var så oärlig.  Jag strök mig från 100cm och gjorde en omstart i 90. Då kom vi runt med 12 fel. Han bjöd fint och sen stannade han. 2 stopp i andra rundan. Vi hade ingen rytm heller så det gjorde det ju ännu svårare. Det ska inte behöva vara såhär. Jag kämpar och ser fram emot saker, men nu är jag så less. Jag kommer nog stryka mig till nästa helgs tävling. Jolly har blivit jättesvår verkligen jättesvår!!! Känns inte som att det kommer att gå bättre nästa helg.

I våras gick han som en klocka, hoppade allt utan att tveka. Då hoppade han mycket på vilja även fast han inte hade någon styrka. Men nu har han ju styrkan, men han hoppar inte. Det går oftast dåligt på träningarna också, fast emellanåt kan det går riktigt bra! Som den 12 februari i år så var han klockren i både 90 och 100cm.

Idag var det extremt, jag måste kolla frambenen på honom. Tar ut en veterinär. Jolly borde ju hoppa, han tycker om det. Vill inte rida om han har ont..

Vill ha lite flyt tack och en häst som kan bjuda lite på sig själv... Lilla killen då :( om han inte vill hoppa så känns det inte som att vi vill samma sak!

Vem hejar ni på?

Jag har kollat igenom melodifestivalen lite snabbt och jag gillade av de som fanns.

Leaving home - Nicke Borg

E de fel på mej - Linda Bengtzing

I'm in Love - Sanna Nielsen

Popular - Eric Saade

De är inte rangordnade, jag vet inte riktigt. Men Lindas och Sannas låt är härlig schlager och de gör sig bra på scen!
Nicke var riktigt bra trots att han inte såg klok ut! hehe.

Eric är snygg och han sjöng fint, en låt som sätter sig, men den var lite enformig.

Underbart väder!

Det har varit underbart väder idag. I stallet så hade jag på mig ridbyxor och vanliga bomullstrumpor i mina enkla sneakers. En kortärmad pikétröja och en vanlig tröja över det och det var varmt! Superhärligt att kunna vara vårklädd!! I solen mot stallväggen så visade termometern 27 grader! Jolly fick såklart gå naken och de uppskattades. Han och hagkompisen sprang runt, rullade, brallade och lekte tafatt. Supersöta :-)

Jag mockade dynga från hagen och tömde fyra skottkärror. Efter det så red jag Jolly barbacka en kort stund!

Imorgon ska vi åka på pay and jump! Ska hoppa 90 och 100 för att tagga till oss för terminens tävlingar!

Fredagsferre

Jag, Sofia och My roade oss ute på Fame hela kvällen och lite av natten! Innan My kom så gick jag och Sofia runt hela stan ungefär. Vi hade trevligt, men nu ska jag inte skriva mer. hihihihi!

Lite bilder fångades, här är några och de får tala för sig själva.




Torsdagsträning

Hoppade en liten caprillibana på låga höjder och sen lade vi även in omhoppningssvängar :) Jolly var jätteduktig och efetrsom det var så lågt så vågade jag svänga väldigt snävt! Jolly vände jättebra och lyssnade fint!
Han blev anfådd när vi var klara. Jag måste motionera killen, längtar tills vi kan ut och galoppera utan att få pölsa igenom djup snö...

På förmiddagen så fick Sofia testa Jolly litegrann på ridbanan, premiärtur på ridbanan, tjoho! Det är ju fortfarande lite snö på den men den var mjuk och inte knöglig så det kändes bra att rida där. De red bara i ca 15 min eftersom jag hade träning sen på kvällen.

Träning i tisdags

Känner att jag ligger lite efter i uppdateringen här.

I tisdags så var jag iväg med Jolly till ridhus och red en hoppinspirerad dressyrträning. Jag hade dressyrsadeln ändå och vi var noga med att Jolly ska lyssna, vara kvick för mina hjälper och att jag måste vara väldigt konsekvent med det jag vill. Jag är ofta för snäll och inte riktigt säger till "på skarpen". Vi jobbade med att ställa halsen och göra snäva vändningar, att Jolly ska vara med och vara kvicktänkt. Vi gjorde det i alla gångarter och i galoppen vände Jolly på en femöring verkligen. En volt på 5 meter i galopp är ju riktigt duktigt! Jag har en väldigt lättlärd och positiv häst!

Det här är inte något man ska göra ofta, då små volter och snäva svängar sliter på frambenen. Idag (torsdag) så är det hoppträning och det ska bli riktigt kul. Hannah skvallarade att vi ska träna på just omhoppningssvängar.

Förresten så funderar jag på att anmäla mig till 90 och 100cm på Pay and jumpen som är på hemmaklubben i helgen. Jag måste ju vara funktionär också eftersom det är vi som ordnar den, men om jag har någon som hjälper mig så är det inga problem.




Förbereder en shoppinglista

Snart åker jag ju över havet tillbaka till North Carolina, USA och hälsar på där jag bodde förut. Kommer bli underbart men också overkligt på nåt sätt. Har tänkt på vad jag borde köpa nu när dollarkusren ligger bra för den svenska kronan. Nere på 6.35 kronor får man för en dollar och det är riktigt bra. När vi var i USA förra gången så fick vi ge uppåt 9kr för en dollar och då blir allt bra mycket dyrare.

Så jag tänkte passa på att köpa en Adidaströja, jag har alltid varit helt kära i dom. Så fina färger och bra tröja som man alltid kan ha på sig. Jag har en lila som jag använder mycket. Nu ska jag köpa minst en till.


Sen så är converse de underbaraste skorna som finns! Okej jag håller med om att de är platta och kanske inte världens bekvämaste att gå i. Men de är så snygga! De är ju ganska dyra här hemma, för ett par tygskor liksom.


Hmm, vilken färg? Kanske orange, limegrön eller lila...


Sen måste jag ju passa på att köpa en Ipod, då den mp3 jag har nu har gått sönder, igen!?
Vet inte om jag ska ha en Nano eller en Touch.. Men nanosarna är mycket snyggare och enklare att ha med sig när man springer t.ex!



Vill ha turkos eller lila! Elektroniken har iofs alltid varit billigare i USA.


Är det något mer jag borde köpa?

Utrustning till hästen kanske. Jo, men alla hästaffärer ligger så långt ifrån där vi kommer att vara och dessutom så har dom inte alls samma utbud som vi har här hemma. De har liksom de man behöver, alltså inte så mycket roliga saker.

Har ni något förslag på vad jag kan köpa?



Bror, syster, jag och mamma sitter utanför Soutpointgallerian på MIN födelsedag en varm septemberdag! Bruna och fina också :)







Springtur

Har varit riktigt deppig hela förmiddagen, så som det inte borde få vara.. Så tillslut tog jag tog på mig springskorna och sprang ut i den fina vädret. Insåg att man kan ha så mycket roligare. Sprang en bit och växlade tempo då och då. Var väl ute i 35 minuter ungefär. Jag gillar att våren verkligen är på gång nu! Jag hade inte alls mycket kläder på mig iaf. Snart blir det premiär för conversen som kommer fram ur lådan nu!!

Avslutade med lite snabb stretching!

Lördag och Söndag

Red ett galoppjobb på Jolly igår. Upp för klätterbacken och i stort sett samma runda som vi red i fredags. När vi kom till traktorvägen så galopperade vi den bra många gånger fram och tillbaka för att få upp flåset. Jolly blev svettig och verkade bli trött mot slutet. Han var riktigt fin och jobbade bra i galoppen ändå.

Idag så blev det vilodag för honom, som återhämtning. Jag gick först en kort promenad med honom i solen och sen skrittade jag lite på honom i grimma, tränade lite spansk skritt och tricktränade lite. han var duktig. Pappa kom sen och fotade lite. Tyvärr är jag inte nöjd med någon av bilderna, de är fångade i fel ögonblick! :P



 






Min önskelista

Synd att man inte fyller år snart, hehe.

- En limegrön grimma från Eskadron. De har en härlig färg och skulle passa nu när våren kommer.

- Limegröna PC boots.

Så läckra!

De kommer matcha mitt scapaschabrak finfint!


Sen behöver jag verkligen ett regntäcke med bra passform. Så jag tänkte satsa på ett från Amigo. Nu har det kommit ut med nya färger och jag älskar denna färg.



Behöver dock ett täcke med hals eftersom Jolly rullar sig varje dag från topp till tå när leran finns i hagen och det är verkligen inte kul i längden.. Om jag då har en hals på så slipper jag förhoppningsvis se lerklumparna som hänger i manen. För det andra så spelar det ingen roll vilken fin färg på täcket jag väljer, för efter en minut i hagen med Jolly så har täcket ändå blivit grått... ;(


Produktvärdering: Henri de rivel hoppsadel



Jag vet egentligen inte om modellen heter Fletcher eller Sellier.

Denna sadel köpte jag begagnad i våras och jag har alltid tyckt om den. Den är superskön att rida i och ger suveränt stöd. Bra stöd för knän, och som ni ner så är det ett litet stöd i bak också. Sadeln har en lagom mjuk sits och ja.. Den är verkligen toppen att rida i. Den skönaste jag suttit i faktiskt, så bra betyg får den.

Den har väldigt bra läderkvalitet då lädret alltisd har varit mjukt. Sadelstropparna är i jättemjukt läder. Hatar stroppar som är oformbara, hårda och stiffa. Sitsen är halvdjup, alltså inte platt. Vilket gör att man sitter still i sadeln och inte "åker omkring".

Jag har kollat att sadeln ligger bra. Den är något smal i bommen, men när jag kollade så var den perfekt och fick alltså inte vara smalare så jag har verkligen inte plats för en fårskinnspad under vilket jag tycker är synd ibland. Skulle behöva en 34 eller 35 på bomvidden egentligen.. Ibland kan jag tycka att det inte alls ser ut som att sadeln ligger optimalt, just för att min häst har ganska rak rygg. Men pga det så ska det nog isåfall inte vara någon direkt anledning till att byta sadel.

Denna får faktiskt 5 av 5 hjärtan! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dagens ridpass

Skrittade i friskt tempo den första kvarten till klätterbacken där vi skrittade uppför. Sen rid vi in en bra bit in i skogen till ett ställe där vi galopperade en kort sträcka och travade tillbaka till the main path där vi drog en fartfylld galopp. Jolly frustade på :)

Travade förbi den vanliga ridstigen och kom till traktorvägen där vi galopperade igen, denna gången en lugn ocg fin galopp. Han satte under sig väldigt bra och galoppsprången blev bättre, det kändes. När vägen nått sin ände så galopperade vi tillbaka igen i lugn och samlad galopp, duktig kille! Travade av på vägen tillbaka till avtagssrigen och red den två gånger så att han fick trava på ordentligt. Då var han jättefin. Jag varierade med att ställa hans nacke åt båda hållen. När vi kommit över bilvägen så hoppade jag av och skrittade Jolly för hand den sista biten. Jolly var svettig överallt. Lurv på halsen och vitt lödder under ganaschen ;-)

Jolly är inte rakad och det är för att han aldrig fick så mycket vinterpäls. Däremot så har han inte börjat fälla ännu och det var ju ganska varmt idag.


Hoppträning igen

Igår var det hoppträning dag två. Red även då över cavalettis och travhoppade. Jolly var väldigt pigg och gillade att springa, det var ju iofs bara kul, men det är svårt att göra snygga avsaktningar från galopp till trav när han är pigg och det blir slängtrav.. ;-)

Tyvärr så kändes det inte så bra igår bara rent allmänt. Det var några i gruppen som var stand in för de som inte brukar vara där. Så gruppen blev väldigt ojämn med bla en unghäst. Lite jobbigt att behöva anpassa träningen efter det.. Men men :)

Jolly hoppade fint, det är alltid kul att höra när folk säger det!

Lite filmsnuttar finns här och det är Sofia som har filmat.

Vårkänslorna sprudlar!

Hej!

Vad mycket bättre humör man kan få av sol och vackert väder. Vi hade 20 grader på balkongen där solen låg på idag, riktigt härligt! Hela dagen har jag gått och nynnat på I've got the magic in me...!! Hihi jag vet!

I stallet så tog jag av Jolly täcket så han fick gå nakenfis den sista timmen i hagen och det uppskattades. Han rullade såklart på en gång och sen sprang de runt i galopp fram och tillbaka. De har nog också vårkänslor.

Jag har precis kommit hem från stallet där jag hade intag. Nu är jag hemma och ska äta lite och sen blir det hoppträning. Jag såg fram emot cykelturen hem, för jag cyklade utan vantar och det var ljust ute 17.45 och det är underbart!

Här kan ni få se en film på lite av nöjet!



Time for rullning, haha!


Hoppträning

Åkte iväg och tränade för Tomas igår. Mest markarbete egentligen med bommar på marken, cavalettis, studsserie och travhoppning. I slutet hoppade vi en bana i galopp på 90 cm bara så vi tog det väldigt lugnt. De sista hindrena i banan var en linje med fem galoppsrång från plank till oxer.  Han stannade de sista gångerna, även fast han gott och väl kunde ha hoppat tycker jag. Det var lite svårt för jag kände ibland att han skulle behöva lägga in ett tilll språng för att inte hoppa av enormt.. Men det tyckte inte Jolly så han stannade. Nästa gång tryckte jag på lite för att få större språng emellan och då var jag lite för hetsig enligt Jolly så då stannade han också. Till slut så hoppade han, ett stort hellikopterspång.. Bra att han ö.h.t hoppade.. Jolly var trött för vi hade ett väldans galoppjobb till uppvärmning, svettig överallt.

Ikväll blir det träning för Hannah!


Svar

Fick tyvärr inte alls så många frågr i min lilla frågestund, men här kommer svar på de jag fick.

Fråga från Klara:
Vad gillar du mest med Jolly, egenskaper eller färgen; spelar ingen roll ;D

Frida svarar:
Förstår inte riktigt frågan. Menar du om jag gillar hans egenskaper eller hans färg mest?
Då kan jag svara att jag gillar hans egenskaper förutom att han är ganska sur och hugger när man borstar och sadlar.. Färgen där emot tycker jag mycket om på Jolly.

Fråga från Jenny:
Vad var det hos Jolly som gjorde att du fastnade för just honom?
Haha det här kommer låta skumt. Men när jag letade efter hästar så var jag ganska ivirg (jag rekommenderar inte att vara ivrig, men jag är typ alltid ivrig när det gäller sånt) Jolly var söt och snäll att rida. Där emot så provred jag på en utebana full med snö så det kan ju vara förklaringen till att det inte gick så bra och att jag inte hade möjlighet att känna hur han faktiskt var. Nu i efterhand så är jag glad att jag hittade Jolly, för det blev ju faktiskt bra till slut! Vi har mycket kul ihop :-)

Hur hittade du honom?
Via annons. Åkte och provred på ett ställe som inte alls låg långt bort från de stall jag hade i häst i förut, så det var smidigt och bra. Innan han kom till Uppsala så har han bott i Ystad större delen av livet.

Visste du på en gång att det var han du ville ha?
Nej inte alls.. Han var ganska omusklad och ur kondis. Såg lite skruttig ut om jag får säga så. Men jag vet ju att med mycket arbete så får man det oftast bra till slut och det hade jag ju rätt i.

Vad har ni för mål?
Målen för i år är såklart att ha kul, det är ju viktigast. Gå stadiga rundor i 100cm, vill gärna vara dubbelnolla, för jag vet att vi kan! Jag hade tänkt att starta LB dressyr så fort våren kommer och sedan rida en startfälttävlan igen, med bättre resultat denna gång. Jag har även suttit barbacka på Jolly utan träns eller grimma och galopperat, stannat, svängt, ridit över bommar. Det gick riktigt bra så jag hade tänkt att avancera lite av det i sommar.

Ett mål på lite längre sikt är att även starta 110 på Jolly. Men först måste vi jobba hårt och stärka banden ännu mer och jag hoppas att det inte tar alltför lång tid. Det går ju superbra på träningarna nu!

Fråga från Madde:
Varför slutade du rida oss therese järn?:)
Jag tyckte inte att det hon sade passade för oss, det kändes helt fel. När Jolly började stanna så skulle jag spöa upp honom enligt henne och fräsa runt i ridhuset i en hastiget på 180 för att han skulle svara fram för skänkeln och lyda mig. Det är ju inte så bra för leder t.ex att galoppera allt vad man har och i princip sladda i svängarna. När jag fick farten så hoppade han ju inte bättre för det, han stannade ändå. När han hoppade så var det inte ärligt. En häst ska ju egentligen inte hoppa på fart, den ska hoppa på spänst. Det kändes inte som att hon hade rätt tänk för oss, men det funkar säkert för andra. Jag började träna för annan tränare och började från början, och "redde" ut problemet och nu är vi bra igen ;)







Vad kostar era hästar per år?

För mig blir det:
Stallhyra 12900 per år (1075 per månad)
Hösilage 7500 om jag räknar med att han äter i 8 månader och går på bete resten av tiden.
Torvströ 1890 mellan okt - maj. Annars bete.
Hovslagare 4200 (skoning varannan månad.)
Ridhushyra 2400 per år.

Så slår jag ihop det och får en summa på 28890kr

Plus hoppträningen för 11000kr per år.. = 39890 slutar vi på då.

Sen tillkommer det Mineraler, undra hur lång tid det tar att göra slut på min 8kiloshink? Han får dryg 1dl mineraler om dagen.

Jag ger ca 2 nävar betfor också, endast för att han ska äta upp mineralerna. En betforsäck kostar 119kr

En vaccination mot hästinfluensan betalar jag också. och ev. andra veterinärkostnader.

Sen för dressyrträningarna jag tar. Men det är oregelbundet och kostar 200kr per gång.

Vad kostar era hästar per år/månad? Kan vara ganska nyttigt att räkna ihop det så att man verkligen har koll ;)

RSS 2.0