Byte av sadel

Efter frukost så tog jag bilen till Upplands väsby för att byta tilll mig en Kentaur Medea dressyrsadel. Riktigt bra byte för mig, sämre för henne ;-) Den passar Jolly bra och är superskön. Det vet jag ju redan eftersom jag testade min kompis sadel i måndags. Gick även in en snabbis på hästsportaffären Horze som ligger alldels där vi möttes och bytte sadlar.




Springa med hästen!!

Igår gjorde jag något jag definiteivt ska göra ofta i fortsättningen. Jag sprang meg Jolly bredvid mig. Han fick springa inspänd, annars hade hans trav blivit så slängig. Det var mörkt så jag hade pannlampa och Jolly hade massa reflexer och ett fleecetäcke under tömkörningsgjorden. Han hade träns med delta och så höll jag i honom i ett grimskaft. Vi sprang tillsammans över bron och till sunnerstabacken. Tyvärr möttes jag av en skylt som visade "inga hästar" så vi fick vända. Vi sprang tillbaka över bron och förbi stallet och in i Lunsenskogen.

Det var verkligen jättekul att springa med Jolly, han travar ju ganska fort när han tycker det är kul så han hjälpte ju mig att hålla ett bra tempo. Vi hade några skritt/gå-pauser då Jolly fick sträcka ut nacken lite.

Vi sprang bredvid varandra hela tiden, det var inte så att han drog iväg eller nåt, det funkade superbra! Vi var ute i 50 minuter och det här måste jag göra ofta, det var kul och det är en variant om man inte vill rida 6 dagar i veckan.


kvällens avslut

Humöret är på topp! Jag har nyligen:

- Sprungit i joggarskor i speedat tempo med pållen bredvid som fick arbeta inspänd. RIKTIKGT KUL och en enrgikick såhär i slutet av dagen!

- Pappa har kommit hem från Frankrike

- Farmor och farfar är här och dom skulle ha åkt till Kairo, men puh. De blev avrådda från utrikesdepartementet. Annars hade dom åkt.. Är glad att dom är hos oss och inte bland bomberna.

- Imorgon gör jag ett kap - byte sadel mot sadel.

- Imorgon blir det även tripp till ryttarsecondhand!!!!

- OCH jag ska troligtvis åka tillbaka till North Carolina i april. Hur underbart är inte det!?


Så är mitt läge denna fredagskväll!! Hur har ni det i kväll? :)




Hoppträningen igår..

..gick jättebra. Vi var dessutom bara två stycken i ett 70x20 ridhus tillsammansmed tränaren. Nästintill privatlektion :) I upvärmingen red vid med tagen bakdel i skritt och trav i båda varv. Jolly jobbade jättebra.

Vi travhoppade också småhinder och hoppade på båge. Jag tror att Jolly tyckte att det var jättekul och det gör mig glad. Han var laddad som bara den, det gillar jag! I slutet hoppade vi en bana med 6 hinder på 100cm. Den var inte världens lättaste eftersom att det var en stor oxer med vattenmatta under som stog på långsidan i svängen från kortsidan. Jolly hoppade glatt över och jag var så glad att han gjorde det.

Vi förlorade lite fart i svängen samt att jag böjde honom lite för mycket ur svängen. Det jag ska tänka på är att ha rak hals och tänka utåtställd. Halsen får inte bli böjd för då förlorar vi fart och riskerar att stanna. Jolly hoppade verkligen kanon när jag inte böjde halsen i svängen. Suuperkul :-D



Jolly färdigklädd för transporttur till hoppträningen!!






Vad man kan hitta för skrot i en sadel..

Måste bara länka ett bra inlägg ifrån Fridas blogg. Hon hittade mystiska saker när hon slaktade en märkeslös sadel. Man blir ju nästan rädd. Inlägget finns här..

Är ni rädda för att använda märkeslösa sadlar nu?


Jag är med och tävlar!

Om ett par boots i samarbete med www.chevalridsport.se

hos http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html


Dressyrträning

Red dressyr för Hannah i tisdags och det var jättekul! Jolly var elastisk och hade energi. Hannah sade att det var stor skillnad på honom sedan förra träningen för två veckor sedan och det är det!

Blev mycket travjobb. På volten, diagonalen och långsidorna travade vi och jag fick hålla mycket i vänster tygel för Jolly är inte så förtjust när jag håller i den. Han drar liksom upp huvudet och sträcker ut halsen. Hannah har så bra tips så jag lär mig hur jag ska göra!

I slutet så gjorde vi slutor och förvända slutor på volten. Det är något jag inte har gjort med Jolly förut. Hannah blev lite förvånad över att Jolly gjorde övningen så bra, han var ju riktigt duktig! Gjorde samma sak i trav utan större problem :)

Här är filmen!! fattar inte varfgör jag inte får in dom i bloggen längre :(

http://www.youtube.com/watch?v=VfqyfgGsrJA

Vad tycker ni?


Fysträning

Blev mer än väntat idag, men det är nog bara nyttigt!

Först cyklade jag till gymmet, det var riktigt kämpigt för det blåste som bara den. Därför gillar jag inte motvind ;)
Jag var 30 minuter tidig för att kunna värma upp mig inne på gymmet innan friskispasset. Så  jag sprang 20 minuter på löpbandet i ett jämt tempo. Det kändes riktigt bra, hann bränna 275 kalorier. Jag blev svettig på slutet, men inte trött alls, det var ju bra eftersom jag gick på Cirkelfys efter det. Där var det både muskler och konditionsövningar som väntade. Jobbigt, men kul!

Nu har jag precis kämpat med cykeln genom blåsten hem igen och nu ska jag till stallet och rida lektion för Hannah! Kul värre :-D


Jolly åker låda ;)

Här är en liten film när Jolly står i lådan!! Så lugn och fin. Fick inte in filmen här, som jag brukar få.. Så klicka på länken istället! :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xrh_Sp_ANUU

Lite sne bild, för att kameran har hamnat snett!



svar på kommentar

postat av Kajsa
så du rider på Säva? :D

Mitt svar: Nej jag rider inte på Säva ;) Antar att du frågade eftersom att bilden jag har lagt i det inlägget är tagen från en tävling som var på Säva. Borde kanske ha skrivit det under :) Bilden är från april, 2010!


Gårdagens ridning!

Åkte iväg till ridhuset på kvällen. Det var så skönt att kunnna rida på fast underlag, haha! Det går ju knappt att rida ute nu efter alla plusgrader som varit. Det har varit snorhalt på vägen och i skogen har det varit knögligt och hård skare på snön.

När jag kom till ridhuset var det en tjej där som hoppade, så jag bad henne lämna kvar ett hinder så att jag också kunde hoppa lite. Jag hade ändå hoppsadeln med mig för jag tänkte rida lite markarbete. Jolly kändes jättefin och det kändes som att han hade mer energi nu än förut. En aktiv skritt är inget at klaga på, med bra påskjut bak!

Hoppade ett räcke några gånger med en hjälpbom före och efter hindret, det gick super! Sen lade jag upp hindret till en oxer och hoppade från båda varven och det kändes bra!

Gjorde lite flytt fär skänkeln på spåret, han har lättare att ta högerskänkel, så jag övade mer med att flytta för vänster. Vi galoppjobbade mycket också i en rund form på volterna i båda varven, sen ökade jag galoppen längs lånsidorna. Galopperade väl i 3 minuter, tog en paus med ½ minut och körde sedan på med samma sak igen, sammanlagt fyra gånger. Lite kondisträning alltså. Jolly blev svettig, men inte så flåsig!

Jag slutade med att trava av och ställa och böja lite i båda varv, sen hoppade jag av och skrittade honom för hand några varv i ridhuset!




Nu avslöjar jag den smarta idén ;)

Ja, webbcameran, förlängningssladden och pannlampan som jag använde mig av och som jag "installerade" igårkväll. Jag undrade om någon kunde gissa vad jag skulle göra. Och det var bara en person som gissade rätt, det var Filippa som gissade rätt :)

Då undrar ni vad det var då? Jag har satt min webbcamera längst fram i transporten, borrat ett litet hål i väggen så att sladden kan komma ut. Sen har jag köpt en lång förlängningssladd som når in i bilen och till datorn! Vips, så kan jag hålla koll på Jolly när han är ute och  åker! Han står väldigt lugnt och fint kan jag säga ;-)


Den übersmarta och enkla idén fick jag av Isabella!!



Kan ni gissa?

Jag har nyss varit på Clas Ohlson och köpt mig et USB förlängningssladd, en pannlampa och brun tejp. Allt detta har med transporten att göra. Till detta så behöver jag bara en webbcamera som jag redan har här hemma :)

Kan ni gissa vad det är jag ska göra?

Återkommer när jag fixat klart det! Alla som gissar rätt kan få en länkning!


Två rutiga täcken

Två rutiga täcken på Jolly.






Vilket gillar ni bäst?

Dagens ridpass

Blev inte mycket till ridning idag eftersom det är halt överallt och skare på snön som också är djup och tung att gå i. Det blev iaf trav och 300 meter galopp i snön. Var ute i 20 minuter kanske! Imorn blir det efterlängtad hoppträning, ska bli kul :)

Har varit hos Sofia hela eftermiddagen.


Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

och nu kommer dag 15! Väntade lite med den för jag var tvungen att fundera över vad jag är stolt över tillsammans med Jolly.

Jag är ganska stolt över att vi gick två felfria rundor utan probem på våran allra första tävling.
Att tävlingarna i 100cm har vi fått 4 fel på hinder i alla starter vi gjort. Jag tycker ändå att det är helt okej!
Nu börjar vi komma ur svackan vi har haft hela hösten och jag blir riktigt stolt över honom och mig om vi kommer ur den helt!
Sen är jag ganska stolt över att det går att reglera Jolly helt utan huvudlag och bett. I somras galopperade jag runt i paddocken på honom, svängde, gjorde halt, volter och galopperade över en bom. Helt utan någonting, barbacka satt jag också.


Jolly är en skitgris..


Han måste älska att rulla. Nu när han inte kan skita ner sig i hagen så passar han på i ridhuset innan löshoppningen ;-)

Bloppis!!! - Hästutrustning till salu

Nu kör jag igång med en bloppis! Alla priser är exklusive frakt. Är ni intresserad av något eller har frågor så kan ni lämna en kommentar eller maila mig [email protected]
Sakerna kan hämtas i Uppsala, eller skickas med posten eller DHL. Alla priser är diskuterbara, då jag vill bli av med sakerna!


Säkerhetsväst i nyskick, endast använd ett fåtal gånger. Godkänd på tävling.
Storlek child large, passar vuxen!

Mitt pris: 600kr



Marinblått dressyrschabrak med turkos passpoal och brunt kantband. Storlek full. Fint skick. Några hår på insidan förekommer.

Mitt pris: 80kr




Vinrött allroundschabrak i fint begagnat skick. Märket är Horse pro. Storlek full.

Mitt pris: 40kr



Militärgrönt allroundschabrak från HorseSaver, fint begagnat skick! Storlek full

Mitt pris: 60kr

 


Fodrade vinterkängor, hela och rena. Gummi på utsidan. Storlek 38.

Mitt pris: 200kr

 


Svart rundsytt pannband  med 3 stenar i storlek full. 

Mitt pris: 15kr


Blårutiga tygskodda ridbyxor i storlek 170 men väldigt stretchiga i tyget. Jag kan även ha dom som har storlek 38. Fint skick. Märket är Robustus.

Mitt pris: 100kr



Svart pullarnosgrimma, mycket fin och lite använd. Silverbeslag och vita sömmar, storlek full.

Mitt pris: 60kr



Gullig ljusblå grimma passande b eller c-ponny!
Mitt pris: 15kr



Nosgrimma i rödbrunt läder! Jättefint skick. Storlek full.

Mitt pris: 60kr



Bruna lädersenskydd, vita sömmar! Fint skick! storlek full

Mitt pris: 200kr



Svart sadelgjord 125cm, resår i båda ändar.

Mitt pris: 50kr



Mässingsfärgade islandsstigbyglar i damstorlek.

Mitt pris: 50kr



Inlägg i äkta fårskinn till senskydd och bakstrykkappor. Dålig bild för jag har bundit ihop dom med ett snöra. Bättre bild kan ordnas vid intresse.

Mitt pris: 100kr för alla fyra.



Två stycken blåa stallpaddar från Mias.

Mitt pris: 80kr


Gelepadd i fint skick. Passar 16tumssadel.
Mitt pris: 100kr



Vita tygskodda ridbyxor, använda en gång. strolek 36, men mycket stretchiga.
Mitt pris: 100kr




Marinblå vindjacka, använd ett fåtal gånger. Storlek 36.

Mitt pris 200kr




Wintec sadel Close contact med CAIR system, alltså luftstoppade bossor. Mycket fint skick och sparsamt använd.
17 tum. Bomvidden går lätt att ändra med utbytbara koppjärn.

Mitt pris: 3500:-



Mycket fin svart Jacsonkavaj. Storlek 38.
Mitt pris: 200kr



Svarta transportskydd i storlek full. Detta är framskydden och jag har även baksydden till salu.

Mitt pris: 30kr



Film från löshoppningen


Löshoppning idag

Åkte iväg för att löshoppa! Tycker att Jolly är lite feg, men hoppa det kan han verkligen. Han var högt över varje hinder. Han hoppar såå bra, vi slutade på 125cm och jag tog två språng i slutet på 110cm och det var plättlätt och jag var glad! Länge sedan vi hoppade över 1 meter och det har varit motigt på de senatse träningarna, fast det går ju bättre för varje gång såklart :)

Här kommer bilder!












Film från idag

Släppte Jolly lös på banan en stund...


Nytagna bilder

Från idag!


I stallgången



Vi tog en liten springtur tillsammans innan ridningen. Här paus ;-)


 

Sen red jag ut i skogen!



Höökskatalogen

Kollade nyss i den nya Höökskatalogen som kom på posten och jag måste säga att det inte var så kul. Inte alls så många nya saker. Dessutom så kan man få täcken från Horseware Amigo för samma eller billligare pris än Hööks täcken.. Då väljer jag hellre Amigo, har hört mycket bra om dom!

Det enda jag kunde tänka mig att köpa var detta ulltäcke.


Showmaster, Ajax 449:-
Jolly behöver ett ulltäcke och det här var ganska fint. Men jag ska åka och känna på det först!



och detta träns. (fast jag vet inte ens om jag ska ha ett remont.) Men det var en fin modell. Kopierat av annat märke dock ;-)


Claridge House - Ashfod 359:-


Vad tycker ni om Höökskatalogen? Hittade ni mycket ni kan tänka er att köpa?


Julgransplundring på Sporren

Blev inbjuden på plundring i Uppsalas bästa ridsportsaffär, Sporren! Tydligen vi som var inskrivna i deras pärm fick komma, alltså vi som handlat mycket hos dom, vad jag fattade det som? Det var inte så mycket folk där ;) kanske 7 st allt som allt. Tanken var att vi skulle få ha förtur att fynda på rean! Jag hittade lite saker som jag verkligen behövde och tänkt köpa ett tag. Nu till mycket bra pris.

Jolly har trampat sönder sina transportskygg åter igen.. Hittade idag skydd från Amigo, halva priset. 324 kronor!

 

En fin brun polotröja från Pikeur! också den för halva priset. 189:-



och ett dressyrspö för halva priset, 40:-


Dagens ridning

Red iväg till Nåntunas ridhus på 30 minuter. Jolly var väldigt fin att rida idag, stadig och mjuk i formen och takten i skritten kändes mycket bättre än förut. Trimmade i 45 minuter och vet ni? Det flög in en jättesöt uggla i ridhuset när dörren öppnades!

När vi var klara med trimmningen så red vi hem igen i skritt, trav och galopp på 30 minuter, smidigt!

Nu har jag precis kommit hem efter andra turen till stallet. Jag hade insläppet, men det gick väldigt smidigt - jag tog bara in en häst! Väldigt ovanligt, men tur!
Promenerade hem i rask takt och jag tror att mina lår har sagt tack och adjö - så kallt var det att promenera i jeansleggings ;-)


Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra?

Inte bara ridningen, hästar och stallet över huvud taget får mig alltid på så mycket bättre humör!
Jag mådde dåligt under en tid i åttonde klass. Då var jag ofta i stallet, fördrev tiden där och gjorde bra och roliga saker. Nu är den tiden fulla av minnesvärda händelser. Likaså nu, om jag vaknat på fel sida en dag så mår jag mycket bättre när jag varit i stallet en sväng. Stallet gör min dag, varje dag!

Jag vete egentligen inte varför, men hästar är mitt absoluta favoritdjur och det är så lätt att tycka om dom. Det är kul att sköta och ta hand om och kämpa med något tillsammans. Hästar accepterar en alltid och man kan komma till dom som man är. Spelar ingen roll om man är glad eller ledsen!


Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst



- Går med på det mesta
- Lite töntig
- snäll, men kan vara nafsig
- Vill göra rätt och han är lätt att forma efter det man vill
- lugn och oftast cool i alla situationer


Jolly 11/1

Eftersom det nu har frusit på och blivit kallare efter tövädret så var det svårt att rida. Det var halt överallt och det var hård skare över sjupsnön.. Det fick bli skrittjobb fram och tillbaka på vägen (som var isig). Jag satt barbacka så lite mysigt var det ändå.


Film från dressyrträningen


Dag 12 - Det här saknar jag

Jag saknar Vanessa!!! Vila i frid ♥


Jag saknar tiden så jag "bodde" i stallet varje dag. året var 2005.


Jag saknar ridningen i USA och min hästvän Allie. (19-årigt fullbod, jättefin)


Jag saknar sommaren och alla tävlingar med Jolly, då vi hade flyt!







Dag 11 - En bild på stallet



Tagen i somras. En bild inne på stallplan!

I min förra blogg så skrev jag två inlägg om hur stallet funkar och med massa bilder! Här och här.

Ta en titt!


Nästan frisk

Fortfarande lite snorig men jag orkar inte bry mig :D

Nu blir det skitvstång med syrran i mina nya träningskläder jag fyndade på rean!!


Dag 10 - Mina drömmar

Om man får drömma fritt så skulle jag vilja bo på en stor fin gård lite i utkanten av stan! Tex nere i Skåne vore inte helt fel att bo. Ha en liten hobbyuppfödning och tävla mina hästar så mycket som man tycker är kul. Jag skulle väldigt gärna vilja bli duktig och rida i Falsterbo!

Det är väl egentligen mina högsta drömmar, det vore himmelriket för mig. Drömma får man och det kan vara det finaste man har! Synd att man måste kunna köpa sig till framgång i den här sporten. Eller det är klart att det går utan pengar, men det är riktigt mycket tuffare!

Mitt mål med Jolly där emot är att rida felfri 100cm och att starta 110. Helst inom det här året, men det beror helt på..


Lastträning

Idag fick Jolly vila efter några intensivare dagar. Jag drog med pappa till stallet och han fick hjälp med att bära de otympliga hösilagebalarna genon snön. Nu har vi bunkrat upp några veckors förbrukning i en hög i foderladan.

Vad vi gjorde mer var att skotta fram transporten och körde in den på stallplanen så vi kunde lastträna Jolly då han inte varit så lätt att få in på senaste tiden. Han har halkat på rampen några gånger innan vi fixade ribbor..
Det som var så skönt idag var att han gick in efter en stund. Han var mycket tveksam för rampen och backade fram och tillbaka flera gånger. MEN han gick in helt frivilligt utan lina! :)




Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Det måste vara när vi fick hem Vanessa, som var min första häst! Längtan och bubblandet av lycka. Lättnad efter veterinärbesikningen. Jag minns så väl när vi lastade ut henne på stallplan, DÅ var jag lycklig! Det var påsklov och jag var varje dag i stallet!




Hoppkursen

I torsdags kväll så red jag och Cim tillsammans till ridhuset på våra hästar. Skritt den första kvarten och trav och galopp den andra kvarten, så det tog 30 minuter att komma dit, men det kändes som att det gick fortare :)

Det var lite markarbete första dagen, men mycket trav och galoppbommar, cavalettis och sen några småhinder som var utplacerade på volter och serpentiner. Det gick mycket bra för oss!


Dag 2 så var det hoppning på morgonen, redan kl 8.30. Cim bangade på att rida till träningen den här gången, men var tveksam om att det skulle gå att åka transport för att det hade kommit så mycket ny snö. Jag försökte få min mamma eller pappa att köra mig med, men det var ingen som ville det. Kändes lite småtaskigt att rida till träning två dagar i rad, det blir ju en halvtimma innan och efter träning. Hur som helst så red jag dit ensam ändå. Det kändes inte som att Jolly blev särskillt trött av det, skönt!



Vi hoppade studs, kombitantion, trippelbarr. Jolly kändes mycket fin och jag är nöjd med träningen. På slutet hoppade vi bana på 12 språng. Han stannade några gånger, (som just är vårat problem just nu) men jag fick bra hjälp så i slutämndan kändes det ändå bra!

Under uppvärmningen så kom vi över en oxer på 110, det var längesedan vi hoppade över 100cm :)





Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Det varierar väldigt olika vad min häst har på sig. När jag hoppar så har han en brun hoppsadel av märket; Henri de rivel - Fletcher som jag tycker är jätteskön, den ger perfekt stöd! Är jättenöjd med den.

 

Jag brukar ha en förbygel på honom också, men det är bara för syns skull. Jag har flera olika bruna träns som jag varierar emellan. Ett brunt med platt nosgrimma och swarovskibling, tränset har silversfärgade pännen, så till det kan jag bara använda de silverfärgade betten, till exempel, vanligt tredelat, tredeleat med tungfrihet, pelham eller rakt. Jag har ett jättefint pullaträns som jag sällan använder för att Jolly får skav. Annars brukar jag ofta använda ett brunt träns med vita stickningar och mässingsfärgade spännen, till det tränset har jag ett GlenGordon pannband ♥


På bilden men hackamore - som jag inte använder längre..


Har också ett brunt träns med smala remmar, ett svart med vit padding. När jag hoppar eller rider ut så har jag alltid senskydd i fram, de är bruna från Hööks, men de är sönder nu så jag är på jakt efter nya fina bruna senskydd. Tips på var/vad jag ska köpa? Jag har vita och röda senskydd också och vilken färg jag väljer beror oftast på vilket färg jag har på schabraket.



 När jag rider ut så har jag nästan alltid boots på i fram för att minska risken för avtrampade skor t ex.


I dressyren så har jag svart utrustning! En Globus Tekna dressyrsadel och ett svart träns från Globus, den har en bred och fin nosgrimma, precis som det ska vara i dressyr. När jag tränar så brukar jag matcha schabrak och lindor i samma färg. Jag har begie schabrak + lindor, vinröda, blåa och bruna att variera mellan. Det är kul att matcha!

 

 
Där är bara några av mina schabrak...


När Jolly står inne i boxen så har han så här års ett blått stalltäcke 200gram på sig. När han går ut så får han på sig ett rött utetäcke från Shires Equestrian som är 200 gram över den blåa!

När det är ännu kallare så har jag ett brunrutigt. och när det är varmare så får han ha ett rutigt ulltäcke inne, med ett rutigt regntäcke över, utomhus.


Hemma

Nu är jag hemma efter markarbetet/hoppningen och det gick bra! Jag red både dit och hem, så det blev ju en ganska lång tur i sadeln :-) Imorgon ska jag göra likadant för ingen av mina päron vill skjutsa oss..

Sätter väckarklockan på 6.45


Laddar!

Blir lite bättre ifrån förkylningen för varje dag nu. Ser fram emot att träna på F&S igen!
Nu laddar jag inför hoppkursen som är ikväll och imorgon bitti, ska bli kul! Hoppas Jolly också tycker att der ska bli kul ;-)

Det snöar som bara den ute, jag ska rida till hoppträningen, det går ju super att trava på vägarna nu! Bättre det än att åka transport i onödan, bara risk att köra fast!

Hejsvej!




Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Förutom att rida, så är det nog att mocka eller göra foderhinkarna. Jag gillar faktiskt också att putsa utrustningen eller att organisera bland mina saker i sadelkammaren. Det är kul att göra fint och att ha ordning och reda runt omkring sig.


Efterlängtad film

Den här filmen försökte jag ladda upp tidigare, men har inte lycktas. Nu hoppas jag att ni kan se den?

Det är en film med olika klipp på mig och Jolly ända från början av vår tid.




Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Har varit lite fram och tillbaka med Jollys foderstat, men nu tror jag att jag har kommit fram tilll vad han får. Ökade nyligen havren, så att han ska orka med lite bättre. Jag väntar bara på resultat om det funkar.

Egentligen behöver jag inte ge så mycket kraftfoder. Hösilaget är såpass bra, men nu testar vi detta (tips från tränare)

Morgon: 2,5kg hösilage, 0,75kg havre, 1dl betfor

Lunch: 3kg hösilage

E.M: 3kg hösilage

Kväll: 4kg hösilage, 0,75kg havre, 1dl betfor, 1dl mineral blå.





Tänkte att ni kanske ville se..

Tänkte att ni kanske ville se bilder från 2002, detta är bland mina första galopper.

På b-ponnyn Munsboro Cassa :)


Jag rider i gummistövlar, lånad väst och hjälm. Men egna ridbyxor, det hade jag fått :-)

Fort går det allt, haha, mamma hinner inte få med oss på bild ens en gång!




Innan ridpasset!


Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Jag använder mest min grooming-bag som alltid hänger på boxdörren lätt tillgänglig när jag ska borsta.
I den finns allt man behöver. Ryktborste, ryktskrapa, rotborste, piggborste, len rotviska med gethår, pannborste, massagehandske, hovkrats, sax, mankam, svansborste, trimkniv, tejp, idominsalva. Jag tror att det var allt.

Kanske ska lägga ner broddboxen, mansnoddar och termomentern i min "ryktlåda" också? Fast det behövs inte riktigt, för dessa saker är ändå alltid nära till hands.


Glad!

Red ut på snövägen utanför stallet och det gick jättebra. Jag fick en stadig och jämn kontakt och en okej bjudning så jag är nöjd. Gjorde några tempoväxlingar. Red kanske sammanlagt i 30 minuter bara, det kändes som att det räckte för det gick så bra. :)


Jag beställde nyss ny licens för 2011. Glöm inte det!



Dag 4 - Hur började mitt hästintresse

Året var 2002, på vintern då man fick möjlighet att prova på ridning via skolan och sedan i årskurs 7 välja ridprofil och rida med skolan en gång i veckan. Jag tog såklart chansen och valde ridprofilen. Jag minns att jag alltid gillat hästar och att jag tjatat på mamma och pappa om att vilja börja rida från när jag var ca 5 år. Eftersom min pappa varit så alergisk så har svaret blivit att det är så omständigt.

Jag började rida vintern 2002. Jag var fast redan från första gången jag fick rida ett gammalt snällt russ vid namn Ida. De andra som hade valt ridprofilen hade ridit i flera år och det innebar att jag fick rivstarta och göra saker i överkurs redan från början. Men jag tror att det är tack vare det jag är mycket bättre idag än vad jag skulle ha varit om jag börjat rida tillsammans med nybörjare.. Första gången jag red så red jag barbacka och fick trava lite på Ida. Andra gången jag red så lärde fick jag trava mer och då fick jag in knepet hur man gör när man rider lätt :-)

Tredje eller fjärde gången fick jag testa att galoppera och det var ju alltid lika spännande och roligt. Man ville helst bara galoppera runt i ridhuset hela dagen. Jag hade full koll på tyglar och ponny så att min ansiktsmin var mycket koncentrerad. Kan visa bild på det sen när jag galopperade på B-ponnyn Ludde!!


Det här är från den allra första tiden. Här hade jag ridit knappt ett år och jag älskade stallet.
På bilden har vi d-ponnyn Salut och jag, som jag borstade flitigt på varje dag jag var där!



Jag lärde mig mer och mer. Nu fick jag även börja rida på ridskola även på fritiden. Egentligen var köerna fulla, men min ridlärare fuskade in mig och jag fick rida i en grupp på torsdagar. Jag var i stallet nästan varje dag. Brukade bli upp åt fem gånger i veckan. Jag älskade att borsta och ta hand om hästarna. Skrubba spiltor och putsa utrustning. När jag ridit nåt år så började jag även leda nybörjarnas ponnier på deras lektioner. Att fodra ridskolehästarna var ju också superkul och spännande.

När jag ridit i 4 år så letade jag medryttarhäst. Jag hade 3 stycken medryttarhästar innan året var 2007 och jag fick en egen häst tillsammans med en kompis. Har skrivit ett inlägg om det här.

Jag har alltså ridit i 9 år nu och jag har kommit en bra bit på vägen. Hästar och risdport är min största passion och intresse. Jag får liksom inte nog! De är oslagbara djur och jag är lyckligt lottad som åker till stallet varje dag och tar hand om/rider min häst!






på listan

och



De här sakerna skulle jag vilja ha..


Dag 3 - Min största rädsla

Hmm vad kan det vara? Om hästen blir svårt sjuk eller skadad på kort varsel. Allt bara rasar då och man blir så ledsen och besviken.

En annan sak som skulle få mitt liv att gå under skulle vara om jag blev alergisk.


Tänk att det är så kul att rida!!

Precis vad jag behöver när det går dåligt, Hjälp!

Hannah tömkörde Jolly i ca 20 minuter innan jag satt upp. Hon tyckte han var finare byggd nu än vad han var i somras. Hon tyckte att han var fin och fräsch och jobbade bra.  Han behöver mycket stöd och en aktiv hand i vänster tygel/töm. Sen när jag fick rida så gick det sjukt bra. Hokus pokus :) Han kändes aktiv och jag fick till ett bra stöd. Det är så bra att få hjälp alltså. Nu känns det kul igen!




Mina favoritsaker från Hööks

Dessa saker kan jag rekommenedera. Annars tycker jag faktiskt inte att Hööks är så roligt längre..



Aacenträns. Claridge House Allington 369:-

Varför tycker jag detta träns är så bra? För att lädret är mjukt och smidigt. Mässingsbeslag och vita sömmar, det ser så snyggt ut! Sporren häst och ridsport har ett likadant träns för nästan 2000:-  Då kan man ju säga att jag gjorde fynd!



Anatomisk dressyrgjord, Equi Guard. 389:-

Varför tycker jag att denna gjord är så bra? För att den har en stor platta i mitten som fördelar trycket bra.


Claridge House förbygel med martingal. 459:-


Varför gillar jag denna? För att det är mässingsbeslag och mjukt läder. Dessutom spänner man vid sadelgjordstropparna och inte vid manken. Hela bröstan sitter bättre då och det ser snyggare ut.




Lädergrimma, kommer ej ihåg pris. Det var något på 400, men jag köpte den för ca 170:-

och varför gillar jag denna? För att nosgrimman är bred. Grimman har mässingsbeslag och vita sömmar vilket jag tycker är snyggt. Mjukt och smidigt läder!



Terrängboots, Equi Guard. 189:-

Varför rankar jag dessa så högt? För att de snurrar inte runt så lätt som vanliga boots gör. De har ett starkt karborrelås och sitter väldigt bra!


Har en dunväst från CRW, brun som är jättemysig och med bra passform. Hittade ingen bild på hemsidan. Men även den gillar jag verkligen!


Glöm inte att klicka på bilderna så att ni ser hur de ser ut på nära håll :)







Mitt 2010

Januari:
Provred, skrev på kontraktet och fick hem Jolly.
Började svenska gymnasiet, sista terminen av 3an efter ett års "uppehåll" i USA.
Började på ridskola efter typ 3 års uppehåll.

Februari:
Började hoppträna med Jolly och insåg att han gör det väldigt bra.
Åkte på skidsemester till Idre Fjäll med familjen
Gick med i Lurbo US.

Mars:
Gick handledarutbildningen för att få övningsköra med mamma, pappa och Anna.
Startade första hopptävlingen tillsammans med Jolly och nollade båda klasserna.

April:
Tränade med div 3-laget
Startade min första 1meter med Jolly och han gav mig det bästa resultat jag fått i 1m.
Flyttade Jolly till ett annat stall, och lärde känna måna nya hästmänniskor.
Köpte en dressyrsadel till Jolly i västerås
Tävlade 90 & 100 cm på UVFK
Jolly fick hosta och blev väldigt sjuk

Maj:
Löshoppade Jolly för första gången.
Började fodra Jolly med hösilage istället för hö.
Köpte en ny hoppsadel.
Firade farfars 75-årsdag på Ramsö.
Veterinären kom och behandlade Jolly och jag gav kortisonsprutor i en vecka.
Släppte Jolly på grönbete

Juni:
Sprang Blodomloppet
Tog studenten.
Började träna för Therese Järn
Red en 80cm på Trögds
Tävlade 95cm och 100cm på UPK med bra resultat
Jobbade för första gången.

Juli:
Åkte ner till Falsterbo Horse Show, första gången jag var där.
Åkte till Ramsö i en vecka (rekordlite!!)
Började träna regelbundet för Hannah.
Testade att rida på kandar.

Augusti:
Var fölvakt på Ultuna
Tränade terräng med Jolly.
Fick hjärnskakning när Isabelles quarter kastade av mig.
Uppländsk ridsport, Event på UVFK

September:
Jolly började bli riktigt klurig på hinder.
Han bockade flera gånger och slängde av mig, ingen fattade varför.
Jag fyllde 20 år
Veterinären kollade igenom Jollys ben och rygg.
Började Hoppträna för Hannah.
Började övningsköra (bättre sent än aldrig;))

Oktober:
Var med och deltog i startfälttävlan på Säfva
Köpte en rockard till Jolly och började köra honom
Pay and Jump på Lurbo, gick inte så bra.

November:
Hoppningen började gå bra igen.
Halloweenövernattningen
Startade terminens första lokala hopptävling. 90cm på Lurbo
Gick riskettan.
Snön kom.
Pay and Jump på Aros, hoppade 80 och 90cm
Globen Horse show x 2

December:
Deltog i KM hoppning på en häst jag aldrrig ridit förut, kom 2:a av ridskoleryttare på storhäst.
Deltog i KM dresssyr på samma häst, andra gången jag red henne och kom tvåa med 64,83% i LB:1
Var på hästloppis och fyndadade  nya saker och sålde mina saker.
Var på en rolig 20 års fest
Deltog i Lurbos julshow
Firade jul.



Blääääääääää

Red till ridhuset på snövägen i trav. Tog ca 20 minuter bara. Red inne i ridhuset och jag blir så besviken, inget gick som det borde. Inget kändes bra. Värre och värre gick det så jag gav upp, det var inge kul! Pappa kom och hämtade oss och det tog 40 minuter att lasta.. Det är för att han halkade ner på knä på rampen förra gången vi åkte. Nu har vi skruvat fast ribbor, men Jolly vågade inte greppa för ett fotfäste.

Blääää, jag är ledsen, och jag är supeförkyld och ont i halsen :(

Min tränare ska hjälpa mig vilken dag som helst. Jag vill att vi ska bli lika bra som vi var i våras..


Gott Nytt År!!

Gott nytt år gott folk :-) Nu ber vi om att 2011 blir ett bra år på alla sätt. Fina upplevelser och fina minnen!



                       

RSS 2.0